Návod: LED osvětlení kufru - ST str 1 / 5dv - str 2
- matusbelusak
Re: Návod: LED osvětlení kufru - ST
pekne ja som tie zlte pasiky vymenil za biele a este lepsie svieti, a ano dark ma pravdu ja som kabel tahal popod tesnenie dveri zvnutra pod gumu sa mesti a a pekne popod plasty a nikde nic nevidno
Opel Astra ST 1,7 CDTI 81kw 2011 ( 208 000 km )
- Reklama
Dark, řešení v pohodě.
A proč tam máš tu původní žlutou žárovku? Mě právě rozčilovala, že když se nahnu do kufru, tak to peče zboku do ksichtu jako při výslechu...
A proč tam máš tu původní žlutou žárovku? Mě právě rozčilovala, že když se nahnu do kufru, tak to peče zboku do ksichtu jako při výslechu...
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
Lebo ja som zastanca toho, ze co je original tak to tam musi ostat a nikdy ani nic nerezem
Kable mam krasne vpichnute len do konektora...takze ziadne rezanie odpajanie a izolovanie u mna nehrozi nemam to rad....kebyze ze kupujem auto a vidim ze vsetko tam je poprerabane inym clovekom po domacky, nad takym autom ani nestracam cas a idem dalej...
P.s tunerov nemam rad
Kable mam krasne vpichnute len do konektora...takze ziadne rezanie odpajanie a izolovanie u mna nehrozi nemam to rad....kebyze ze kupujem auto a vidim ze vsetko tam je poprerabane inym clovekom po domacky, nad takym autom ani nestracam cas a idem dalej...
P.s tunerov nemam rad
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013
OK. Chápu.
Mě šlo spíš o to proč tam je žlutá žárovka v kombinaci s bílým led páskem? Když už, tak proč do toho světla nedat bílou ledku?
Mě šlo spíš o to proč tam je žlutá žárovka v kombinaci s bílým led páskem? Když už, tak proč do toho světla nedat bílou ledku?
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Ked bude cas tak tam tu bielu ledku dam
Momentalne to je pre mna nepodstatne, ukol to splnilo ze vidim pekne na veci vecer
Momentalne to je pre mna nepodstatne, ukol to splnilo ze vidim pekne na veci vecer
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Tak nakonec jsem to objednal v Číně a za 14dni mi to dorazilo a teď ještě čekám na redukci T10. No a pak hurá k montáži. Bude to estetické a bez zásahu do elektroinstalace. Cena obou LED pásků, tak jak je na fotografii stálo 130Kč / délka 1ks je 50cm / 52cm i s koncovkama. Nadále jsem koupil 5m kabelu + redukci T10 + 1m suchého ZIPu samolepícího. Komplet to vyšlo na 200Kč. Led pásek se bez komplikací dá s toho vytáhnout skrátit / upravit, dle libosti. Do kufru 5dv. Astry je potřeba 50cm skrátti cca na 38cm / 3 dílky LED pásku.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Tak se dnes oteplilo na -3 a pustil jsem se do toho osvětlení kufru . Zabralo mi to 3 hodiny práce, ty nervy s protahováním 2 strany, přes kufr to byl mazec. Nakonec se podařilo , bez zásahu do elektroinstalace. Uvidíme jak to bude vypadat za tmy, ale už teď to je super .
Foceno ve dne a mobilem.
Foceno ve dne a mobilem.
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Re: Návod: LED osvětlení kufru - ST str 1 / 5dv - str 3
Tak to trochu shrnu a přidávám fotky za svítání.
Co je třeba:
- 2x LED pásek na 12V (více foto výše), zakoupeno už hotové v liště o délce 52cm.
- 4m kabelu 2x0,35 průřez.
- Suchý ZIP na přichycení, cca 10cm (doporučuji černý aby to ladilo).
- Redukci T10 do původního světla.
- Drobný materiál, elektrikářskou čokoládu (pro ty co nemohou pájet u auta), el. Pásky, smršťovací bužírku na izolaci spojů.
- Cín + kalafunu + pájku + nůžky + kleště + šroubovák + pilku
Postup pro 5dv. Astru:
- Původní pásek v liště zkrátíme na 42cm bude po celé délce kufru.
- Na stranu jde je přívod do původního světla, tak zde nám postačí cca 40cm kabelu napájený na LED pásku.
- Na druhou stranu je třeba cca 3,5m kabelu (záleží kudy kabel povedete). Doporučuji pečlivě si to rozmyslet. Můj prvotní záměr nevyšel, nakonec jsme to vedl za sedadly a pod sedadly na druhou stanu. Úmysl byl to vést k radním světlům, pak pod plastem, až na druhou stranu.
- Obkreslit si koncovky na suchy ZIP a pak je tam nalepit (4ks).
- Upravíme si redukci T10, (je mnoho možností), aby tam šlo napojit obě osvětlení. Protože bydlíme na sídlišti a nemám možnost si dotáhnout elektřinu k autu, vyřešil jsme to elektrikářskou čokoládou.
Celé mi to zabralo necelé 3 hodiny práce a to nejvíce, najít kudy protáhnout kabel, aby nešel vidět.
Co je třeba:
- 2x LED pásek na 12V (více foto výše), zakoupeno už hotové v liště o délce 52cm.
- 4m kabelu 2x0,35 průřez.
- Suchý ZIP na přichycení, cca 10cm (doporučuji černý aby to ladilo).
- Redukci T10 do původního světla.
- Drobný materiál, elektrikářskou čokoládu (pro ty co nemohou pájet u auta), el. Pásky, smršťovací bužírku na izolaci spojů.
- Cín + kalafunu + pájku + nůžky + kleště + šroubovák + pilku
Postup pro 5dv. Astru:
- Původní pásek v liště zkrátíme na 42cm bude po celé délce kufru.
- Na stranu jde je přívod do původního světla, tak zde nám postačí cca 40cm kabelu napájený na LED pásku.
- Na druhou stranu je třeba cca 3,5m kabelu (záleží kudy kabel povedete). Doporučuji pečlivě si to rozmyslet. Můj prvotní záměr nevyšel, nakonec jsme to vedl za sedadly a pod sedadly na druhou stanu. Úmysl byl to vést k radním světlům, pak pod plastem, až na druhou stranu.
- Obkreslit si koncovky na suchy ZIP a pak je tam nalepit (4ks).
- Upravíme si redukci T10, (je mnoho možností), aby tam šlo napojit obě osvětlení. Protože bydlíme na sídlišti a nemám možnost si dotáhnout elektřinu k autu, vyřešil jsme to elektrikářskou čokoládou.
Celé mi to zabralo necelé 3 hodiny práce a to nejvíce, najít kudy protáhnout kabel, aby nešel vidět.