Menilo sa to v autorizovanom servise Opel, dohodol som si termín, objednali všetko potrebné a v dohodnutý dátum to vymenili.
Menil som to - tak ako hovoríš - aj preventívne a aj preto, že výrobca lehotu výmeny skrátil na 6 rokov a ako si správne poznamenal, že v prípade roztrhnutia remeňa by bola oprava oveľa drahšia.
Bavili sme sa aj o tých roztrhnutých remeňoch u Astier F, tak tam to nebolo "nič nezvyčajné" (u motorov 14XEL), stávalo sa to ako hovoríš dosť často aj pri veľmi malom kilometrovom nábehu.
S rozvodmi mám na min. 6rokov pokoj a tie dva drážkované si ponechám do rezervy - "co kdyby náhodou". Rozvodový ozubený remeň - i keď vyzerá skoro ako nový - len vyhodiť, no vodiacu a napínaciu kladku si ponechám, keby niekto potreboval - ložiská bez vôli, točia sa pekne, ani "nešuchocú", mazivo nevysušené - ako nové, veď majú nabehané len niečo cez 50 000km. V niektorých servisoch pri tak malom priebehu menia len ozubený remeň, čo vyjde o dosť lacnejšie, no ja nemám rád "polovičnú robotu", náhodou sa zadrie niektorá z kladiek, roztrhne remeň a "je vymaľované". A takto mám dúfam pokoj.
Opel Astra Notchback A16XER 16V 85kW Cosmo
Re: Opel Astra Notchback A16XER 16V 85kW Cosmo
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
- Reklama
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Re: Opel Astra Notchback A16XER 16V 85kW Cosmo
Plně souhlasím, vím, že se mění někdy jen řemen, ale já osobně jsem vyměnit zcela vše, nemám rád poloviční práci. Já taky se teď chystám na výměnu převodového oleje v M32. i když to není předepsáno. Motorový oléj měním co 6 měsícu cca 6 - 7 000km a věřím, že motor má s toho jen radost .
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory