Spotřeba 1,7 CDTI 81kW ST
Re: Spotřeba 1,7 CDTI 81kW ST
Najeto 27.000 km. Cesty z 70% po městě (do 3km). Spotřeba dle tankování 7.2l. Počítač vždy před tankváním ukazuje tak o 2 litry méně. Tu spotřebu počítám dlouhodobě od cca 10.OOO km.
Je to hnus. S OI 66kW jsem měl tak o 1,5 - 2 litry méně.
Astra je šrot. Vrže sedadlo řidiče, blbě odemiká. Teplota na klimě se nedá pořádně nastavit (někdy je 21 stupnu teplo, nekdy 24 zima). Roletka v kufru vrže jak prase. A o DPF raději nemluvím.
Kolega ted dostal Golfa za úplně stejné peníze - ale to je jiná liga!!! Sice jenom 5 kvaltů, ale bere hned od nízkých otáček a spotřeba o 1 méně a to má najeto necelých 5000 km. Zadní okna v elektrice a né za 15000.
Ten turbokráter v J je prostě děs!!
Jediné co se mě líbí víc v hOplovi je že mám zásuvku 12 voltů v kufru a u zadních sedaček, ale tase nemám kam dát brýle.
Jsem z astry fakt dost rozladěn
Je to hnus. S OI 66kW jsem měl tak o 1,5 - 2 litry méně.
Astra je šrot. Vrže sedadlo řidiče, blbě odemiká. Teplota na klimě se nedá pořádně nastavit (někdy je 21 stupnu teplo, nekdy 24 zima). Roletka v kufru vrže jak prase. A o DPF raději nemluvím.
Kolega ted dostal Golfa za úplně stejné peníze - ale to je jiná liga!!! Sice jenom 5 kvaltů, ale bere hned od nízkých otáček a spotřeba o 1 méně a to má najeto necelých 5000 km. Zadní okna v elektrice a né za 15000.
Ten turbokráter v J je prostě děs!!
Jediné co se mě líbí víc v hOplovi je že mám zásuvku 12 voltů v kufru a u zadních sedaček, ale tase nemám kam dát brýle.
Jsem z astry fakt dost rozladěn
Hopl Astra ST 1,7 TDCI + Škoda fabia I 1,4 TDi
Škoda Octavia I 1.9 TDi
Škoda fabia I 1,4 MPi
Škoda felicia kombi 1.3 MPi
Škoda felicia 1.3 MPi
Škoda 105
Škoda 120
Škoda Octavia I 1.9 TDi
Škoda fabia I 1,4 MPi
Škoda felicia kombi 1.3 MPi
Škoda felicia 1.3 MPi
Škoda 105
Škoda 120
- Reklama
Radek 116: REKLAMUJ vše co se Ti nezdá a vždy chtěj nápravu, případně logické a fundované odůvodnění.
Pokud jezdíš 3km trasy, tak může být problém i v tom, protože ti stále probíhá regenerace, třeba. I když očekával bych o litr menší spotřebu, ale neznám tvůj styl ježdění.
Pokud jezdíš 3km trasy, tak může být problém i v tom, protože ti stále probíhá regenerace, třeba. I když očekával bych o litr menší spotřebu, ale neznám tvůj styl ježdění.
Xavier:
Mám cca.40000km. Začínal jsem hned po nákupu na 5,3l. Hned druhý den jsem jel delší trasu a hodně řadil a nejel stenýma otáčkama a i tak bylo 4,5l/100km. Takže se spotřebou od začátku spokojenost.
Motor si sedá postupně určitě, ale nemůžu určit kdy přesně.Ale do 50-60tkm by ještě měl sedat.
Jinak co se týká jízdního stylu ve zkratce. Je potřeba optimálně řadit, ne že dýzl se řadit nemusí. Drž to kolem 2tot. a řaď při cca. 2,5tot.
Každý motor(kubatura) má trochu jinou výk. křivku, tomu je třeba se přizpůsobit. Zbytek přes PM.
Mám cca.40000km. Začínal jsem hned po nákupu na 5,3l. Hned druhý den jsem jel delší trasu a hodně řadil a nejel stenýma otáčkama a i tak bylo 4,5l/100km. Takže se spotřebou od začátku spokojenost.
Motor si sedá postupně určitě, ale nemůžu určit kdy přesně.Ale do 50-60tkm by ještě měl sedat.
Jinak co se týká jízdního stylu ve zkratce. Je potřeba optimálně řadit, ne že dýzl se řadit nemusí. Drž to kolem 2tot. a řaď při cca. 2,5tot.
Každý motor(kubatura) má trochu jinou výk. křivku, tomu je třeba se přizpůsobit. Zbytek přes PM.
