Ahoj všetci,
Mam takú otázočku ohľadne trasenia (chvenia - šklbnutia) auta počas nižších otáčok. Nie je to stále ale počas voľnobehu cca každych 5 až 10 sekúnd zatrasie viac ako inokedy. Vyzerá to skôr ako keby zle odpálilo a hneď je všetko zase v poriadku. Trasenie - šklbnutie sa výrazne prejavuje pri otáčkach cca 900-1500 to trasie výraznejšie aj volant, pri otáčkach 2000 úplne prestane trias auto a ako keby ani motor nebežal nevie niekto čím to môže byt?
Ďakujem za info.
Šklbanie motoru počas nižších otáčok
Šklbanie motoru počas nižších otáčok
Astra Sports Tourer A17DTR 81 kW
- Reklama
Re: Šklbanie motoru počas nižších otáčok
nemas to len pri rozjazde? mne sa stava pri rozjazde. vytlacim spojku, otacky stupnu a ked spojka zabera klesnu. takze ho ako keby pridusilo. robi to niekedy a niekedy ak pridam plyn pri vychadzani rano z parkoviska a potom pustim auto sa gulat len volnobeznymi otackami, tak vidim, ze otacky kolisu hore dole 200 a autom jemne trha. no akonahle sa rozbieham normalne, tento problem nemam. ja to registrujem pri pomalom rozjade, kolona. je to dost neprijemne a uz som to reklamoval. cosi vymenili, no najblizsie zase budem reklamovat.
u teba by som mozno tipoval regulator tlaku paliva. a aky mas rocnik?
u teba by som mozno tipoval regulator tlaku paliva. a aky mas rocnik?
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
No ja Vam mozem porozpravat svoj pribeh so sklbanim tohto motoroa resp. 1.7 92kW.
Niekedy v zime vo februari mi po ceste do Tatier zacalo mierne sklbat resp. trhat s autom pri ustalenej 50 v obci tesne pod 2000 ot. na tretom stupni. Cim viac som behal tym sa to zhorsovalo resp. cukalo castejse ale stale iba okolo tychto otacok a pri 50 v obci a a len pri teplom motore nikdy pri studenom.
Po podorzeni na vstrekovace a naslednom otestovani na diagnostike kde hodnoty boli OK som vstreky vylucil a priklonil sa k EGR alebo DPF - bezne sa mi regeneroval po 340 km a pri tom cukani regeneracia aj viac ako 550 km co je sice pre mna dobre ale pre auto asi nie.
Nasledovne kroky co som urobil a cukanie sa stratilo:
1. STP diesel cleaner na vstreky neviem ci pomohlo ale po vyjazdeni nadrze sa cukanie zmensilo, nebolo tak caste.
2.vymenene filtre - palivovy, vzduchovy - zase trocha pomohlo.
3. natankoval som 2 plne nadrze toho shell power a po vyjazdeni druhej nadrze a pridavani VIF po kazdom tankovani sklbanie PRESTALO.
Neviem ci to sposobili tie filtre alebo stp alebo shell ale v mojom pripade to prestalo a este jeden postreh interval DPF sa zase vratil na 340km a obcas pri dialniciach aj na 540km tiez to moze mat suvis.
Ak chces vyskusaj a skus pozriet a vycistit EGR to bola posledna moznost co to moze sposobovat.
Niekedy v zime vo februari mi po ceste do Tatier zacalo mierne sklbat resp. trhat s autom pri ustalenej 50 v obci tesne pod 2000 ot. na tretom stupni. Cim viac som behal tym sa to zhorsovalo resp. cukalo castejse ale stale iba okolo tychto otacok a pri 50 v obci a a len pri teplom motore nikdy pri studenom.
Po podorzeni na vstrekovace a naslednom otestovani na diagnostike kde hodnoty boli OK som vstreky vylucil a priklonil sa k EGR alebo DPF - bezne sa mi regeneroval po 340 km a pri tom cukani regeneracia aj viac ako 550 km co je sice pre mna dobre ale pre auto asi nie.
Nasledovne kroky co som urobil a cukanie sa stratilo:
1. STP diesel cleaner na vstreky neviem ci pomohlo ale po vyjazdeni nadrze sa cukanie zmensilo, nebolo tak caste.
2.vymenene filtre - palivovy, vzduchovy - zase trocha pomohlo.
3. natankoval som 2 plne nadrze toho shell power a po vyjazdeni druhej nadrze a pridavani VIF po kazdom tankovani sklbanie PRESTALO.
Neviem ci to sposobili tie filtre alebo stp alebo shell ale v mojom pripade to prestalo a este jeden postreh interval DPF sa zase vratil na 340km a obcas pri dialniciach aj na 540km tiez to moze mat suvis.
Ak chces vyskusaj a skus pozriet a vycistit EGR to bola posledna moznost co to moze sposobovat.
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92 kW SPORT
Ahojte,
Ďakujem za super postreh,
ja som natankoval v pondelok na Shell V-power diesel a zdá sa mi že je lepšie a už to tak netrasie.
ešte pôjdem na servisnú prehliadku a výmenu filtrov, ktoré majú na to isto vplyv (aspoň palivový).
VIF som ešte neskúšal ale skúsim ho dať.
Ďakujem za super postreh,
ja som natankoval v pondelok na Shell V-power diesel a zdá sa mi že je lepšie a už to tak netrasie.
ešte pôjdem na servisnú prehliadku a výmenu filtrov, ktoré majú na to isto vplyv (aspoň palivový).
VIF som ešte neskúšal ale skúsim ho dať.
Astra Sports Tourer A17DTR 81 kW
Ja tankujem shellko na 95% a daval som aj vif. A nic. o 10tis. ma caka garancka, takze pojdu i filtre a im to zase spomeniem. tie dva mesiace uz vydrzim. tak dufam, ze tebe ten shell a tie filtre pomozu.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019