sú zimné pneumatiky potrebné ak nesneží?
sú zimné pneumatiky potrebné ak nesneží?
https://www.youtube.com/watch?v=TJsV2ORMsms
testy neboli robené ten istý deň, takže podmienky mohli byť trošku odlišné
čo ma prekvapilo je že zimné mali o dosť dlhšiu brzdnú dráhu. ak by bola mokrá cesta asi by to bolo iné.
v zimnom období je väčšia pravdepodobnosť že cesta bude mokra / sasnežená alebo zľadovatelá takže asi tie zimné majú väčší zmysel ...
testy neboli robené ten istý deň, takže podmienky mohli byť trošku odlišné
čo ma prekvapilo je že zimné mali o dosť dlhšiu brzdnú dráhu. ak by bola mokrá cesta asi by to bolo iné.
v zimnom období je väčšia pravdepodobnosť že cesta bude mokra / sasnežená alebo zľadovatelá takže asi tie zimné majú väčší zmysel ...
Zafira-C Cosmo 1.4T 103kW LPG ( B14NET ) 8/2015
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
- Reklama
Re: sú zimné pneumatiky potrebné ak nesneží?
Zimní gumy nejsou třeba, říká šéf Michelinu:
https://auto.idnes.cz/zimni-pneumatiky- ... tomoto_fdv
https://auto.idnes.cz/zimni-pneumatiky- ... tomoto_fdv
Astra - 07/2015 - 103kW
Parada....
Ak budu mat celorocne pneu vysledky testiv na urovni najlepsia letna aj zima tak budu stacit celorocne.
Ale momentalne celorocne prepadavaju skoro rovnako ako lacne cinske
Ak budu mat celorocne pneu vysledky testiv na urovni najlepsia letna aj zima tak budu stacit celorocne.
Ale momentalne celorocne prepadavaju skoro rovnako ako lacne cinske
OPEL Astra J.....2.0 CDTI 118kW.....6°AT.....r.v. 2011.....http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=652
Myslím,že také michelin crossClimate by stáli za uváženie. Kto jazdí málo a skôr v oblastiach kde nie je tolko snehu, je zbytočné mať dve sady pneu.
Keby som o tých michelinoch vedel skôr, objednal by som svojej mame tie. Na hory aj tak nechodí a letné gumy,ktoré vymenila kvôli veku mali 6mm...podobne to bude o rok so zimnými...
Keby som o tých michelinoch vedel skôr, objednal by som svojej mame tie. Na hory aj tak nechodí a letné gumy,ktoré vymenila kvôli veku mali 6mm...podobne to bude o rok so zimnými...
Astra J ST 1,7CDTI Cosmo 9/2011
veľa železa za málo peňazí :)
Pokud sledujete trochu "K" forum, tak tam už ty Micheliny někdo má a velmi si je chválí. Začínám o nich taky vážně uvažovat, jen ta cena by mohla být trochu optimističtější. Asi dojezdím to co mám a pak asi do toho půjdu. Už nejezdím každý den jako dříve, tak že jsem asi optimální cílová skupina. No a ušetřit 2x ročně pakárnu s přehazováním kol, párováním senzorů, mít druhou sadu senzorů, které po 5-7 letech stejně odejdou, tak to se taky počítá. Tak že - pokud přizpůsobím jízdu stavu a povaze vozovky, tak bych mohl přežít
Simca Elyse, Škoda 120 Rapid, Škoda MB 100, Škoda 120, Škoda Forman,
WV Passat IV 1,9TDi combi, VW Passat V 1,9TDi combi,
Opel Astra G 2.0 Di caravan,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Astra J Sports Tourer 1,6 CDTI (100kW)
Opel Corsa D 1,4 16V,
Páni, to čo niekto (ne)oficiálne povie do éteru či prezentuje svoj názor motoristickej verejnosti je "pekná" vec, ale zabúda sa na jednu podstatnú vec a to je legislatívna stránka veci - či už v zákone o cestnej premávke alebo aj v prípade riešenia kolíznej udalosti zo strany polície (nedajbože smrti či ublíženia na zdraví v príčinnej súvislosti s udalosťou) a v neposlednej rade aj poisťovne (škodová stránka veci). To sú dve veľmi dôležité skutočnosti, ktoré je potrebné najsamprv doriešiť zákonne (nehovoriac už o používaní zimných pneumatík v iných štátoch, napr. najnovšie v Rakúsku, v prípade cestovania za hranice domovského štátu).
Je to na dlhú debatu, ktorá by aj tak k ničomu podstatnému neviedla. Berte to tiež "len" ako môj názor a môj pohľad na vec. Ja zatiaľ ostávam pri letných a zimných pneumatikách - podľa obdobia - senzory nemám, pneu mám na samostatných diskoch, tak prehodenie je otázkou 30. minút.
Pripúšťam ale, že čo sa týka tých Michelinov, tak firma ich neprezentuje ako celoročné, ale ako letné s použitím aj v zimných podmienkach (majú aj označenie M+S), čiže nebolo by od veci ich vyskúšať (až na tu cenu) a poinformovať sa u polície a u poisťovne (tohto týždňa sa pokúsim niečo pozisťovať).
Je to na dlhú debatu, ktorá by aj tak k ničomu podstatnému neviedla. Berte to tiež "len" ako môj názor a môj pohľad na vec. Ja zatiaľ ostávam pri letných a zimných pneumatikách - podľa obdobia - senzory nemám, pneu mám na samostatných diskoch, tak prehodenie je otázkou 30. minút.
Pripúšťam ale, že čo sa týka tých Michelinov, tak firma ich neprezentuje ako celoročné, ale ako letné s použitím aj v zimných podmienkach (majú aj označenie M+S), čiže nebolo by od veci ich vyskúšať (až na tu cenu) a poinformovať sa u polície a u poisťovne (tohto týždňa sa pokúsim niečo pozisťovať).
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Celoroční pneumatiky může být výzva, jen si nejsem jistý, jestli je označení M+S dostatečnou zárukou, že se jedná o zimní pneumatiky.
Například v Německu nově M+S nestačí a zimní pneumatiky musí mít označení tím troj-pahorkem, nebo jak to nazvat. Zatím však budou tolerovat i M+S, ale jen omezenou dobu.
Například v Německu nově M+S nestačí a zimní pneumatiky musí mít označení tím troj-pahorkem, nebo jak to nazvat. Zatím však budou tolerovat i M+S, ale jen omezenou dobu.
Opel Astra J 1,4 turbo 103kW/140k notchback-SEDAN - drive - 2015
tie micheliny majú aj trojpahorek aj M+S
Teda nevidím dôvod prečo by s tým mali mať problém či už policajti alebo poisťováci. Tieto symboly sú platné podla EU legislatívy nie? Musia ich akceptovať keď výrobca zaručuje ich použitie aj v zime.
Teda nevidím dôvod prečo by s tým mali mať problém či už policajti alebo poisťováci. Tieto symboly sú platné podla EU legislatívy nie? Musia ich akceptovať keď výrobca zaručuje ich použitie aj v zime.
Astra J ST 1,7CDTI Cosmo 9/2011
Taky lituji, že jsem do nich nešel, ušetřil bych šestku za čidla a investice by to nebyla velká, kdybych ty původní gumy prodal. Ty dva páry ani nesjedu během takových 6-7 let, protože ty gumy potom zteří.
Astra - 07/2015 - 103kW
Nešiřte paniku ! Pneu Michelin CrossClimate splňují podmínky pro zimní provoz. Jak je již výše psáno, mají jak M+S, tak vrchol s vločkou.
Simca Elyse, Škoda 120 Rapid, Škoda MB 100, Škoda 120, Škoda Forman,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Corsa D 1,4 16V,