opel astra sports tourer facelift 2013

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
RRR1970

opel astra sports tourer facelift 2013

Příspěvek od RRR1970 » 30 říj 2012, 16:27

Ahojte na fore,aký mate názor na zmenenú prednú masku? je to podla vás zmena k lepšiemu či horšiemu? trápi ma to ,nakolko som si pred mesiacom objednal astru ST bez facelithu, a dôjde mi nová ktorá sa mi však nejako nepáči. stará bola jednoznačne elegantná a nádherná ,a ten facelith mi pripadá ako velká huba z fúzami. zvažujem odstúpenie od zmluvy ,nakolko som si astru facelift 2013 neobjednával, a ani ma nikto na túto skutočnost neupozornil,až pokial som to nezistil sám a informoval som u predajcu telefonicky. navrhol mi že mi vymenia nárazník a masku pokial to bude technicky možné.no teraz som zaskočený,no pokial to bude reálne ,príjmem možnost výmeny. velkým plusom u facelithovej verzie je že má funkciu overboost.
teraz by som rád vedel váš názor či sa vám nová facelith verzia páči? lebo ja si neustále podsúvam že nie je to také zlé,no bojím sa že sa z toho auta nebudem nakoniec tešit.
Roman.

http://www.automotonews.cz/2012/06/15/o ... o-nutne-2/
http://www.aad.sk/article.php?sid=4770

Reklama

wind01

Re: opel astra sports tourer facelift 2013

Příspěvek od wind01 » 30 říj 2012, 17:34

pri tych vsetkych problemoch co mame so svojimi astrami by iba facelift bol zanedbatelna malickost.
astra st, 1,7 cdti,92 kW

Pafka_024

Příspěvek od Pafka_024 » 30 říj 2012, 17:56

Já s Astrou zase tolik problémů nemám. Pár drobností mi vadí, ale celkově pozitiva určitě převažují.
Astra J 1.4T | 103kW | Enjoy | Edice 20 let

RRR1970

Příspěvek od RRR1970 » 30 říj 2012, 20:40

Re wind01, vieš....... ked si kupuješ auto nedá sa to bez toho aby ta to auto neoslovilo. ja už som bol pevne rozhodnutý kúpit ford focus combi pre výbornú výbavu . no chcel som ešte vidiet chevrolet Orlando a tam som uvidel aj Opel astru ST ktorá ma ihned oslovila. nádherné estetické a vyvážené tvary.proste nádherná. objednáš si ju,a čakáš , a každý den zhánaš nové a nové informácie ,proste nevieš vydržat kým ju dostaneš do rúk. pri tom aute sa si ochotný zadlžit domácnost na tri roky.
a potom príde vytriezvenie ......máš dostat novú astru ktorá sa ti nejako zvlášt nepáči,je podla mna nedokonalá a zosmiešnená aj ked nie je úplne iná škaredá ,ale stratila to čarovné fluidum.a netešíš sa . keby som to vedel už mám doma dávno Forda . v najbližšom čase navštívim predajcu a pokúsim sa sním dohodnút. verím že sa dohodneme a verte že ho nechcem zneužit a požadovat dalšie bonusi či nejaké zlavy.proste len chcem to, čo som si objednával.

wind01

Příspěvek od wind01 » 30 říj 2012, 21:14

re:RRR1970
mas pravdu,ked kupujes nove auto je to super pocit a na zaciatku to vie pokazit aj malickost, no a pre teba zmenena maska teraz malickost nie je.Casom budes na to pozerat inak.
Mna skor stve kvalita a problemy s prevadzkou. pafka pise,ze mu vadi par drobnosti.Mna tie drobnosti doslova seru.Len namatkou - spotreba daleko od papierovej,parkrat mi nefungoval otackomer,na displeji neukazovalo nastavenu teplotu,nereagovalo na dialkove ovladanie (musel som odomknut klucom).A medzi drobnosti neradim vymenu prednych brzdovych kotucov po cca65 000km,momentalne tazke preradovanie rychlosti, ostrekovac predneho skla mi v troch servisoch nevedia nastavit uz 3 mesiace,lebo nik nechce kupit pomocku na nastavovanie ostrekovaca, jednoho casu som tiez citil "divnu fixaciu riadenia" pri dlhsej priamej jazde...to su veci,ktore mam ja na svojom aute a kolegovia na fore mozu ten zoznam riadne rozsirit.Tolko panty s autom som nemal ani pred rokmi s fabiou 1,2 htp(vraj horko tazko poskladana).
Napriek tomu ma astra aj pozitiva,no momentalne mam ozaj zmiesane pocity a obavy z buducnosti,ked chcem na nej natocit 250-300 000 km.
Preto vonkajsi dizajn povazujem za menej dolezitu vec ako trvala funkcnost komplet auta.
astra st, 1,7 cdti,92 kW

