Aký motor?
Aký motor?
Zdravím! Mám 10 ročnú Astru G 1,6 16V a chcelo by to už vymeniť. Uvažujem nad novou Astra J ST, len neviem sa rozhodnúť aký diesel motor. Čítal som rôzne testy a recenzie a píšu: "... motory 1,7 CDTi sú zastaralé... zaostávajú za vývojom a konkurenciou... nemajú "zamatový" prejav... chýba im vyberavé správanie... konkurencia je v tomto ďalej... prenáša vybrácie do vozidla... do 2000 ot. reaguje motor lenivšie... pomerne hlučný a menej zaujímavý motor... atď... ( žiadna chvála... čiže radšej 2,0 liter? Lebo 1,3 (myslím že je od Fiatu) ma moc neláka do tak ťažkého a robustného auta, ako je nova Astra J?
- Reklama
Re: Aký motor?
v Tomto je těžké rohodování já jsem měl předtím 1.7 CDTI 74kw byl jsem sní spokojen,nejlepe udeláš když jsi dojedeš do prodejny Opel a udělás si skušební jízdu a pak se rohodnes.
asi tak jak rika mufix....
ja mam cdti 1.7, 125k... a lednovou italii jsem si teda uzival a kdyz clovek umi jezdit, tak dynamika tam nechybi... az spolujezdkyni bylo nevolno ... ale je pravda, ze diesl ma svoje specifika... tam kde bych normlane s benzinem jel na 2...to chtelo jedna... a na dvojku se zase tomu moc nechtelo.... a hlavne to clovek nesmi udusit.... takze fakt utazene serpentynky ve svycarsku u svateho morice a v jedne italske dedince byl kapku o nervy... nova astra je vcelku tezky macek....
spotreba opet docela vysoka.... 7.7l.... 500km mimo dalnice.... 1700km dalnice.... kazdodeni jezdeni 5km na lyzovani.... zas na druou stranu tam byl s nama znamy... 1,6 benzin...novy peugot 306...spotreba skoro 14 litru
ja mam cdti 1.7, 125k... a lednovou italii jsem si teda uzival a kdyz clovek umi jezdit, tak dynamika tam nechybi... az spolujezdkyni bylo nevolno ... ale je pravda, ze diesl ma svoje specifika... tam kde bych normlane s benzinem jel na 2...to chtelo jedna... a na dvojku se zase tomu moc nechtelo.... a hlavne to clovek nesmi udusit.... takze fakt utazene serpentynky ve svycarsku u svateho morice a v jedne italske dedince byl kapku o nervy... nova astra je vcelku tezky macek....
spotreba opet docela vysoka.... 7.7l.... 500km mimo dalnice.... 1700km dalnice.... kazdodeni jezdeni 5km na lyzovani.... zas na druou stranu tam byl s nama znamy... 1,6 benzin...novy peugot 306...spotreba skoro 14 litru
Sel bych do nejakeho turbobenzinu, to je dle me motor co ma budoucnost
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Budúcnosť sú aj stále rastúce ceny... aj pohonných hmôt... a benzín má väčšiu spotrebu ako diesel pri rovnakom výkone a nafta je ešte väčšinou lacnejšia ako benzín... čiže ja to tak nevidím...
ato897: Nevím, jak jsi přišel na ty žvásty kolem 1,7. Ten motor oproti Ty 1,6 co máš, je úplně o něčem jiném a hlavně je tišší a je i tišší než většina nafťáků. Výkon i spotřeba je naprosto bězná jako u jiných dýzlů. Nějak nerozumím tomu co jsi napsal. Pokud nebudu vědět, že je to dýzl, tak podle zvuku to nepoznáš. Možná pokud to bude studený při nastartování v zimě.
franta: Ja som na tie žvásty okolo 1,7 neprišiel... ja som ich čítal a napísali ich Tí, ktorí testovali nové Astry J s týmito motormi a iba som citoval ich slová k týmto motorom... a moju starú benzínovú 1,6-ku do toho prosím Ťa vôbec nepleť... a kľudne si tie žvásty môžeš prečítať aj Ty, skús si zadať na nete testy a recenzie pre 1,7 diesel motory použité v novej Astre J... a ak chceš, ja ich pohľadám ešte raz a dám Ti sem link na tie články...
No, ale je dobré když něco chceš si to sám vyzkoušet. Už Ti to někdo psal, že si to jdi zkusit k prodejci. Předtím jsem měl soukromou twinport 1,6 a ta 1,7 je kultivovanější a i pro mě tišší. Jezdím i 2 octavii 2.0 a to je teprv traktor. Určitě najdeš i tišší dýzl, ale těch hlučnějších je víc. Kdybych se řídil tím, co kde jakej radobytester napíše nemůžu si koupit opel.
Nemyslel jsem to ve zlém.
Zatím jsem maximálně spokojený s tou 1,7, žádný problém, 15000 najeto. Chlastá kolem 5 i těĎ v zimě. Jede slušně, ovšem není pro závodníky, těm to stačit nebude.
Nemyslel jsem to ve zlém.
Zatím jsem maximálně spokojený s tou 1,7, žádný problém, 15000 najeto. Chlastá kolem 5 i těĎ v zimě. Jede slušně, ovšem není pro závodníky, těm to stačit nebude.
franta: OK... a je mi jasné, že si môžem ísť vyskúšať k predajcovi... len pri jednom naštartovaní či prevezení toho moc nezistíš... chcel som nejaké skúsenosti ľudí, ktorí to majú a jazdia už nejaký čas... lebo mi je divné, prečo ich kritizuje v podstate každy testujúci ...keby to bol jeden, dvaja... ale nenašiel som jedného, ktorý by tie 1,7 nekritizoval... preto som to hodil sem... a dík za názor... ináč neviem, nie som odborník na autá a motory, ale niekde som čítal, že znižovaním kompresného pomeru sa okrem iného znižuje hlučnosť a ten "traktorový" prejav diesel motora... a 1,7 má kompresný pomer 18:1, pričom väčšina sa pohybuje tak okolo a niečo nad 16:1 ...a Toyota 2,2 ma vraj rekordne nízky 15,8:1 ...neviem, či to môže byť tým...