Vyrobna chyba prevodovky Astra 1.4 Turbo (M32)
- matusbelusak
Re: Vyrobna chyba prevodovky Astra 1.4 Turbo (M32)
Mno tak autíčko mam doma zo servisu, výsledok opravy je dokonalý, nič nehučí, všetko ide pekne po tichučku, v prevodovke boli vymenené všetky ložiská komplet, aj tesnenia uplne všetky, cena repasu 600€ tu u nás na východe jeden maník si to robí doma (robí to aj pre opel) + mam 2 roky záruku, bolo vymenené aj výtlačne ložisko lebo hučalo + brzdova kapalina, olej, termostat vymenený, cena aj s robotou vyšla na 927€ ale musím povedať že som spokojný, ale onedlho bude potrebna výmena spojky + zotrvačnika ale servisman mi povedal že ešte ročik pohode vydrží takže to neponáhľa, takže už aj ja som tu s repasovanou prevodovkou, a dal tam original olej od Oplu čo tam má ísť a išlo tam 2,7l
Opel Astra ST 1,7 CDTI 81kw 2011 ( 208 000 km )
- Reklama
Takze to prelial o par deci ako niektori odporucaju. Skus potom vypozorovat, ci sa ti nezvysila spotreba alebo ci nevytlaca olej cez odvetravaci ventil. Original olej dal stary 1940182 (červený) alebo 1940004 (žltý)?
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
- matusbelusak
tak ten olej tam nalieval ten čo robil prevodovku ževraj on to tak robí vždy aby boli lepšie mazané ložisko to jedno, zevraj to ma overené ale viac som nezisťoval a mam tam ten červený 1940182 ja som sa mu do toho nemiešal čo tam leje on vie čo tam má ísť
Ked opravuje aj pre Opel, tak tam "musi" davat, co predpisuje vyrobca alebo sa drzi stareho pravidla, najlepsie je, co predpisuje vyrobca. Lenze po tom, co predviedol Opel v EU s naftovym olejom do benzinovcyh motorov, uz akosi nemam doveru v ich odbornost, respektive, niekedy u nich vyhraju naklady na odbornostou. Na moju otazku, preco do starych prevodoviek nepredpisuju rovnaky olej, ako do kanalikovych, by som dnes odpovedal - lebo naklady na testovanie starych aut, z ktorych uz nic nemaju. Mas kontakt na toho opravara?
- matusbelusak
To blesk: Bohužiaľ kontakt na neho nemám k nemu to šlo cez servis, a podotýkam, robí pre opel prevodovky, ale tie čo robil mne on si robí ako zákazky bokom a robí to doma v dielni takže nerobí to v opli alebo tak šmejďacky.... a olej som ja neriešil, ved ked mi stará predovka vydržala 160 000 tak musí vydržať aj teraz, a ked je konštrukčna chyba tak olej to neoplyvní nejak moc, ked tam tie ložiska nemá ako mazať
Vymenil som olej, po 50tisickm bol stale ok, cerveny. Len na srobach z vnutornej strany bol cierny provlak, mozno este z predoslej kedy ten olej mal 67tisic km. Niekto tvrdil, ze uz po 30tisic mal olej cierny, tak som bol zvedavy. 60 by isto zvladol v povodnej farbe.
Teraz som dal Tutela Car Technyx 75W-85, teda zlty, novy typ. Nalial som asi 2,1L, ked zacal vytekat kontrolnym otvorom. Zavrel som ho a dal este asi 1,5dl. Uvidime, ako to bude jazdit, pri nejakej dlhsej jazde.
Teraz som dal Tutela Car Technyx 75W-85, teda zlty, novy typ. Nalial som asi 2,1L, ked zacal vytekat kontrolnym otvorom. Zavrel som ho a dal este asi 1,5dl. Uvidime, ako to bude jazdit, pri nejakej dlhsej jazde.
Kamarat teraz kupoval v opli priamo original olej a dostal cerveny.. asi by som volil tuto cestu tiez.....inak ja do oleja v prevodovke nesahnem skor ako po 150 000km alebo 5 rokov.....tam olej vydrzi dost.....skontrolujem taak maximalne hladinu oleja.....a ja zatial som v prevodovke nevidel cierny olej to nie je spalovaci motor predsa kde sa tvori karbon a sadze....aj na starych vrakoch som vypustal cisty olej, maximalne mutny.....mozno nahoda alebo som ich malo vymenil
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013
Ked im v Opli povies VIN a je to do roku 2011, tak ti daju cerveny, ale nikto ti nepovoie preco davaju do 12 zlty. V pripade ze by sa tie prevodovky nekazili, tak tiez nesiahnem pod 150 a nevymyslam novy olej. Mame tu velmi dobry priklad auta s 330tisickm a povodnou prevodovkou s vymenami oleja po nejakych 45tisickm. Potom tu mame plno prevodoviek po repase po 150tisckm s povodnym olejom.
Testoval som novy olej asi 60km a pride mi taky tuhsi nez povodny cerveny, caka ma 500km za tyzden, takze potom uvidim viac.
Testoval som novy olej asi 60km a pride mi taky tuhsi nez povodny cerveny, caka ma 500km za tyzden, takze potom uvidim viac.
Svetle vynimky sa najdu vzdy.....inak skoro vsetci ty co nemaju problem tak nehladaju na nete a nie su tu....takze mozno nakoniec ty co maju problem je len zanedbatelne mnozstvo (myslim po facelifte) ale to je len konspiracia.....stare prevodovky odchadzali kvoli nedostatocnemu mazaniu a nove prevodovky kvoli plastovej klietke loziska kde skora vymena oleja si myslim nepomoze...ja ho najblizsie len skontrolujem nakolko sa mi zda byt mokry semering.....
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013
Ahoj ! je někde postup jak výměnu oleje v převodovce udělat? Dočetl jsem se že se má v podstatě dole odšroubovat výpustný šroub. Vypustit olej. Potom oddělat baterku a pod ní je vstupní šroub, kudy se má nalít olej. U M32 by to mělo být 1,8L při dolití. Jak poznám že je ho tam dost?? Respektive ne moc a hlavně ne málo? Někdo tu psal že nalil 2L. Je tam kontrolní bod nebo něco takového? Pokud ano tak kde prosím.
Díky moc !
Díky moc !
Astra J ST 2013 / 1.7 tdci 96kw