"Drgotanie"
Re: "Drgotanie"
Mrbicykel mne to drgoce vzadu a po stlaceni brzd. pedala to prestane. Blizi sa 2. garancka, tak uvidime.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
- Reklama
Na 2. garancke som to v opli povedal. Udajne zistili nieco na hornom ulozeni tlmicov ale zevraj to odstranili. Divil som sa lebo mi to prestalo vzdy pri brzdeni. Chvilu bol pokoj a teraz to drgotanie registrujem znovu. Samozrejme, ze akonahle stlacim brzdu, tak je ticho. Mam podozrenie na uvolnene brzdove strmene ( v opli mi povedali, ze su v poriadku ). Uz mam po zaruke, takze otazka znie. Je to len esteticky problem alebo moze nastat aj nejaky problem s brzdami ( ak to su strmene ) ? Pocut pri pomalej jazde na hrboloch nie kovovy ale zvuk, ako keby do seba buchali dve plastove bandasky. Este v januari. - v case trvania zaruky otvorili reklamacny protokol s rym, ze sa mi ozvu neskorej ( vtedy mal Autotrend existencne problemy ) ale sa neozvali, tak neviem, ci by som to neuhral aj na zaruku. Blizi sa cesta k moru, tak sa pytam, predsa, su to brzdy.
to o autotrende je zaujimava informacia, ale popravde, s ich pristupom sa ani necudujem..
Hrkotajuce brzdy je podla mna konstrukcna chyba, zatial som to pocul na vsetkych astrach, co som sa viezol.
Nedavno bol niekde clanok, ze kotucove brzdy slavia 100 rokov.. hned som si spomenul na moj exopel a pousmial. Za 100 rokov by mali byt tie brzdy dokonale a nie toto. Ostane automobilky tam davaju aspon pruzinku, ktora drzi strmen o tu druhu - pevnu cast. A to, ze boli hrdzave ako stara skarnicla, ani nehovorim. Dalsia vec je, ze vacsina aut s vlecnou napravou ma strmene blizsie k osi ohybu napravy, aby minimalizovali sily posobiace na uchytenie strmena. Bat sa toho nemusis, na funkciu to nema zasadny vplyv, akurat to hrkotanie lezie na nervy. Aj tak vacsinu prace odvedu predne brzdy.
Hrkotajuce brzdy je podla mna konstrukcna chyba, zatial som to pocul na vsetkych astrach, co som sa viezol.
Nedavno bol niekde clanok, ze kotucove brzdy slavia 100 rokov.. hned som si spomenul na moj exopel a pousmial. Za 100 rokov by mali byt tie brzdy dokonale a nie toto. Ostane automobilky tam davaju aspon pruzinku, ktora drzi strmen o tu druhu - pevnu cast. A to, ze boli hrdzave ako stara skarnicla, ani nehovorim. Dalsia vec je, ze vacsina aut s vlecnou napravou ma strmene blizsie k osi ohybu napravy, aby minimalizovali sily posobiace na uchytenie strmena. Bat sa toho nemusis, na funkciu to nema zasadny vplyv, akurat to hrkotanie lezie na nervy. Aj tak vacsinu prace odvedu predne brzdy.
ex1.4T
V Autotrende mi v piatok potvrdil to, co pise mano82, ze sa jedna prakticky o konstrukcnu chybu v pripade zadnych strmenov. Som milo prekvapeny, zaruku uz nemam ale importer suhlasil v ramci kulancie, ze uhradi 90% ceny dielov a prace, takze nove strmene su objednane a do konca tyzdna vymenene. Kolko vydrzia neviem ( prve zacali drgotat pri 16.000 km. Klobuk dole pred pristupom Opla a aj Autotrend ( uz sa volaju inak ) sa ukazal ako profi firma. Klobuk dole. Dufam, ze to vymenia v pohode a bude pokoj.