Umytie nového auta

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
ato897

Umytie nového auta

Příspěvek od ato897 » 23 dub 2013, 09:25

Dobrý. Chcel by som sa spýtať, či ste sa niekto nestretli s týmto. Kúpil som na jeseň novú striebornú Astru ST. Chcel som ju včera umyť, lebo v zime neumývam, akurát okná a svetlá. No nechápem jednú vec. Toto je moje piate auto, auto som umýval nespočetne krát, ale včera som nechápal. Tá špina nie a nie ísť dole, to auto ako keby bolo natreté lepidlom. Ani studenou, ani teplou vodou, našúchal som sa kefou aj "nagumoval" prstom jak ..., ale stále to nie je ono, ako dobre umyté auto. Nekonzervujú sa náhodou autá od výroby po predajcu nejakým nástrekom, ktorý by mali v predajni pri príprave auta na predaj zmyť nejakou wapkou a horúcou vodou alebo niečo podobné, no mne to neumyli? Lebo ináč si to neviem vysvetliť. Tá špina a prach ide dole, ale strašne s problémami, ako keby na tom aute bola niečim nalepená. Ďakujem.

Reklama

papak13

Re: Umytie nového auta

Příspěvek od papak13 » 23 dub 2013, 10:00

Zdravim,

jazdis hodne po dialnici?

ja som sa s tymto stretol ked som bol dlhsi cas na aute v nemecku a same dialnice a som to vobec neumyval.
Ked som prisiel domov tak na aute bol taky dialnicny humus ze az a zislo mi to asi az na 3-4 umytie auta.

Je dost mozne ze ta spina je taka zazrata. Ale ak mas niekde na blizku rucnu umyvaren tak to daj tam a oni maju na to urcite nejake metody.
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92 kW SPORT

ato897

Re: Umytie nového auta

Příspěvek od ato897 » 23 dub 2013, 21:52

Vďaka za reakciu.
Dialnicu som s tým ešte ani nešiel. Jazdím málo, mám 5tis.km a väčšinou mesto, sem-tam medzimesto:) Čiže to nebude nejakou konzerváciou karoserie od výroby, ktorú v servise u predajcu nezmyli? Tá špina nie aby šla dole, ale sa rozotiera. Vyzerá to, ako keby to bolo mastné, lebo na tom nedrží voda. Vodu to odpudzuje no špina sa na tom (v tom povlaku) drží:)

Odpovědět