Jak funguji režimy klimatizace

Od klimatizace až po xenony
Palic
Příspěvky: 136
Registrován: 05 úno 2012, 21:54

Re: Jak funguji režimy klimatizace

Příspěvek od Palic » 13 čer 2013, 22:46

2 pico: jak jsem psal byl jsem zvyklej (zhyckanej) funkci klimy ve vectre B, tam jsem zmenu nepocitoval ac jela klima nebo jsem ji vypnul....
to ze astra reguluje teplotu je ok, buhuzel ale fuguje tak ze se snazi regulovat vystupni teplotu z vydechu a vubec nebere v potaz jaka je teplota v interieru (alespon me to tak pripada)..... priklad, auto vychlazene, jedu tak ze na cidlo slunecniho svitu slunce nesviti, teplota nastavena podle pocitoveho vnimani (jako prijemna), jakmile se auto dostane do polohy ze sviti slunce na cidlo slunecniho svitu, zacne chladit az je to neprijemne..... musim rucne nastavit teplotu o 2stupne, pak je to zase ok, auto se vrati to pozice ze slunce sviti opet mimo cidlo a zase je teplo...... asi je to problem moji klimy (mam jeste stary FW, u ktereho se zobrazuje nastavena teplota na displeji uprostred vozu, novy FW jiz toto nezobrazuje...... resilo se to tu v jinem vlaknu)

mam vyzkousene i to ze jedu venku je 15stupnu, nastaveno mam 20, zapnu klimu a voala zacne chladit......., rikam si ok, necham to na nem, cekam, cekam a porad chladi....... proc sakra, kdyz veknu je nizsi teplota nez pozaduji...... to same topenim bez klimy, venku je mraz, motor se ohreje zacne se topit, po vytopeni je teplo...... po chvili zase kosa, po par minutach zase vedro....... a nejhorsi fukce byla pri atomaticke cirkulaci (sam si voli mezi vnitrni a venkovni)..... to jsem myslel ze mi trefi...... je mozne ze nektere cidlo je spatne upevnene, nebo je vadne, a cely system se rozhodi...... nevim, nemam cas to resit tak ze necham auto delsi dobu v servisu (stejne prijdou na kulovy, a reknou ze to je ok :) )

Reklama
 

pico
Příspěvky: 622
Registrován: 17 pro 2012, 16:44
Bydliště: Bratislava - Ruzinov

Re: Jak funguji režimy klimatizace

Příspěvek od pico » 13 čer 2013, 22:59

Aj mne sa zobrazuje nastavena teplota na displeji a ako to popisujes, tak ti davam za pravdu. Pred cca mesiacom som isiel cez celu SR a bolo velmi premenlive pocasie. Chvilu slnko, potom dazd a tak dokola. Pamatam sa, ze som akosi nemohol vyhriat kabinu auta. Zena sa uz stazoovala, ze je jej chladno a jej stranu som dal na max. teplotu, svoju na 25. Vtedy som citil, ze auto kuri. Takze nemas nic uvolnene, takto to naozaj funguje. Mam J-cko este kratko, takze iste veci si uvedomujem az teraz. No nic zimu mame za sebou, dufam, ze leto sa podari a zase budem mudrejsi. :D
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013

Palic
Příspěvky: 136
Registrován: 05 úno 2012, 21:54

Re: Jak funguji režimy klimatizace

Příspěvek od Palic » 13 čer 2013, 23:21

2 pico: jsem rad ze to nepocituji sam...... me jen depta to ze to nastaveni teploty na urcitou hodnotu je alchymije kterou si ve finale osefujes sam, klimuju na teplotu 25 a topim na 20....... proste blbost, ktera zamrzi...... na to jsem opravdu nebyl zvykly...... VBcko melo cidlo vnitrni teploty v panelu ovladani, blo v malem otvoru kolme nehoz proudil nucene vzduch, za cidlem byl maly ventlialtorek ktery si ridila jednotka klimy..... proste genialni...... pro tedy nepouzily tuhle techniku kdyz uz ji meli vyvinutou, to same pros kurna je ventilator, a filtr kabiny za kastlikem, jako u Astry G a asi i nasledovniku, VB to melo pristupne v prostoru mezi steraci....... jednoduche a proste, po vyndani filtru a nasledne i ventilatoru, jsi videl na vymenik klimy, dal se prostriknout desinfekcnim pripravkem, u astry se nikam nedostanes, jedina sance na to jak cistit je bud to kompletne rozebrat, nebo pouzit ozon s ultrazvukem......

mam oply rad, libi se mi jejich design, VB ma nadhernou palubku, AJ zase karoserii a interier, ale co je moc to je moc....... minuly tyden jsem treba menil zadni brzdove trubky u VB, to byl zazitek...... vejfuk ven, nadrz ven, vsechy palivova spojeni nad zadni napravou, proste lahudka, zadni trubky jsou v celku od praveho zadniho kola az k motorove prepazce na tak skvelem miste ze by bylo potreba demontovat sani atd aby jsi se knim dostal, resil jsem to stipnutim trubky u zadni casti podlahy a naslednym spojenim s novou trubkou......, ale to jsem odbocil :), ve finale prace na tri dny (i s renovaci rezave nadrze a varenim deraveho vyfuku)