Tiez si myslim, že diesel do 70% mesta nie je stavaný. Hlavne skrz toho DPF. Tu spotrebu myslim dost ovplyvni.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Tak včera dorazila astrička a máme za sebou prvých 120km. Viem je skoro hodnotiť spotrebu. No zatiaľ cca 10%mesto, 60%mimo mesta, 40% dialnica. Spotreba 5.7l podľa PC. Akurát by som rád poprosil rady ohľadom radenia rýchlostných stupňov, nakoľko je to môj prvý diesel a iba tápam ako radiť. Zatiaľ sa riadim viac menej sebou, no dosť často mi na displeyi vyhodí šípku a shift, že mám dať vyšší stupeň. Napríklad pri 90-ke to po pár sekundách pýta 6ku a otáčky klesnú na 1200. Poprosil by som poradiť ohľadom tohto. A na akom prevodovom stupni jazdíte v obci a meste pri 50km?
Pod 1500 otacok by som nejako nejazdil, jedine ako zotrvacna rychlost na rovine ..
Uz coskoro
Astra ST 2.0 CDTi 121kw/165k Cosmo, Silver Lake, AFL+USB+Bluetooth, ParkAsiist P+Z, Ergo. predne sedadla,
Astra ST 2.0 CDTi 121kw/165k Cosmo, Silver Lake, AFL+USB+Bluetooth, ParkAsiist P+Z, Ergo. predne sedadla,
Preto mi príde divné to, že mi píše aby som preradil na vyšší stupeň. Ale asi to budem ignorovať
Zdravim ja mam sice 92kW ale nafta ako nafta.Xavier píše:Tak včera dorazila astrička a máme za sebou prvých 120km. Viem je skoro hodnotiť spotrebu. No zatiaľ cca 10%mesto, 60%mimo mesta, 40% dialnica. Spotreba 5.7l podľa PC. Akurát by som rád poprosil rady ohľadom radenia rýchlostných stupňov, nakoľko je to môj prvý diesel a iba tápam ako radiť. Zatiaľ sa riadim viac menej sebou, no dosť často mi na displeyi vyhodí šípku a shift, že mám dať vyšší stupeň. Napríklad pri 90-ke to po pár sekundách pýta 6ku a otáčky klesnú na 1200. Poprosil by som poradiť ohľadom tohto. A na akom prevodovom stupni jazdíte v obci a meste pri 50km?
Nedavno som testoval presnost BC ze som par nadrzi natankoval od plnej do plnej a pozeral co ukazuje a po prepocitani to sedelo.
S mojim motorom nie je problem jazdit aj za 5,3 pri jazde po dialnici 100km/h som dal aj 4,8 ale prestalo ma to bavit. Samozrejme po este zase nie e problem jazdit aj za 7-8l Ked sa vypaluje filter co je pri tychto motoroch cca 350km aj menej ide ta spotrba samozrejme hore.
K tomu radeniu jedna dolezita rada ak nechces menit dvojhmoty zotrvacnik tak by som ti dlhodob pod 1500 otacok neodporucal chodit potom velmi trpy a casom odide.
V meste jazdim na TROJKE lebo stvorku to uz dusi a je pod 1500otacok. dalsie prevody radim pod 2500otacok to uplne staci potom je ten motor uz hlucnejsi ako u inych naftakov. Sestku davam az nad 100km/h lebo zase padnu otacky pod 1500.
Ak mas nejake otazky kludne napis rad odpoviem.
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92 kW SPORT
Vďaka za odpoveď. Iste sa časom budem pýtať. Zatiaľ sa len zoznamuj s ním, tak postupne budú pribúdať otázky. Momentálne ma zaujíma to vypalovanie DPF. Ako to zistím, že prebieha. Včera som pozeral, že životnosť oleja klesla po 250km na 96%. Preto neviem, či som už nejaký ten vypalovací cyklus neprerušil. Napríklad keď stojím sa mi pohybuje spotreba od 0.4 do 1l/h. Aká je hodnota pri vypalovaní? A aká pri jazde? Zvýši sa mi aktuálna spotreba na dvoj či trojnásobok?
JA mam pri 2.0 CDTi taketo spotreby ked stojim na mieste
Volnobeh bez AC 0,4-0,8 (podla teploty motora)
Volnobeh z AC 0,7-1,1 (podla zataze klimy)
Pri vypalovani
volnobeh 1,5 az 3.5
volnobeh z AC 1.8 az 3.8
1,7 od posledneho SW su v celku v pohode co sa tyka vypalovania, akurat prerusenie znamena znizenie kvality oleja.
Ja mam na 2.0 problem ale ze novy SW sa uz testuje takze snad to poriesia
Volnobeh bez AC 0,4-0,8 (podla teploty motora)
Volnobeh z AC 0,7-1,1 (podla zataze klimy)
Pri vypalovani
volnobeh 1,5 az 3.5
volnobeh z AC 1.8 az 3.8
1,7 od posledneho SW su v celku v pohode co sa tyka vypalovania, akurat prerusenie znamena znizenie kvality oleja.
Ja mam na 2.0 problem ale ze novy SW sa uz testuje takze snad to poriesia
Uz coskoro