svietenie
Re: svietenie
Ano je to jak píšeš. Při každém nastartování se automaticky aktivuje poloha AUT. světla. Když pootočím doleva funkce se aktivuje/deaktivuje. To mi funguje.
Ovšem funguje mi to tak, že při automatickém režimu je standardně zapnuto denní svícení - mám LED. Jakmile se setmí, případně vjedu do tunelu, čidlo rozpozná a přepne na potkávací světla - to znamená rozsvítí potkávací přední světla a zadní koncová světla. Systém Ještě nikdy nerozsvítil automaticky dálková. Tak proto se ptám, jestli je to nutné nějak aktivovat a nebo prodejce kecal a tuto funkci tam nemám. V manuálu jsem se dočetl, že se musí posunout páčka 2x dopředu a systém dálkových světel se aktivuje a na palubovce se má rozsvítit kontrolka aktivace automatiky dálkových světel. Zkoušel jsem a zatím nic. Tak proto tápu.
Zatím pouštím dálkové manuálně.
Ovšem funguje mi to tak, že při automatickém režimu je standardně zapnuto denní svícení - mám LED. Jakmile se setmí, případně vjedu do tunelu, čidlo rozpozná a přepne na potkávací světla - to znamená rozsvítí potkávací přední světla a zadní koncová světla. Systém Ještě nikdy nerozsvítil automaticky dálková. Tak proto se ptám, jestli je to nutné nějak aktivovat a nebo prodejce kecal a tuto funkci tam nemám. V manuálu jsem se dočetl, že se musí posunout páčka 2x dopředu a systém dálkových světel se aktivuje a na palubovce se má rozsvítit kontrolka aktivace automatiky dálkových světel. Zkoušel jsem a zatím nic. Tak proto tápu.
Zatím pouštím dálkové manuálně.
Opel Astra J 1,4 turbo 103kW/140k notchback-SEDAN - drive - 2015
- Reklama
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
No mě se vždy dálková zapnou bez potíží, zajed nějde večer na okresku a tak aby tam nejelo žádné auto a uvidíš zda se zapnou aut. Mě se dokonce zapnou dálkové světla i v obci, pokud není pouliční osvětlení.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
svietenie
Treba tu packu rychlo 2x za sebou posunut dopredu... Ked nebudu podmienky pre dialkove nemusia hned svietit, ale mala by ti zacat svietit kontrolka nato urcena. Svetlo s"A"-ckom.
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Poustej je klidne dal manualne. Ten automat moc dobre nefunguje, po par dnech zapaseni s ostatnimi ridici jsem to vypnul. Navic zapinani (2x klikni packou) je jak pro retarda. Je to hezky napad, ale idealni podminky pro provoz jsem nemel ani jednu noc. Navic kamionaci strasne rvali, staci horizont nebo dalnice.
Opel Astra H hatchback 1.6 Twinport 77kw
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)
Radku, želám Ti, aby si prišiel na to ako to aktivovať, no na druhej strane pravdepodobne "prodejce kecal". Moje svetlá sa chovajú presne tak, ako popisuješ ty - automatické svietenie LED, zapínanie resp. vypínanie pred tunelom, večer, atď, atď.R@dek píše:Při každém nastartování se automaticky aktivuje poloha AUT. světla. Když pootočím doleva funkce se aktivuje/deaktivuje. To mi funguje.
..... standardně zapnuto denní svícení - mám LED....
..... je to nutné nějak aktivovat a nebo prodejce kecal a tuto funkci tam nemám.
Z návodu som to automatické zapínanie a vypínanie dialkových svetiel vyčítal aj ja, no buď som "blbý alebo možno pribrzdený", ale doteraz (dva roky) od kúpy auta som na to neprišiel. V papieroch o výbave auta som sa nikde nedočítal či to mám alebo nie, tak som predpokladal, že to v aute je - preto som to všelijako podľa návodu skúšal - "a ništ". Denné LED fachčí bez problémov, ostatné robím "don manuélos".
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Díky za komentáře. Jen jsem tu funkci chtěl vyzkoušet, zjistit jak to funguje atd., ale jestli ji v autě nemám aktivní vůbec nic se neděje. Prostě "manuélos".
Opel Astra J 1,4 turbo 103kW/140k notchback-SEDAN - drive - 2015
Kuci, mate Bi-Xenonové přední světlomety s AFL? Toto je len s nimi.
Opel Astra Sports Tourer Cosmo (J) 1.6 Turbo 125kW/170k - 2016
Opel Astra Caravan Classic II (G) 1.6 76kW/103k - 2008
Opel Astra Caravan Classic II (G) 1.6 76kW/103k - 2008
Čo Bi a AFL, my máme Quatro, ale H7 (Nightbreacker Plus) a prepínanie automaticky pomocou vlastnej ľavej ruky a "svetelný senzor" máme na krku.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Na Zafira nemam AFL, teda bi-xeony s AFL a automaticke dialkove mi funguju {niekedy sice blbo ...}.jsvelta píše:Kuci, mate Bi-Xenonové přední světlomety s AFL? Toto je len s nimi.
Ako to tu bolo pisane, automatika je zapnuta hned po starte. Takze ak je rychlost vyzsia ako ...km/h a nieje dostatocne osvetlenie zapnu sa dialkove. Automaticke dialkove sa vypnu bude potiahnutim packym k sebe {svetelna truba} alebo zatlacenim. Znovu aktivovanie automatickych dialkovych sa robi dvojitim zatlacenim packy do predu.
Zafira-C Cosmo 1.4T 103kW LPG ( B14NET ) 8/2015
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012