Opel Astra Notchback A16XER 16V 85kW Cosmo
Re: Opel Astra Notchback A16XER 16V 85kW Cosmo
Ono sa to nebude hradit z jej havarijnej poistky ale zakonnej.Havarijna je len pre teba ked zapričiniš ty havariu a chces opravit svoje auto.Hlavne si musis zistit jej poistovnu a ist osobne alebo telefonicky ohlasit ze do teba buchla.Je to taky paradox že ona do teba buchla,ale ty musiš sam vsetko obehat v jej poistovni.Ona to len ohlasi vo svojej poistovni.Tak držim palce nech to maš čim skor za sebou.
Opel astra ST 103kw LPG
- Reklama
@Desirehd - neviem čo myslíš tým, že musí nevinník všetko obehať. Mal som tú situáciu v máji tohto roku, poškodený nárazník. Jedine, čo som musel, zavolať (dovolať sa) na poisťovňu vinníka, nahlásiť údaje o nehode (ideálne z tlačiva Záznam o nehode), na nete do formularu som doplnil fotky z udalosti, sken tlačiva. objednať sa v autorizaku opel, prevziať si zdarma požičané auto pred predajňou a po troch dňoch vrátiť auto a zobrať si svoje.
Ak nie si vinník, a máš vinníka tak zvyčajne dobre pochodíš. Presne ako píše Desirehd, havarijná je na opravu tvojho auta - keď škodu spôsobíš ty alebo neznámy šofér, vandal, zlodej. Len potom platíš aj spoluúčasť.
Ak nie si vinník, a máš vinníka tak zvyčajne dobre pochodíš. Presne ako píše Desirehd, havarijná je na opravu tvojho auta - keď škodu spôsobíš ty alebo neznámy šofér, vandal, zlodej. Len potom platíš aj spoluúčasť.
2011 - Astra J 1.4T Sports Tourer Sport (212 000km)
ex 1998 - Astra G Caravan 1.6 16V (235 000km)
ex 1998 - Astra G Caravan 1.6 16V (235 000km)
Len ako info (poprosím nekomentovať, či to bolo dobré riešenie alebo nie):
-dnes ráno (dohodnutý termín) som zaniesol auto do (autorizovaného) servisu (OPEL), kde mi vymenili zadný nárazník a pravé zadné svetlo - spokojnosť nad mieru, nárazník nastriekaný a zladená farba s karosériou na nepoznanie (môj názor) - všetko urobené k mojej spokojnosti.
Finančné krytie škodovej udalosti riešené cez moju havarijnú poistku, s tým, že vinník nehody je známy, tak moja poisťovňa si bude vyrovnanie riešiť z PZP vinníka a nebude to mať ani vplyv na môj bónus - za bezškodový priebeh.
-dnes ráno (dohodnutý termín) som zaniesol auto do (autorizovaného) servisu (OPEL), kde mi vymenili zadný nárazník a pravé zadné svetlo - spokojnosť nad mieru, nárazník nastriekaný a zladená farba s karosériou na nepoznanie (môj názor) - všetko urobené k mojej spokojnosti.
Finančné krytie škodovej udalosti riešené cez moju havarijnú poistku, s tým, že vinník nehody je známy, tak moja poisťovňa si bude vyrovnanie riešiť z PZP vinníka a nebude to mať ani vplyv na môj bónus - za bezškodový priebeh.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Dnes som s autom "úspešne" absolvoval ďalšiu (po 6.rokoch)) STK/EK - bez akýchkoľvek problémov. Trvalo to o niečo dlhšie ako pred dvoma rokmi (z dôvodu novej legislatívy a nových podmienok vykonávania kontroly), no bez akéhokoľvek zádrheľu.
No zmenila sa cena - pred dvomi rokmi cena za komplet STK/EK (s nálepkami a kartičkami) bola 48€, teraz 59€ - podraželi a o dosť.
A tu "u nás" nie je žiadny nával či problém sa dostať na kontrolu - ako to tu niekto spomínal a strašili v novinách, len je potrebné sa objednať cca 3 týždne dopredu, čo je myslím normálna doba.
No zmenila sa cena - pred dvomi rokmi cena za komplet STK/EK (s nálepkami a kartičkami) bola 48€, teraz 59€ - podraželi a o dosť.
A tu "u nás" nie je žiadny nával či problém sa dostať na kontrolu - ako to tu niekto spomínal a strašili v novinách, len je potrebné sa objednať cca 3 týždne dopredu, čo je myslím normálna doba.
