Nejde otvorit dvere
Nejde otvorit dvere
Dnes rano bolo -14...idem otvorit dvere a nic, otvorilo len celu pravu stranu. Predne lave a zadne lave ostali zatvorene, nevyskocili koliky...to iste aj pri zamknuti....stretol sa stym niekto?? Pri tej zime nemam chut ani sa priblizit k autu nie este nieco riesit...zatial s nudy pridavajte postrehy
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013
- Reklama
Re: Nejde otvorit dvere
Asi zamrzol zamok, pretoze ani kluc nestrcim cely dnu a vobec nepretocim, pockam 2 tyzdne na odmek boha, to auto ma uz neprekvapi...
Pokiaľ som to dobre pochopil, tak Ti zamrzla celá "vodičová" strana. Pokiaľ je zamrznutý len zámok (časť mechanizmu, kde strkáš kľúč), tak tá nemá vplyv na otváranie diaľkovým ovládačom - ty budeš mať zamrznutý (skôr by som typoval že bude primŕznutý) celý vnútorný mechanizmus zámku od zatečenej vody, či nadmernej vlhkosti alebo zamrzol a zlepil to mazací tuk na mechanizme otvárania. Pokiaľ sa dá dostať do vnútra auta (a predpokladám, že z druhej strany sa dá), tak ja by som sa pokúsil "povoliť" mechanizmus zámkov nastriekaním odmrazovacieho prostriedku (Glykosol) na ten mechanizmus medzi dvere a stredný stlpik (na miesto kde sa nachádza zámok) ako aj nastriekať na gumenné tesnenie okolo celých dverí, trochu počkal a pokúsil sa otvoriť dvere zvnútra. Na otvorenie dverí a aby sa vysunuli kolíčky stačí dvakrát potiahnúť za páčku otvárania dverí zvnútra a potom (možno) trochu na dvere plecom prudšie zatlačiť.
Keď sa Ti ich podarí otvoriť, tak "môj najlepší spôsob" ako predísť v budúcnosti takémuto primrznutiu je nastriekať zámky (zvonku aj zvnútra) nemŕznucou kvapalinou - stačí si "požičať" z nádržky chladiacej kvapaliny 0,5 dcl (nie koncentrát, ale riedenú 1:1). Praktizujem to už od roku 1986, keď som si kúpil svoje prvé vlastné auto a doteraz sa mi nestalo, aby mi zamrzol zámok alebo som neotvoril dvere na aute (a zažil som v Tatrách teplotu aj -28°C) - doteraz vždy bez problémov.
Keď sa Ti ich podarí otvoriť, tak "môj najlepší spôsob" ako predísť v budúcnosti takémuto primrznutiu je nastriekať zámky (zvonku aj zvnútra) nemŕznucou kvapalinou - stačí si "požičať" z nádržky chladiacej kvapaliny 0,5 dcl (nie koncentrát, ale riedenú 1:1). Praktizujem to už od roku 1986, keď som si kúpil svoje prvé vlastné auto a doteraz sa mi nestalo, aby mi zamrzol zámok alebo som neotvoril dvere na aute (a zažil som v Tatrách teplotu aj -28°C) - doteraz vždy bez problémov.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
- matusbelusak
tak mne sa minule stalo ale to bolo viackrat uz ze skm odomkol auto dialkovym moje dvere ( vodicove otvorilo) a priatelke na spolujazdcovi nie, sadol som do auta a na palubovke otvoril tlacitkom vsetky zamky a otvorilo uz ale ide to aj opätovným odomknutim na dialkovom, neviem co to sposobuje ale mraz urcite nie
Opel Astra ST 1,7 CDTI 81kw 2011 ( 208 000 km )
Matúš, možnože mu niečo urobila, keď ju nechcelo pustiť k sebe "dovnútra" alebo mu je málo sympatická - keď mi ju raz ukážeš (priateľku), tak ja to auto nabetón presvedčím
(Prepáčte za OT.)
(Prepáčte za OT.)
ja tomu vravim syndrom zenskych ruk...
Este ani nevyberem klucik z vrecka a zena uz taha klucku potom samozrejme ze neotvori spolujazdcove dvere, popripade zasekne zamok... odvtedy uz rovno z okna alebo z obchodu otvaram auto
Este ani nevyberem klucik z vrecka a zena uz taha klucku potom samozrejme ze neotvori spolujazdcove dvere, popripade zasekne zamok... odvtedy uz rovno z okna alebo z obchodu otvaram auto
Inak mne 100 percent zamrzol zamok, pojdem neskor sa na to zas pozriet..
To s tým ťahaním kľučky poznám, nie si sám. Moja si ešte nadôvažok niekedy (teraz už nie, už sa "naučila") keď auto ešte nestálo odopínala pás (potom mi to pískalo) a otvárala dvere. A aby mi neodlomila kľučku, tak som z tohto dôvodu deaktivoval aj zamykanie dverí po rozjazde. No teraz je to už v normále.
- matusbelusak
jaaj no ten syndrom poznám no to s neodomknutými dverami sa nestalo tak žeby priateľka potiahla kľučku a ja potom odomykal, ale sme boli cca 5m od auta odomkol som ja som otvoril dvere a ona stále zamknuté mala, fakt zaujímavé, ale tiež sme si robili srandu že sa autu nepáči asi vymenim auto
Opel Astra ST 1,7 CDTI 81kw 2011 ( 208 000 km )
Tak k teme, sice bolo poobede este -8, ale otocil som lavu stranu auta smerom na slnko...cuduj sa svetu central po troch hodinach fungoval komplet. Otvaralo a zatvaralo vsetky dvere uz, takze mi odlahlo....ale klucikom este neotvorim, ostalo nieco este zamrznute dnu...kua take veci som neriesil ani na 15 rocnom daewee pri -27!