dakujem vsetkym za odpovede..bleskovi obzvlast za podrobne vysvetlenie
rozpisem v kratkosti, ze preco "vymyslam"..na predoslej astre G som dlhe roky daval znamym mechanikom odporucany castrol EDGE 0w30 (samozrejme splna dexos2)..v poslednych rokoch som presiel na GM dexos2 5w30
asi ta radost z auta postupne upadla..alebo neviem co ma k tomu viedlo, ale aj vtedy kazdy hovodil, ze ved to je original pre opel..
zial neviem preco, ale astra zacala zrat olej, 150.000km nabeh nepovazujem za tak vela..takze ma logicky napadlo, ci to nie je tym, ze som presiel na iny olej
astru som predal so 170.000km a kazdy pol rok som musel dolievat (jazdim cca 10.000km/rocne) co nie je velky najazd..
a toto je dovod mojich spekulacii..neviem doteraz, co zapricinilo stratu oleja..ale styl jazdy sme nemenili, ci to bol olej - zial uz nezistim, ale zbudilo to vo mne iste pochybnosti..
teraz mam astru J len vyse pol roka, nadsenie z auta aj z jazdy ma samozrejme drzi..tak vymyslam - spekulujem
nemcom meneny olej LIQUI MOLY ma tiez specifikaciu dexos2 a motor pradie - ubytok oleja ziadny (jasne pri tomto najazde by to bolo blbe)
ide mi fakt len o to, aby som astre dal olej, ktory bude skustocne dobry..rebricek kvality olejov nechcem riesit
GM dexos 2 je lacny, a verim ze dobry...ale je fakt dobry aj pre tieto nove benzinove turbo motory? ked ho uz roky vyvijali pre starsie atmosfericke benziny...
tolko z mojej strany, vdaka este raz vsetkym
@mater: olej ma svoju dobu pouzitelnosti, niektori vyrobcovia ju udavaju na obale..ak ho mas rok v garazi - nic sa mu nestane