Jazda nizkou rychlostou
Jazda nizkou rychlostou
Ahojte,
Chcem sa spytat ako riesite rozbiehanie sa z nizkej rychlosti cca 15-25 kmh napr. Po odbocovani nebo dobrzdovani pred kruhacom, ci jemny rozjezd na 2ke so spojkou alebo podradovat do 1 s hodne velkym meziplynom?
1 mi pride strasne kratka a 2 dlha (astra 2.0 cdti 121kw)
Ja vacsinou pridam otacky na 1300-1500 na 2ke a jemne pustam spojku. Snad to tomu moc nevadi?
Chcem sa spytat ako riesite rozbiehanie sa z nizkej rychlosti cca 15-25 kmh napr. Po odbocovani nebo dobrzdovani pred kruhacom, ci jemny rozjezd na 2ke so spojkou alebo podradovat do 1 s hodne velkym meziplynom?
1 mi pride strasne kratka a 2 dlha (astra 2.0 cdti 121kw)
Ja vacsinou pridam otacky na 1300-1500 na 2ke a jemne pustam spojku. Snad to tomu moc nevadi?
- Reklama
Re: Jazda nizkou rychlostou
S různými auty jezdim podle situace, u benzínu volim podřazení, u dieselu podle okolností. Pokud zůstanou rozumné otáčky, tak za 2, protože nejhorší pro motor a dvouhmotový setrvačník je jízda v záběru při nízkých otáčkách
ex.Astra OPC 2013 280k 12,2/100 downpipe, HJS cat, M-Tech Byla moc fajn
Fiat Scudo II Multijet 2015 130k 7,2/100
2016 Ford Mustang V8 5.0 14/100 ale ten styl
2017 Ford Kuga 1.5 turbo benzin 7,3/100
www.rcfunrace.cz www.prcars.cz
Fiat Scudo II Multijet 2015 130k 7,2/100
2016 Ford Mustang V8 5.0 14/100 ale ten styl
2017 Ford Kuga 1.5 turbo benzin 7,3/100
www.rcfunrace.cz www.prcars.cz
ano tiez na 2jke... s pridanim plynu a postupne rozbehom na spojke
Opel Astra J ST 2.0 CDTi 121kW
No ja neviem.Často je jednotka málo a dvojka veľa.Tak radšej radšej zastaviť alebo spomaliť kedy ide hodiť 1-ka, veď má synchrón ako nechať šmýkať spojku.Či?
Astra J ST 121KW cosmo 2013, sivá metalíza
Snazim se pri zaberu nejezdit s otackami pod 1500 rpm (2,0 CDTI BiTurbo 143kW). Do krizovatek si vetsinou davam 1 a drzim ji az do 2500 rpm. Ale rvat jednicku kdyz auto jeste jede neni komfortni, v Oplu s tim pri navrhu prevodovky moc nepocitali
Opel Astra H hatchback 1.6 Twinport 77kw
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)
prevodove pomery sa robia hlavne kvoli jazde a nie kvoli rozjazdom...
potom by museli byt inak odstupovane prevod stupne na pri vyssich rychlostiach ...
inak rozbehnut sa da aj z miesta na 2jke len tomu treba trosku prikurit na spojke ...
a v EU aj kvoli znizenim emisiam/ spotreby pri testovacich rychlostiach podla smernica ktorou sa urcuje priem. spotreba
ak ste niekto skusali s ford diesel prevodovkou 5stupn... tak by ste povedali ze Opel ma tuto 6st ako KRAL
potom by museli byt inak odstupovane prevod stupne na pri vyssich rychlostiach ...
inak rozbehnut sa da aj z miesta na 2jke len tomu treba trosku prikurit na spojke ...
a v EU aj kvoli znizenim emisiam/ spotreby pri testovacich rychlostiach podla smernica ktorou sa urcuje priem. spotreba
ak ste niekto skusali s ford diesel prevodovkou 5stupn... tak by ste povedali ze Opel ma tuto 6st ako KRAL
Opel Astra J ST 2.0 CDTi 121kW
no veď to.
2ka pri 37kmh vytočená na 2000ot - už dosť hučí
3ka pri 37kmh cca 1300 skoro podtočená
2ka pri 37kmh vytočená na 2000ot - už dosť hučí
3ka pri 37kmh cca 1300 skoro podtočená
A ako to riešiš pred kruháčom keď treba pred autami spomaliť na 20km/h?tomax píše:Snazim se pri zaberu nejezdit s otackami pod 1500 rpm (2,0 CDTI BiTurbo 143kW). Do krizovatek si vetsinou davam 1 a drzim ji az do 2500 rpm. Ale rvat jednicku kdyz auto jeste jede neni komfortni, v Oplu s tim pri navrhu prevodovky moc nepocitali
Nechať šmýkať spojku na dvojke alebo úplne zastavíš a s 1. sa pohneš?
Astra J ST 121KW cosmo 2013, sivá metalíza
ja osobne pri 20 2ka, uz pri tej rychlosti ak netreba silno zrychlovat tak spojku ani netreba dlho smykat.
Pokud nezastavuji a muzu hned jet, tak dvojku necham (1250-1500 ot. mam 320Nm coz je ok). Moc casto to ale neni. Kdyz musim hodne pribrzdit a nemuzu hned vystrelit, davam jednicku. Moje verze motoru uz tolik masivne nebrzdi pri sundani nohy z plynu jako ma predchozi Astra, takze to auto na jednicku "nehopsa". U puvodni Astry (H) bych si to nemohl dovolit.Mene píše:A ako to riešiš pred kruháčom keď treba pred autami spomaliť na 20km/h?
Nechať šmýkať spojku na dvojke alebo úplne zastavíš a s 1. sa pohneš?
Obcas je dobre stat u prechodu a poslouchat lidi jak dusi dvojku, nebo se ozyvaji tlumene rany, a skoro jim to chcipne. To cloveka nauci setrit dvouhmotu.
Opel Astra H hatchback 1.6 Twinport 77kw