Nějaké 3 týdny slyším svištění protékajícího vzduchu a dělá to klapka vnější/vnitřní cirkulace. Při navolení vnitřní cirkulace to přestane a když zapnu vnější, tak slyším to svištění. Vypadá to, že se ta klapka asi nepřesune do koncové polohy a zůstane někde v mezi-poloze.
Pokud to není mechanického rázu a jen se špatně vyhodnocuje koncová poloha, tak co s tím? Určitě kvůli toho nebudu rozebírat palubovku.
U koncernu stačilo dát přes VAG-COM (VCDS) základní nastavení, aby si klapka znova zapamatovala koncové polohy a bylo to O.K., protože se to měření jednou za čas rozešlo. Netuším, jestli tohle jde přes ten pajcnutý VAUX-COM, ale stejně mi dělá neplechu (vypadává spojení).
Klapka vnější/vnitřní cirkulace
Klapka vnější/vnitřní cirkulace
Astra - 07/2015 - 103kW
- Reklama
- matusbelusak
Re: Klapka vnější/vnitřní cirkulace
jednoznačne by som to chcel vidieť čo to robí, vyber priehradku u spolujazdca, a nie som si istý či nebudeš musieť dať dole aj ventilátor ale filter určite a tam tu klapku uvidíš, naštartuj a skus to prepínať a uvidíš čo to bude robiť, inač poradiť neviem, musíš najskor vedieť kde je príčina a tak to odstraniť
Opel Astra ST 1,7 CDTI 81kw 2011 ( 208 000 km )
Já měl k telefonu s Androidem levný endoskop s LED osvětlením, ale někde jsem ho prodrbal (asi někomu půjčil). Tím bych tu klapku možná viděl i bez rozebírání, kdybych ho prostrčil přes výdechy u rádia.
Astra - 07/2015 - 103kW
Pokud je to stejné jako na "G", tak ta klapa je mnohem níže a přes výdechy bys ji neviděl.
Simca Elyse, Škoda 120 Rapid, Škoda MB 100, Škoda 120, Škoda Forman,
WV Passat IV 1,9TDi combi, VW Passat V 1,9TDi combi,
Opel Astra G 2.0 Di caravan,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Astra J Sports Tourer 1,6 CDTI (100kW)
WV Passat IV 1,9TDi combi, VW Passat V 1,9TDi combi,
Opel Astra G 2.0 Di caravan,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Astra J Sports Tourer 1,6 CDTI (100kW)
- matusbelusak
old standa cez vyduchy ju neuvidis... ako ti hovorim ja som ju raz pozorov lebo sa mi zdalo ze mi ju neotvara... a tamat cez ventilator parad e ju vidno... ved rozobrat to je 5 minut roboty...
Opel Astra ST 1,7 CDTI 81kw 2011 ( 208 000 km )