Radenie rychlosti
Radenie rychlosti
v poslednom obdobi sa mi niekedy zacali tazko radit niektore rychlost.To tazsie by som prirovnal k radeniu na starych modeloch (lada,S 100,105) pocas zimy pri studenom aute.Ak si dobre pamatam tak to bola vzdy "2" alebo "4". Divne mi je,ze sa to nie je pri uplne studenom motore ale po prejdeni par km,kym auto nie je uplne zohriate a pri inych rychlostiach som to zatial nepozoroval.Nevyskytuje sa to pravidelne,skor nahodne a pocitujem to pri 4-5 preradeniach a potom je klud.
Auto ma cca 65000 km.
Doporucujete tomu venovat pozornost alebo mam kaslat na to.
Auto ma cca 65000 km.
Doporucujete tomu venovat pozornost alebo mam kaslat na to.
astra st, 1,7 cdti,92 kW
- Reklama
Re: Radenie rychlosti
Ja mam tiez pocit, ze niektore rychlosti sa radia tazsie, konkretne 2 a 3 a to niekedy aj po dlhsej jazde, ked je vsetko zahriate...
Dokonca pri snahe o max zrychlenie z krizovatky mi to pri preradeni skoro kazdy krat tak skripalo, resp sa problemovo radila dvojka, ze som sa hambil a citil ako zaciatocnik...vyslovene sa neviem do toho dostat, so ziadnym autom som nic taketo nezazil, chcem to reklamovat pri druhej garancke...
Dokonca pri snahe o max zrychlenie z krizovatky mi to pri preradeni skoro kazdy krat tak skripalo, resp sa problemovo radila dvojka, ze som sa hambil a citil ako zaciatocnik...vyslovene sa neviem do toho dostat, so ziadnym autom som nic taketo nezazil, chcem to reklamovat pri druhej garancke...
Od včera už aj ja mám problém z radením, auto bolo pritom predtým na garančke po 2 r., pričom pochybujem, že tam niečo robil s prevodovkou. Najvačší problém je trafiť 3-ku + páka sa horšie vracia do neutrálu + preraďovanie 1/spiatočka na parkovisku. Pôjdem si tým do servisu, máte nejaký skúsenosti?
[b]EX Astra Sportstourer 1.4 103kW [/b]
[size=75]GreyTechnical Cosmo + AFL CD500Navi BThandsfree vyhriev.sedadlá+volant zadné el.okná zadná lakť.opierka FlexOrganizer Alarm park.asist.P+Z zatm.okná dojazd.rezerva 5/2011[/size]
[img]http://images.spritmonitor.de/456530_5.png[/img]
[size=75]GreyTechnical Cosmo + AFL CD500Navi BThandsfree vyhriev.sedadlá+volant zadné el.okná zadná lakť.opierka FlexOrganizer Alarm park.asist.P+Z zatm.okná dojazd.rezerva 5/2011[/size]
[img]http://images.spritmonitor.de/456530_5.png[/img]
nedavno som po asi 3 mesiacoch opat mal problem s radenim ako to bolo na jesen a v zime. Boli to mozno 3 - 4 preradenia a zas je pokoj.ked som s tym bol v servise samozrejme bolo vstko OK tak pre servis ziaden problem.
Z mojho pohladu je servis najvacsia slabina oplu .
Z mojho pohladu je servis najvacsia slabina oplu .
astra st, 1,7 cdti,92 kW
ja som sklamaný z preraďovania oproti predošlému autu (seat leon 1.4 tsi)
čím väčšia zima, tým ťažšie zaradiť 2ku z 1ky (občasné zasekávanie v stredovej polohe). pri zohriatom motore už je to podstatne lepšie ale aj tak to má zvláštne odpory (všetky stupne)
riešil som to v záruke, rozobrali prevodovku a nezistili problém. rozhodli sa vymeniť synchróny na 1 a 2 ke. v servise mi povedali, že tie, čo im dodal nanovo výrobca mali trochu iný úkos, ale že tie staré v prevodovke nejavili nejaké známky poškodia. odvtedy sa mi zdá, že to radí trochu lepšie (možno placebo)
každopádne som z toho sklamaný, že to nebehá tak ako vo vw autách
čím väčšia zima, tým ťažšie zaradiť 2ku z 1ky (občasné zasekávanie v stredovej polohe). pri zohriatom motore už je to podstatne lepšie ale aj tak to má zvláštne odpory (všetky stupne)
riešil som to v záruke, rozobrali prevodovku a nezistili problém. rozhodli sa vymeniť synchróny na 1 a 2 ke. v servise mi povedali, že tie, čo im dodal nanovo výrobca mali trochu iný úkos, ale že tie staré v prevodovke nejavili nejaké známky poškodia. odvtedy sa mi zdá, že to radí trochu lepšie (možno placebo)
každopádne som z toho sklamaný, že to nebehá tak ako vo vw autách
to zaseknutie sa mne stava sem tam z 2 do 3. ale uz viem ako na to, teda ako sa tomu vyhnut. no oproti predoslej astre je to krok spat. a pritom mam tu istu prevodovku. takze fakt neviem.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Nastartuji a nez se motor trochu ohreje, nez vyjedu zaradim vechny kvalty 123456 a pak 654321. Pomaha to hlavne kdyz je zima, asi se to promaze. Je to pro Opel ostuda, ale neda se nic delat.
Opel Astra H hatchback 1.6 Twinport 77kw
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)
tomax píše:Nastartuji a nez se motor trochu ohreje, nez vyjedu zaradim vechny kvalty 123456 a pak 654321. Pomaha to hlavne kdyz je zima, asi se to promaze. Je to pro Opel ostuda, ale neda se nic delat.
dobrý nápad. skúsim
Presne tento problém mám aj ja. Nepresnosť radenia z 2 do 3 trojky. Aký je ten tvoj návod ?Xavier píše:to zaseknutie sa mne stava sem tam z 2 do 3. ale uz viem ako na to, teda ako sa tomu vyhnut. no oproti predoslej astre je to krok spat. a pritom mam tu istu prevodovku. takze fakt neviem.
Opel Astra J ST 1,4T 103kw LPG ( A14NET ), 12/2013
Opel Astra H 1.9 CDTi ( Z19DT ), 3/2006
Opel Astra G 1.7 CDTi ( Z17DTL)-ex
Opel Astra H 1.9 CDTi ( Z19DT ), 3/2006
Opel Astra G 1.7 CDTi ( Z17DTL)-ex
Asi ten, ze neradit tak rychlo a "volnym sposobom", myslim len zatlacim dopredu, ze cestu si najde. Zial pri tejto som sa tak povediac rukou naucil, ze musim paku potlacit dopredu a aj trocha do prava do polohy, aby zapadla. Nestaci to, ze prevodovka sama skoci do polohy neutralu a potlacit dopredu. Robi mi to vsak pri rychlesjom preradeni, zrychlovani iba. Pri beznej jazde - lenivej sa mi to nestava. A fakt dlhsie drzat nohu na spojke na podlahe. Je to na hlavu, lebo na predoslej astre som zatlacil len prevodovku dopredu z 2 na 3 a sadla ako rit na serbel. Mohol som kludne i dvoma prstami. Tu ked skusim radit len zatlacenim dopredu, ze paka skoci do neutralu, tak narazim akoby do prekazky a nejde dalej.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019