Uživatelský avatar
Arwy
Příspěvky: 351
Registrován: 22 zář 2011, 19:39

Re: Jak funguji režimy klimatizace

Příspěvek od Arwy » 15 čer 2013, 15:25

Tu sú sľúbené foto:
Zatlačím tlačítko Auto, kontrolky sa podsvietia takto:
Obrázek
Displej zobrazí:
Obrázek


Vypnem klimatizáciu tlačítkom s vločkou, displej zobrazí toto:
Obrázek

Vypnem automatickú kontrolu kvality vzduchu tlačítkom s ikonou A a autíčka so šípkou, zhasne kontrolka v tomto tlačítku a aj v tlačítku Auto:
Obrázek
Displej zobrazí toto:
Obrázek


V menu mám zapínanie klimatizácie nastavené na VYP:
Obrázek

Mne v automatickom režime vadí to, že pri dosiahnutí požadovanej teploty je veľmi malé prúdenie vzduchu z výduchov a pri vlhkom počasí sa začínajú rosiť sklá.
Myslím si že pre automatický režim je najhoršie to, keď sa stále mení nastavená teplota. Keď idem sám, nastavím si 21 C a nemám problém, nevŕtam do toho a je mi fajn. Ak idem s polovičkou, tak tá neustále mení teplotu na svojej strane, zatvára/otvára si výduchy, zapína vypína klímu a ..... mne je horúco :oops: .
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, origo diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL

Xavier
Příspěvky: 2303
Registrován: 18 čer 2012, 16:00

Re: Jak funguji režimy klimatizace

Příspěvek od Xavier » 15 čer 2013, 20:01

Heh, no je hrava :) Ja ked som spolujazdec som podobny, sofer presny opak. Okrem tej automatickej kontroli vzduchu co nemam a toho paradneho displeja to mam presne ako pises. Pracuje to uplne rovnako a najlepise je nemenit teplotu. To rosenie som este neokusil to neviem posudit, ale to co ste pisali vyssie s tym ze to nesnima teplotu v kabine suhlasim. Toto mi odst vadi, lebo ked bolo vonku 15 a nastavil som to na 22, tak sa nic nedialo. Siel chladny vzduch a az ked som dal cez 25 sacal prudit teply.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L

Mene
Příspěvky: 17
Registrován: 04 čer 2013, 11:23

Re: Jak funguji režimy klimatizace

Příspěvek od Mene » 29 lis 2013, 05:58

Ako u vás funguje tl. funkcie (odstránenie zahmlenia a námrazy)? Mne sa po zapnutí prepne ventilátor na vyššiu rýchlosť ako píše manuál ale nie max. (ako vo vectre).Ak chcem max. rýchlosť (čiže najrýchlejšie odhmlievanie) musím najprv ručne zvýšiť na 6ku.Na môj vkus má tá automatika príliš veľkú volnosť v nastavovaní.
Už začínam pochybovať aj o tl. AUTO = klíma sa nezapne, rosia sa okná-nutnosť zapnúť ofuk okien, zapína vnútorný okruh. Jediné plus je asi použitie v lete, keď nechcem aby všetko svietilo ako vianočný stromček, je celkom rozumné rozdeľovanie vzduchu.A aby som tej automatike celkom nekrivdil tak sa mi zdá že fúka viac teplého vzduchu na nohy čo mi vyhovuje.
Astra J ST 121KW cosmo 2013, sivá metalíza

Palic
Příspěvky: 136
Registrován: 05 úno 2012, 21:54

Re: Jak funguji režimy klimatizace

Příspěvek od Palic » 01 pro 2013, 22:10

Mene píše:Ako u vás funguje tl. funkcie (odstránenie zahmlenia a námrazy)? Mne sa po zapnutí prepne ventilátor na vyššiu rýchlosť ako píše manuál ale nie max. (ako vo vectre).Ak chcem max. rýchlosť (čiže najrýchlejšie odhmlievanie) musím najprv ručne zvýšiť na 6ku.Na môj vkus má tá automatika príliš veľkú volnosť v nastavovaní.
Už začínam pochybovať aj o tl. AUTO = klíma sa nezapne, rosia sa okná-nutnosť zapnúť ofuk okien, zapína vnútorný okruh. Jediné plus je asi použitie v lete, keď nechcem aby všetko svietilo ako vianočný stromček, je celkom rozumné rozdeľovanie vzduchu.A aby som tej automatike celkom nekrivdil tak sa mi zdá že fúka viac teplého vzduchu na nohy čo mi vyhovuje.
ono popsat vsechny mody klimatizace by zabralo dost casu a napsal bych tu asi o tom roman :)

ale k dotazu: pokud zapnes funkci odmlzeni a nejde ti ventilator na plno, tak nejspise neni teplota chladici kapaliny na takove urovni aby melo smysl tocit ventilator na plno.... (chapej mas studenou chladici smes, po nahrati chladici smesi nad myslim 60°C se ventilator roztoci na maximum).....

Odpovědět