Zachrapčanie pri rozbehu
Zachrapčanie pri rozbehu
Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o radu. Mám novú astru sports tourer 1,4 16v 74 kW, najazdené cca 3000 km. Keď sa prvýkrát po naštartovaní rozbieham, pri rýchlosti cca 17-20 km/h mi niečo spredu zachrčí, je to zvuk veľmi podobný, ako keď sa šuchne zásterka, či plast o vozovku, no robí to aj na úplnej rovine ( fakt som si zo začiatku myslel, že chytám predné plasty). Spraví to vždy len pri prvom rozbehu, keď už zabrzdím a znovu rozbieham, už to nespraví. Je jedno, či mám zaradený 1., 2., 3 rýchlostný stupeň. Je to vždy len pri zvyšovaní rýchlosti cca pri tej 20 tke. Štve ma to, je to nové auto. Za rady moooc ďakujem.
- Reklama
Re: Zachrapčanie pri rozbehu
Pri Astre H to bol prejav testu systému ABS alebo niečo podobné. Možno je to aj pri Astre J.Ja som si to zatiaľ nevšimol.
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H 1.9 CDTi ( Z19DT ), 3/2006
Opel Astra G 1.7 CDTi ( Z17DTL)-ex
Noo, to by mohlo byť, len ma zas zaráža, že to nespraví úplne vždy, niekedy nepočujem nič.Môže to fungovať aj takto ? ďakujem.
Bud kludny, je to test ABS.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
nieco podoben pocujem aj ja postupom casu sa to ale vyskytuje menej... presne zvuk ako keby mi koleso suchalo o umelu hmotu podblatniky...Štefan píše:Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o radu. Mám novú astru sports tourer 1,4 16v 74 kW, najazdené cca 3000 km. Keď sa prvýkrát po naštartovaní rozbieham, pri rýchlosti cca 17-20 km/h mi niečo spredu zachrčí, je to zvuk veľmi podobný, ako keď sa šuchne zásterka, či plast o vozovku, no robí to aj na úplnej rovine ( fakt som si zo začiatku myslel, že chytám predné plasty). Spraví to vždy len pri prvom rozbehu, keď už zabrzdím a znovu rozbieham, už to nespraví. Je jedno, či mám zaradený 1., 2., 3 rýchlostný stupeň. Je to vždy len pri zvyšovaní rýchlosti cca pri tej 20 tke. Štve ma to, je to nové auto. Za rady moooc ďakujem.
Opel Astra J ST 2.0 CDTi 121kW
Ked je to po starte prvy rozbeh, je to ABS.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
ale co moze na abs zachrupcat , to sa mi nezda... ziadne ine auto to nerobi,
Na Astrach H to bolo bezne.
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
astru h som jazdil 1,9 cdti a nist take... ani zafira b ten isty motor ...