Radoš92
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš92 » 30 říj 2012, 21:17

Zase když ti sleví několik tisíc bych to ožele. Ono se ti to začne líbit, jako mi. ;)
Nynější: Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE

RRR1970

Příspěvek od RRR1970 » 31 říj 2012, 07:58

Re wind01.......ty vieš potešit, no realita je taká že auto je prepchaté elektronikou a tá najčastejšie blbne. Astra je v tomto taká rozporuplná ,niekomu sa kazí a niekto ju vychvaluje do neba. bol som v kontakte z chlapíkom a tomu sa drbala riadiaca jednotka ,prevodovka a auta sa ihned zbavil.a zase čo mám kontakt na pár majitelov Astier tak tí mi ju doporučovali , no jednalo sa o Astru clasic. dnes sú všetky autá voláke problémové ,tak nie je pomali ani z čoho vyberat.každá automobilka má nejaký problém.

Xavier

Příspěvek od Xavier » 31 říj 2012, 09:27

Podľa mňa to záleží aj od ročníka. Na začiatku je tých chýb viac a postupne to vychytávajú. Pravda je, že to spracovanie nie je to čo by človek za vynaložené peniaze očakával. Len si všimni to dosadanie dielov, ako nárazník, svetlá, atď. Na druhej stránke po prvých 10000km, čo som za uplynulé mesiace spravil som sa zmieril tým, že to auto má čo doháňať. Drobnosti ako cúvacie senzory a ich znázornenie(ak by sa objabjavil nový soft, čo znázorňuje i zadné dajte vedieť. Nemajú vraj ani s insignie), spotreba - sadala iba cez PC atď. Ak nerátam spotrebu, ktorá sa po prehratí softu zase dostala do normálu, teda PC zase ukazuje realitu s malou odchýlkou, tak jediné čo by som vyzdvihol je tá fixácia. To nevyriešili ani v servise a ak to bude pretrvávať aj po prezutí, idem späť a zoberem toho chápavejšieho technika na polhodinovú jazdu. Lebo s tým druhým niet reči a skúšobná jazda na 5km úseku,kde je hustá premávka a nedá sa jazdiť plynule je tak akurát na odbytie zákazníka. Tak isto ako keď povie, že spotreba na PC je informatívna a odchýlka skoro liter je v poriadku. Myslím si, že astra je napriek tomu vydarené auto a nebyť tej fixáci a spotrebye, by mohli dotiahnúť detaily, čo auto robia das autom :) Myslím si, že potom by mala ASTRA vo svojej triede na najvyššie méty.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L

aliencz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz » 01 lis 2012, 14:55

Neznám auto, resp. značku, která by nebyla takto rozporuplná. U každé značky je to v podstatě stejné. Jedna skupina klientů si nemůže model vynachválit, jiná skupina se může zbláznit. To platí na úplně všechny značky. Takže při výběru své Astry jsem toto vůbec neřešil a rovnou hodil za hlavu. Doporučuji totoéž.
-----
Jakékoliv případné budoucí komplikace jsem ošetřil doplňkovým připojištěním ve formě 6-ti leté záruky "NAVŠECHNO". A mám pokoj, klid a úsměv na tváři.
-----
Nový facelift se zrovna mě líbí moc a když jsem jej poprvé před několika týdny uviděl, zastesklo se mi s pocitem, že jsem měl počkat :-) Ale to bych nikdy nic nekoupil. Kdo mohl o vánocích vědět, že v létě bude líbivý facelift :-)
-----
Nicméně chápu jisté rozčarování. Pokud jste kupoval původní facelift a oni Vám pošlou jiný, je to důvod k zrušení objednávky, pokud se Vám to prostě nelíbí, což sice ze svého pohledu nechápu, ale akceptuji, neboť je to otázka osobního vkusu.
-----
Co se týče obecného postoje k designu vozu:
Pro mě osobně je nejdůležitější interiér. To je to, na co čumím pořád. Vnější vzhled vidím jen tehdy, když na to auto koukám z venku. V případě mé Astry mě sice nadchl i vnějšek, ale rozhodující byla totální láska k interiéru. To by mohlo auto z venku vypadat jakkoliv, pokud se mi nelíbí vnitřek, nemám zájem. Dva měsíce jsem chodil po salonech a hledal auto a pořád mi žádný interiér prostě neseděl, až u Astry a Insignie.

RRR1970

Příspěvek od RRR1970 » 01 lis 2012, 20:27

Súhlasím ,interier je u Astry doslova úchvatný.

Odpovědět