Ďakujem, zatiaľ má auto úspech u známych, aj keď sa čudujú, že som zasa zmenil auto, ale Astra sa páči (alebo ma len utešujú, že aj toto bude dobré

). Tá kontrolka a signalizácia u DPF tak ak o je to signalizuje v MY 2014 je novinka, aspoň doteraz to že vraj nebolo tak. Dokonca na predajni ani nevedeli o tom ako to je po novom. Na páčke prepínačov smeroviek som mal z výroby zavesený taký lístok ako v hoteli keď dajú na kľučku, že nerušiť

a tam bolo upozornenie, že si mám preštudovať príručku a znak kontrolky DPF.
No mňa to prekvapilo tiež, na Leone som za cca 9 mesiacov nabehal 24 000 km, to bol 2,0 CrTDI 110 KW a tam som ani neregistroval nejaký DPF, max trochu smradu a spustený ventilátor po odstavení. Nemusel som krúžiť s autom a podobne keď vypaľoval, žiadnu kontrolku som ani nevidel, je však pravda, že Leon dostával zabrať, takže ono sa to vypaľovalo pekne počas jazdy. NA fórach som však čítal, že u Oplov sa nemá vypínať motor keď to začne regenerovať, takže neviem. Pripadá mi to pritiahnuté za vlasy, ak chcem ísť napr. tankovať a zrazu sa rozsvieti kontrolka a nápis, že mám pokračovať v jazde, to inžinieri akosi nedomysleli.
pico píše:Ak mozes, aku si dostal zlavu v ramci akcie Opla ?
uff, to sa budem musieť pozrieť a hlavne vyhrabať cenník. Ja som to riešil trochu ináč, nebol som na predajni v rámci akcie a priznám sa, neviem či môžem zverejniť info, nerád by som niekomu poškodil. KEď som vlani kupoval Leona, tiež mi spravili extra cenu a nejako sa to dostalo von a potom mal predajca prúser, čo ma potom dosť mrzelo