Příspěvek
od RRR1970 » 15 říj 2012, 11:04
Ahojte Opláci na tomto fore. som doteraz vlastníkom Fiata Punto 1,2 ktorý mi už deviaty rok bez problémov verne slúži. no nakolko deti vyrastajú a mi stárneme ,prišiel čas na nové ale hlavne váčšie auto. chcel som v podstate combík nakolko som aj rybár a tak som mal hladanie o to lahšie. nakolko Fiat teraz combik v tejto triede nerobí a na Fiat Freemont som jednoducho nemal ,musel som vyberat auto v inej značke. golf variant a Octáviu som ihned z výberu vyhodil pre obrovskú poruchovost TSI motorov a kvôli častým krádežiam, francúza som radšej nechcel ,a tak vo výbere ostal Ford focus, Kia,a opel astra sports tourer pre ktorý som sa nakoniec rozhodol. proste sa mi ihned zapáčil a
dúfam že volba bola do budúcna správna. no a proste aby som sa dostal k meritu veci tak v decembri sa stanem majitelom novej Astry sports tourer 1,4 1O3kw vo verzii cosmo. auto by malo príst na letných gumách 215 5O 17. no a kedže bude december a sneh ,budem musiet zakúpit zimné pneu + disky nakolko budem absolvovat cestu od predajcu domov ,čo je asi cca 60km. predajca mi ponúka 16 plecháče a pneu matador, no ja by som rád obul zimné pneu na 16 hlinikove disky z pneumatikami bridgestone .mailoval som predajcovi aká bude rozteč na diskoch a aké ET potrebujem ,aby som si ich mohol skôr zakúpit a doviezt. ale odpovedal mi že nevie ešte na akých pneu auto príde. prečítal som si nejaké fora a zistil som že disk by mal byt 6,5x16 ,5x1O5, ET 39. mám prevdu? je to správny rozmer AL disku vhodný na ST 1,4 103kw ? poprípade ak si zakúpim tento rozmer diskov zo zimným pneu 205 60 R16 zapíše ich predajca do tech. preukazu ako alternatívne pneu ,alebo to budem musiet zapísat až na polícii. a vy,majitelia čo vlastníte astry ST na 16 palcových AL diskoch ,aké máte číslo ET na disku.poradte nakolko už ma z toho poriadne bolí hlava.
proste ,jedná sa mi o to aby som si mohol dopredu zakúpit hliníkové disky a zimné pneu. a priamo pri kúpe ich založit na auto namiesto letných 215 50 R17, a aby boli uvedené v techn. preukaze,aby nemal predajca z rozmerom problém a mohol ho zapísat. a až tak docestovat bezpečne domov.
dakujem za odpoved. Roman.