ahojte,
tak ja som kupil astru hb v maji 2013 a tato fixacia sa zacala prejavovat cca okolo 20000km. presne tak ako pisete. mam elektricky posilovac riadenia. najskor som to zaniesol do servisu a popisal situaciu, tvarili sa ze som spadol z jelse, ale auto preskusali a povedali, ze zavada sa neprejavila. kedze chodim dlhe cesty do nemecka a hlavne po dialnici, lahko som to znovu otestoval a problem sa mi prejavoval nadalej a coraz castejsie. pozical som teda auto otcovi, ci mi nesibe a po dvoch dnoch jazdenia mi problem potvrdil. tak asi po 2500 km som bol v servise naspat a nenechal sa odbyt. ked som si auto zobral, povedali, ze nic nenasli, ale ze preinstalovali soft a ze som jediny co mam takyto problem. zvlastne, ze nenasli problem, ale soft preinstalovali. no nevadi. jazdil som dalej a cely nateseny, ze sa problem dalsich 2000 km neprejavoval a bral som ho ako ukonceny. nasledne sa to znovu objavilo, s rovnakymi prejavmi, mrzol v strednej polohe a hlavne pri jazde na dialnici, kedy bol stale v jednej polohe a musel som trhnut alebo vyvinut vacsiu silu aby sa "odsekol". to ma uz velmi dozralo, kedze je to elektrina a pri "130km/h"
som tomu prestal doverovat. tak som isiel znovu do servisu a to u bol asi aj cas prvej garancky cca 30000 km v roku 2014 a ked som im to povedal, tak hned ano ano uz taky problem evidujeme, ozvalo sa nam s tym uz vela ludi a je to chybny el. posilovac riadenia a ze ho musia v ratane zaruky vymenit. vymenili, ten servis trval cca 5 hodin a teraz mam najazdenych uz 60000km a po druhej garancke nemam uz s tym ziaden problem. teda od vymeny posilovaca je to super. takze nema to nic s gumami ani vetrom ani poziciou hviezd na nebi nic spolocne