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je super, tak že kvalita asi nebude tak zlá, jak se píše, že nové auta už nevydrží tolik, Myslím si, že tech 15 let bude sloužit dobře a bez velkých potíží. Jen vždy je potřeba se o auto strarat a ne jen jezdit a pak slouží skvěle.
Tak mnoho km bez komplikací, ať slouží jako do teď .
Tak mnoho km bez komplikací, ať slouží jako do teď .
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Díky-díky.
Myslím, že kvalitatívne sú naše Astry J oproti dnešným iným značkám (v rovnakej kategórii) na dobrej úrovni - samozrejme sa sem-tam niečo vyskytne, ale nie je to nič hrôzostrašného. Pri mierne nadštandartnej starorostlivosti (z mojej strany) dúfam, že bude slúžiť ešte "nejaký ten pátek" - zatiaľ som nadmieru spokojný.
Myslím, že kvalitatívne sú naše Astry J oproti dnešným iným značkám (v rovnakej kategórii) na dobrej úrovni - samozrejme sa sem-tam niečo vyskytne, ale nie je to nič hrôzostrašného. Pri mierne nadštandartnej starorostlivosti (z mojej strany) dúfam, že bude slúžiť ešte "nejaký ten pátek" - zatiaľ som nadmieru spokojný.
Objednat sa 3 tyzdne dopredu, to je ako u doktorov. V Brne som v stredu zavolal do jednej z ~10 STK, ktoru mam v okoli, ci mozem prist vo stvrtok rano. Odpoved bola, ze mozem este dnes cez obed. Auto som tam nechal, ze mam prist za 1 hodinu a isiel som si po svojom. Podobne sa da porovnat pristup na cudzineckej policii SK/CZ.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
blesk-u, nechcem si tu spamovať vlákno, tak len odpoveď na tvoj príspevok - (odpovedal si si sám) https://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f= ... =30#p21915 - pretože porovnávaš neporovnateľné. Buď rád, že v Česku (a v Brne zvlášť, "Brno je zlatá loď,......") je to zatiaľ tak, ako je.
Dnes Astra absolvovala výmenu rozvodového remeňa včetne obidvoch vodiacich kladiek (po 6. rokoch) a zároveň sa menili obidva drážkovane remene (drážkovaný remeň pohonu alternátora, vodnej pumpy a kompresoru klimy a drážkovaný remeň hydraulického čerpadla posilňovača riadenia) - stihli to za slabé 2 hodiny.
Výrobca predpisuje výmenu po 6.rokoch/150 000km (predtým to bolo 10 rokov/150 000km) - a poviem vám, že keď som si prezrel tie "staré" vymenené remene a napínacie kladky, tak vyzerajú skoro ako nové, aj na "pohmat" aj na pohľad, čiže podľa môjho názoru by v pohode vydržali tých pôvodne predpísaných 10 rokov.
No pre pokoj duše som ich nechal vymeniť podľa nových doporučení výrobcu.
Rozvodová sada originál GM, drážkovane remene Contitech - cena si myslím že priaznivá, zaokruhlene 350€ aj s prácou.
Výrobca predpisuje výmenu po 6.rokoch/150 000km (predtým to bolo 10 rokov/150 000km) - a poviem vám, že keď som si prezrel tie "staré" vymenené remene a napínacie kladky, tak vyzerajú skoro ako nové, aj na "pohmat" aj na pohľad, čiže podľa môjho názoru by v pohode vydržali tých pôvodne predpísaných 10 rokov.
No pre pokoj duše som ich nechal vymeniť podľa nových doporučení výrobcu.
Rozvodová sada originál GM, drážkovane remene Contitech - cena si myslím že priaznivá, zaokruhlene 350€ aj s prácou.
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Nechal jsi to měnit v Oplu a nebo někde u mechanika. Myslím, že jsi udělal dobře že jsi to nechal vyměnit. Ono člověk nikdy neví, kdy by to přišlo a pak to poškození motoru může být tak velké a drahé.
Mě se stalo na Astře F, že jsme vyměnili rozvody a po 20 000km se mi roztrhli a na všech pístech jsme měl jako by do toho kleplo 20kg kladivo. Naštěstí to odnesli pouze všechny výfukové ventily a oprava nebyla moc drahá. Zjistilo se. že to byla výrobní vada.
Mě se stalo na Astře F, že jsme vyměnili rozvody a po 20 000km se mi roztrhli a na všech pístech jsme měl jako by do toho kleplo 20kg kladivo. Naštěstí to odnesli pouze všechny výfukové ventily a oprava nebyla moc drahá. Zjistilo se. že to byla výrobní vada.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport