Divna fixacia volantu v priamom smere pri jazde

Odpovědět
mater

Re: Divna fixacia volantu v priamom smere pri jazde

Příspěvek od mater » 25 říj 2015, 20:36

miro_c píše:po prehratí sw funguje riadenie tak ako ma :D

Dufam ze to nieje tak ze ak nastane chyba v SW tak auto moze samo zabocit mimo cestu ...
Predpokladam ze SW riadi len ucinok posilovaca. Alebo je to inak?
Zafira-C Cosmo 1.4T 103kW LPG ( B14NET ) 8/2015
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012

Reklama

miro_c

Příspěvek od miro_c » 25 říj 2015, 21:44

Dufam ze to nieje tak ze ak nastane chyba v SW tak auto moze samo zabocit mimo cestu ...
Predpokladam ze SW riadi len ucinok posilovaca. Alebo je to inak?[/quote]

neboj sa nemas teslu :-)
sw iba vypne posilovac :-)
Astra J 1,4 T ST 103 kW LPG cosmo biela 2013

lucky

Příspěvek od lucky » 15 pro 2015, 19:25

Asi trocha mimo temu ale opytam sa.
Dnes som zaregistroval pri parkovani ze ked vytacam volant naplno do lava tak od volantu je pocut zvlastne zvuky. Ako keby tam ku koncu nejak vrzgala nejaka guma/tesnenie, neviem to presne opisat, je to taky divny pazvuk. Robi to asi v rozmedzi 3/4 poslednej otacky volantom. To iste ked sa volant vracia nas5. Pod kapotu som zatial nepozeral kedze vzdy ked odchadzam do a z prace uz je tma. Rozmyslam ci sa tam nemohli dostat nejake necistoty, listy a pod. ktore by to mohli sposobovat.
Stretol sa s tym niekto?
Astra J ST, 1.4 103kw, cosmo, LPG

kroup

Příspěvek od kroup » 15 pro 2015, 19:39

Taky mi to tak vrže. Ještě jsem to neřešil, ale začíná to být otravné.
Astra J Sports Tourer, A20DTH, 2012
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003

peaviatot

Příspěvek od peaviatot » 27 úno 2016, 22:35

ahojte,
tak ja som kupil astru hb v maji 2013 a tato fixacia sa zacala prejavovat cca okolo 20000km. presne tak ako pisete. mam elektricky posilovac riadenia. najskor som to zaniesol do servisu a popisal situaciu, tvarili sa ze som spadol z jelse, ale auto preskusali a povedali, ze zavada sa neprejavila. kedze chodim dlhe cesty do nemecka a hlavne po dialnici, lahko som to znovu otestoval a problem sa mi prejavoval nadalej a coraz castejsie. pozical som teda auto otcovi, ci mi nesibe a po dvoch dnoch jazdenia mi problem potvrdil. tak asi po 2500 km som bol v servise naspat a nenechal sa odbyt. ked som si auto zobral, povedali, ze nic nenasli, ale ze preinstalovali soft a ze som jediny co mam takyto problem. zvlastne, ze nenasli problem, ale soft preinstalovali. no nevadi. jazdil som dalej a cely nateseny, ze sa problem dalsich 2000 km neprejavoval a bral som ho ako ukonceny. nasledne sa to znovu objavilo, s rovnakymi prejavmi, mrzol v strednej polohe a hlavne pri jazde na dialnici, kedy bol stale v jednej polohe a musel som trhnut alebo vyvinut vacsiu silu aby sa "odsekol". to ma uz velmi dozralo, kedze je to elektrina a pri "130km/h" :-) som tomu prestal doverovat. tak som isiel znovu do servisu a to u bol asi aj cas prvej garancky cca 30000 km v roku 2014 a ked som im to povedal, tak hned ano ano uz taky problem evidujeme, ozvalo sa nam s tym uz vela ludi a je to chybny el. posilovac riadenia a ze ho musia v ratane zaruky vymenit. vymenili, ten servis trval cca 5 hodin a teraz mam najazdenych uz 60000km a po druhej garancke nemam uz s tym ziaden problem. teda od vymeny posilovaca je to super. takze nema to nic s gumami ani vetrom ani poziciou hviezd na nebi nic spolocne :-)

pico

Příspěvek od pico » 28 úno 2016, 15:06

O ktory servis sa jedna ?
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013

Xavier

Příspěvek od Xavier » 28 úno 2016, 22:24

Si prvy, co pocujem, ze mu menili suciastku. Mne pri 2012 to preslo same do 30tis. Ale sralo mna to a boli sme v servise dohodnuty, ze sa budu v tom vrtast ak do garanckjy nic. Pri druhej nastastie nic, no pocul som, ze faceliftom sa prehraval len soft.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L

peaviatot

Příspěvek od peaviatot » 03 bře 2016, 11:44

Kupoval som auto a zatial servisujem v opel topolcany mgm. Servis je tam ok, az na niektore detaily, ako napriklad, ze si pytaju za 10min. prace na vymene baterky v kluci 3,5€ co je viac ako hodinova mzda v okrese :-) ale aspon, ze mi vymenili ten posilovac a uz to nerobi. Ale neviem oni hovorili, ze ja nie som jediny co to mam a ze to budu menit na viacerych astrach.

Xavier

Příspěvek od Xavier » 03 bře 2016, 13:02

hlavne nech sa to zase neobjavi. lebo pri novom aute to nerobilo, az po urcitom case. len sa cudujem, ze ked inde to uz dokazu softom vyriesit, z emuseli robit taky zasah do auta. ja som to prave preto oddaloval az k prvej garancke a cakali ci to prejde, aby zbytocne nove auto nerozoberali. nastastie to preslo a bol klud. mgm poznam, hlavne z cias ked sme mali daewoo od nich, boli v pohode.pohodovy servis. naposledy som tam mal g-cko opla servisovaneho. ale uz boli odmeranejsi, no stale lepsi priemer
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L

mkolar

Příspěvek od mkolar » 07 bře 2016, 14:09

Přidám se, nechci zakládat nové téma a je to také problém s posilovačem.
Měl jsem ten problém že při rovné jízdě jsem měl volant vytočený trošku doprava takže při srovnaném volantu do vodorovné polohy auto jelo znatelně vlevo občas míň a občas víc, celkem dost mě to štavalo hlavně na dálnici tak jsem to reklamoval (začalo to v zimě na nových zimních kolech a nových gumách, stejně nahuštěné, které ale na autě už nějaký měsíc byly). Dělali mi celkem 2x geometrii a tou to nebylo, nakonec pry něco se softwarem posilovače! :o auto už jede rovně když je volant rovně ale příjde mi to stále nějaké divné :( jsem z toho docela zklamanej.
Astra J 1.4 Turbo 140HP Active

Odpovědět