azraelova astricka J 1,4T 103kW
Re: azraelova astricka J 1,4T 103kW
No a čo že F a C? Mám ich už 4. sezónu a nebadám pri jazdení žiadny rozdiel od predošlých Nokianov, čo som mal na predošlom aute. Rozdiel je oproti letným (Hankook) akurát v spotrebe - o cca 0,4 l viac, no to pripisujem hrubšiemu dezénu - sú skrátka na zimu. Netreba z toho vôbec robiť vedu a strašiaka, na bežné normálne jazdenie v zime, včetne zimnej lyžovačky na SK sú v pohode - azrael, myslím že budeš spokojný. Vždy lepšie ako nejaké už jazdené Micheliny, Continentály či iné predražené značky. Hlavne ich treba po 5.rokoch vymeniť - už tu niekto spomínal, že väčšina z nás pneumatiky skôr vymení pre ich vek ako ich zjazdí. Moje budú mať 4 roky a hĺbka dezénu ešte 6,5mm - ešte jeden rok a ich mením. A s reklamnými blábolmi ako sú hraničné kritické situácie, dlhšia brzdná dráha a bla-bla-bla môžu strašiť "staré babky", pretože pokiaľ sa však prekročia určité hraničné podmienky, či už adhézne, rýchlostné,...atď. tak ani tá najlepšia pneumatika už nepomôže - fyzika skrátka nepustí. Treba sa snažiť jazdiť tak, aby človek eliminoval vznik kritických situácií na čo najmenšiu mieru.
Normálny človek jazdí normálne, či v zime či v lete.
P.S. - malý výcuc z "Pravidiel cestnej premávky" - povinnosti vodiča:
(Vodič je povinný prispôsobiť rýchlosť vozidla stavu a povahe vozovky.... ako aj svojím schopnostiam...)
Normálny človek jazdí normálne, či v zime či v lete.
P.S. - malý výcuc z "Pravidiel cestnej premávky" - povinnosti vodiča:
(Vodič je povinný prispôsobiť rýchlosť vozidla stavu a povahe vozovky.... ako aj svojím schopnostiam...)
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
- Reklama
No ja si vyberam zimne podla spotreby paliva (A-B) a potom im prisposobujem jazdne stavy len ma zaujima, co v tom Matadore robia, ze sa im aj Barum vzdaluje.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
blesk: preco sa im Barum vzdaluje?
nechcel som tu rozburit diskusiu..len sa pochvalit
mam nove pneu..tak ako pise Jack, pre mna je lepsie mat nove a vymenit po 4-5 rokoch ako sa tesit, ze kupim Micheliny so 6mm dezenom cez bazos, ktore maju uz 4 roky (tieto ma inak stali 48€/ks cez kolegu - pre mna vynikajuca cena)
zimne vlastnosti z tej gumy vyprchaju po nejakom case..ja gumy nikdy nezjazdim, vzdy mi zostarnu
ja nalepky neriesim, a len pre info.. mal som na astre G:
- letne michelin energy saver (nalepka C), po vymene som kupil barum bravuris 2 (nalepka F)..ziadny rozdiel v spotrebe
- zimne goodyear ultragrip (nalepka C), po vymene som kupil kleber krisalp hp2 (nalepka F)..ziadny rozdiel v spotrebe
teraz na J-cku som mal dunlop winter sport (myslim, ze to bolo E)..ale neocakavam nejaky rozdiel v spotrebe na tychto matadoroch ale budem sledovat, kedze si pisem spotrebu na spritmonitor.de
nechcel som tu rozburit diskusiu..len sa pochvalit
mam nove pneu..tak ako pise Jack, pre mna je lepsie mat nove a vymenit po 4-5 rokoch ako sa tesit, ze kupim Micheliny so 6mm dezenom cez bazos, ktore maju uz 4 roky (tieto ma inak stali 48€/ks cez kolegu - pre mna vynikajuca cena)
zimne vlastnosti z tej gumy vyprchaju po nejakom case..ja gumy nikdy nezjazdim, vzdy mi zostarnu
ja nalepky neriesim, a len pre info.. mal som na astre G:
- letne michelin energy saver (nalepka C), po vymene som kupil barum bravuris 2 (nalepka F)..ziadny rozdiel v spotrebe
- zimne goodyear ultragrip (nalepka C), po vymene som kupil kleber krisalp hp2 (nalepka F)..ziadny rozdiel v spotrebe
teraz na J-cku som mal dunlop winter sport (myslim, ze to bolo E)..ale neocakavam nejaky rozdiel v spotrebe na tychto matadoroch ale budem sledovat, kedze si pisem spotrebu na spritmonitor.de
Opel Astra J 1,4T 103kW [9/2010]
Krysalpy som tiez mal, davali ich vacsinou v salonoch na nove auta, lebo boli lacne. Neskor som videl nejaky test a dostali Mr. Eco - nizky valivy odpor a male opotrebenie, ale mas pravdu, ze na tie stitky si kazdy pise co chce, cim postradaju zmysel. Keby ze ich testuje nejaka nezavisla autorita...
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
pěkné km.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
azraelova astricka J 1,4T 103kW
Co to tam mas za zelenu priseru?!
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
koncom 2010 dospeli k nazoru, ze je tam prilis vela svetielok a tak ich zopar deaktivovali okrem svetiel napriklad aj stierace
Eisy...to je meduzaEisy píše:Co to tam mas za zelenu priseru?!
myslel som, ze to ma kazdy - je to kontrolka denneho svietenia, potom po prepnuti na stretavacie so rozsvieti ina meduza na druhej strane
Opel Astra J 1,4T 103kW [9/2010]
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
No ještě že soudruzi to později vyřešili jinak, takový vánoční stromeček, mě to zarazilo na fotce taky, ale nechtěl jsem to komentovat .
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport