ALU disky a vše okolo - rady, tipy, otázky...
Re: Hliníkove disky na zimu
HELP !
Čím sundám ty krytky šroubů z litých kol ?
Z originálů to šlo lehce, z Dezentů ani náhodou
Čím sundám ty krytky šroubů z litých kol ?
Z originálů to šlo lehce, z Dezentů ani náhodou
- Reklama
nepomozem, ale drzim palec .. este teraz mam pluzgiere na rukach, ako som to pred tyzdnom daval dole zo zimakov .. islo tazko, ale predsa len sa ten stahovak tam vopchal .. ale tak som ich doskrabal, ze az :/
Vyřešeno, stačilo vyhrabat z nářadí pinzetu a ohnout jí zobáčky, takovej stahovák po česku
Teď to řešil jeden z Géčkového fóra. Tak tady je odkaz - Vytahovák. Jde to přý tahle levně pořídit i u Škodovky.
Nynější: Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Umyto, přezuto
Tak ty Dezenty po zimě vypadají jako nové, což se bohužel o origo kolech po letní sezóně říct nedá. Místy jsou pokryté vrstvou něčeho bílého, lepí se na to špína a sundat to jde jen škrabkou
Tak ty Dezenty po zimě vypadají jako nové, což se bohužel o origo kolech po letní sezóně říct nedá. Místy jsou pokryté vrstvou něčeho bílého, lepí se na to špína a sundat to jde jen škrabkou
2hlavi: na letnakach jsem to mel taky, je to pry ochranny vosk ktery je nanesen na karoserii auta pri preprave z vyrobniho zavodu k dealerovi, u dealera se auto chemicky cisti a stava se ze to stejka prave na vnitrni cast kol......
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
al disky na astra sports tourer 1,4 1O3 KW
Ahojte Opláci na tomto fore. som doteraz vlastníkom Fiata Punto 1,2 ktorý mi už deviaty rok bez problémov verne slúži. no nakolko deti vyrastajú a mi stárneme ,prišiel čas na nové ale hlavne váčšie auto. chcel som v podstate combík nakolko som aj rybár a tak som mal hladanie o to lahšie. nakolko Fiat teraz combik v tejto triede nerobí a na Fiat Freemont som jednoducho nemal ,musel som vyberat auto v inej značke. golf variant a Octáviu som ihned z výberu vyhodil pre obrovskú poruchovost TSI motorov a kvôli častým krádežiam, francúza som radšej nechcel ,a tak vo výbere ostal Ford focus, Kia,a opel astra sports tourer pre ktorý som sa nakoniec rozhodol. proste sa mi ihned zapáčil a
dúfam že volba bola do budúcna správna. no a proste aby som sa dostal k meritu veci tak v decembri sa stanem majitelom novej Astry sports tourer 1,4 1O3kw vo verzii cosmo. auto by malo príst na letných gumách 215 5O 17. no a kedže bude december a sneh ,budem musiet zakúpit zimné pneu + disky nakolko budem absolvovat cestu od predajcu domov ,čo je asi cca 60km. predajca mi ponúka 16 plecháče a pneu matador, no ja by som rád obul zimné pneu na 16 hlinikove disky z pneumatikami bridgestone .mailoval som predajcovi aká bude rozteč na diskoch a aké ET potrebujem ,aby som si ich mohol skôr zakúpit a doviezt. ale odpovedal mi že nevie ešte na akých pneu auto príde. prečítal som si nejaké fora a zistil som že disk by mal byt 6,5x16 ,5x1O5, ET 39. mám prevdu? je to správny rozmer AL disku vhodný na ST 1,4 103kw ? poprípade ak si zakúpim tento rozmer diskov zo zimným pneu 205 60 R16 zapíše ich predajca do tech. preukazu ako alternatívne pneu ,alebo to budem musiet zapísat až na polícii. a vy,majitelia čo vlastníte astry ST na 16 palcových AL diskoch ,aké máte číslo ET na disku.poradte nakolko už ma z toho poriadne bolí hlava.
proste ,jedná sa mi o to aby som si mohol dopredu zakúpit hliníkové disky a zimné pneu. a priamo pri kúpe ich založit na auto namiesto letných 215 50 R17, a aby boli uvedené v techn. preukaze,aby nemal predajca z rozmerom problém a mohol ho zapísat. a až tak docestovat bezpečne domov.
dakujem za odpoved. Roman.
dúfam že volba bola do budúcna správna. no a proste aby som sa dostal k meritu veci tak v decembri sa stanem majitelom novej Astry sports tourer 1,4 1O3kw vo verzii cosmo. auto by malo príst na letných gumách 215 5O 17. no a kedže bude december a sneh ,budem musiet zakúpit zimné pneu + disky nakolko budem absolvovat cestu od predajcu domov ,čo je asi cca 60km. predajca mi ponúka 16 plecháče a pneu matador, no ja by som rád obul zimné pneu na 16 hlinikove disky z pneumatikami bridgestone .mailoval som predajcovi aká bude rozteč na diskoch a aké ET potrebujem ,aby som si ich mohol skôr zakúpit a doviezt. ale odpovedal mi že nevie ešte na akých pneu auto príde. prečítal som si nejaké fora a zistil som že disk by mal byt 6,5x16 ,5x1O5, ET 39. mám prevdu? je to správny rozmer AL disku vhodný na ST 1,4 103kw ? poprípade ak si zakúpim tento rozmer diskov zo zimným pneu 205 60 R16 zapíše ich predajca do tech. preukazu ako alternatívne pneu ,alebo to budem musiet zapísat až na polícii. a vy,majitelia čo vlastníte astry ST na 16 palcových AL diskoch ,aké máte číslo ET na disku.poradte nakolko už ma z toho poriadne bolí hlava.
proste ,jedná sa mi o to aby som si mohol dopredu zakúpit hliníkové disky a zimné pneu. a priamo pri kúpe ich založit na auto namiesto letných 215 50 R17, a aby boli uvedené v techn. preukaze,aby nemal predajca z rozmerom problém a mohol ho zapísat. a až tak docestovat bezpečne domov.
dakujem za odpoved. Roman.
Re: al disky na astra sports tourer 1,4 1O3 KW
No tak roztec pre vsetky benzinove motory je 5x105!
V mojom manuali ktory je z roku 2010 je pre 1,4 motor povolene 205/60 R16, 215/60 R16 a 215/50 R17.Mozno novsie rocniky maju ine povolene rozmery skus napisat niekomu kto tu ma ten isty motor ako ty nech pozrie do TP.
S tym zapisanim nemam skusenosti resp. skusenosti u predajcu, ak si chces dat zapisat nejake ine pneu musis poziadat oficalneho importera opla pre SR a ten ti za 50e posle COC dokument kde mas vypisane vsetky rozmery ktore moze tvoje auto mat.A potom ist na DI a po novy technicky a zase k policajtom a bla bla bla...
V mojom manuali ktory je z roku 2010 je pre 1,4 motor povolene 205/60 R16, 215/60 R16 a 215/50 R17.Mozno novsie rocniky maju ine povolene rozmery skus napisat niekomu kto tu ma ten isty motor ako ty nech pozrie do TP.
S tym zapisanim nemam skusenosti resp. skusenosti u predajcu, ak si chces dat zapisat nejake ine pneu musis poziadat oficalneho importera opla pre SR a ten ti za 50e posle COC dokument kde mas vypisane vsetky rozmery ktore moze tvoje auto mat.A potom ist na DI a po novy technicky a zase k policajtom a bla bla bla...
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92 kW SPORT
Re: al disky na astra sports tourer 1,4 1O3 KW
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, origo diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL