Brzdy
Re: Brzdy
jack, je mnoho aut, co su hmotnostou ako nase astry, rozdiel +-50kg a nemaju problemy so zalepovanim sa, atd.
poviem to tak, ten kto ma opla, musi sa mu venovat. proste to auto si vzdy vyzaduje naviacpracu.
a hlavne pri mojich najazdoch nemam chut kazde 3mesiace rozoberat a cistit brzdy. o brzdeni a opotrebovani nepochybujem. no ani o tom, ze su konstrukcne blbo navrhnute, alebo priaznivo navrhnute pre spotrebu druhotného materialu pre vyrobcu.
to je ako s temou tv co tu bola. tam tiez ako som pisal, nemenovany vyrobca daval kondenzator k zdroju tepla, lebo mal odskusane, ze zaruku vydrzi a potom si to spravi svoje a bude treba riesit novu tv, ci opravu.
poviem to tak, ten kto ma opla, musi sa mu venovat. proste to auto si vzdy vyzaduje naviacpracu.
a hlavne pri mojich najazdoch nemam chut kazde 3mesiace rozoberat a cistit brzdy. o brzdeni a opotrebovani nepochybujem. no ani o tom, ze su konstrukcne blbo navrhnute, alebo priaznivo navrhnute pre spotrebu druhotného materialu pre vyrobcu.
to je ako s temou tv co tu bola. tam tiez ako som pisal, nemenovany vyrobca daval kondenzator k zdroju tepla, lebo mal odskusane, ze zaruku vydrzi a potom si to spravi svoje a bude treba riesit novu tv, ci opravu.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
- Reklama
xavier - ja s tebou súhlasím, ale nemôže (resp. nemal by) hocikto napísať, že sú "vyložene" zlé. Možno sú vzhľadom na hmotnosť trochu poddimenzované alebo z menej vhodného materiálu, ale nie, že sú zlé. Zle je niečo, čo vôbec neplní svoju funkciu či účel na čo je určené, ...atď. V súčasnosti sa autá berú ako spotrebný materiál, už nevydržia toľko čo niekedy, každý by chcel zarobiť čo najviac a s čo najmenšími nákladmi - každý šetrí kde sa dá, či už na materiáli alebo na kvalite - a to nespomínam tu slávnu (kvázi) ekológiu - holt "nová doba".
Čiže, pokiaľ je človek nespokojný, tak nech s tým niečo urobí - čokoľvek čo uzná za vhodné, v najhoršom prípade predať auto a kúpiť také, ktoré nepotrebuje toľko pozornosti, no myslím si, že v súčasnosti sú kvalitatívne všetky na približne rovnakej úrovni, líšia sa len rôznorodosťou chýb.
Ja osobne sa radšej budem "hrabať" v aute alebo idem na letisko ako len tak nečinne niekde vysedávať, či niekde hrdlačiť na záhrade (a to bývam v RD) - držím sa jedného výroku môjho bývalého kolegu z práce, ktorý raz svojej manželke povedal:
"Chlap sa hraje s autom, lietadlom (voj. pilot) a s pištoľou a ženská sa hraje s v-t-á-k-o-m, deckom a vareškou". (Prepáčte, je to už mimo tému)
Čiže, pokiaľ je človek nespokojný, tak nech s tým niečo urobí - čokoľvek čo uzná za vhodné, v najhoršom prípade predať auto a kúpiť také, ktoré nepotrebuje toľko pozornosti, no myslím si, že v súčasnosti sú kvalitatívne všetky na približne rovnakej úrovni, líšia sa len rôznorodosťou chýb.
Ja osobne sa radšej budem "hrabať" v aute alebo idem na letisko ako len tak nečinne niekde vysedávať, či niekde hrdlačiť na záhrade (a to bývam v RD) - držím sa jedného výroku môjho bývalého kolegu z práce, ktorý raz svojej manželke povedal:
"Chlap sa hraje s autom, lietadlom (voj. pilot) a s pištoľou a ženská sa hraje s v-t-á-k-o-m, deckom a vareškou". (Prepáčte, je to už mimo tému)
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Ja nemam cas hrabat sa v aute, no som donuteny, zial. Radsej ten cas stravim s rodinou.
No ako strojar, som si vedomi, ze ten kto to navrhoval to bud spravil naschvál, alebo bol nedostatocne kvalifikovany.
No ako strojar, som si vedomi, ze ten kto to navrhoval to bud spravil naschvál, alebo bol nedostatocne kvalifikovany.
Ja jsem dneska menil predni a zadni desticky. Najeto mam 76 tis. km. Zadni by to jeste daly, ale predni uz na tom byly spatne. Kotouce jsou jeste v norme, tak snad jeste jedny desky vydrzi
Astra G 3 dv. X16XEL
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Ja som menil kotuce a dosticky naraz po 112 000 km....sice auto mam len od 80 000km ale v serviske nie je nikde vymena brzd a boli este originalne ale uz totalne KO...dal som tam TRW brzdia super, spokojnost... len nechapem ako ten predo mnou robil spotrebu.5,1l z 5000km
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013
jazdil okresky, alebo vynuloval aktualnu spotrebu a prejdene km nie.
zalezi od trasy. na predoslej astre som ja mal okolo 5,0 podla pc a zena 4,7. Na tejto mi pc stale pise 5,1 a byvalo to 4,9, no realita je ina. v reale sa ale da s tym motorom podla trasy jazdit 5-5,5l.
zalezi od trasy. na predoslej astre som ja mal okolo 5,0 podla pc a zena 4,7. Na tejto mi pc stale pise 5,1 a byvalo to 4,9, no realita je ina. v reale sa ale da s tym motorom podla trasy jazdit 5-5,5l.
96kw, predtým 81kw. obi dva maju priblizne rovnaku spotrebu..roziel cca 1 max 2 deci na rovnakých pneu.
v priebehu roka budem mat presne info. idem sledovat spotrebu, naklady na auto. potrebujem vediet, kolko ma stoji auto rocne. presnu sumu, kedze rocne dam 50tis. km a zivotnost auta bude klesat uz len. preto i to komplet cistenie sania zvazujem (teda ak to zvladnem ja) a supisku eventuálnych investicii do buducna. uvidíme co tie brzdy. lebo minule ako keby som ich zase jemne citil a uz toho mam plne zuby
takze vymenene i zadne kotuce a platnicky a konecne su brzdy ok. minule sa zasekla zadna, tak spotreba vyletela na 6,3. apka na sledovanie spotreby ma upozornila v podstate, ze nieco nie je ok, lebo brzdy ani nebolo pocut ze by piskali.
inak realna spotreba po 3 tankovaniach z toho jedna nadrz s tou vadnou brzdou sa ustalila na 5,7. z toho je cca 80% dialnice so slusnym tempom
ked ratam iba posledne dve tankovania, ked uz brza bola ok, tak je to cca 5,5-5,6. priemernu rychlost si nepamatam, ale je to tak pri cca 70-80km/h. ak nie viac. zalezi od dialnicnych kilometrov.
postupne to davam do apky
inak realna spotreba po 3 tankovaniach z toho jedna nadrz s tou vadnou brzdou sa ustalila na 5,7. z toho je cca 80% dialnice so slusnym tempom
ked ratam iba posledne dve tankovania, ked uz brza bola ok, tak je to cca 5,5-5,6. priemernu rychlost si nepamatam, ale je to tak pri cca 70-80km/h. ak nie viac. zalezi od dialnicnych kilometrov.
postupne to davam do apky