Palivový filtr
- matusbelusak
Re: Palivový filtr
Nazdar chlapi, chystám sa na výmenu cez víkend, a chcem sa spýtať ako to je s tým, že koľko L musím mať v nádrži aby my nevytiekla všetka nafta, pred 2 dnami som tankoval plnu takže teraz je asi blbosť meniť filter že? može vytiecť všetko von? koľko ste mali nafty vy pri menení?
Opel Astra ST 1,7 CDTI 81kw 2011 ( 208 000 km )
- Reklama
Matus..nemalo by to tiect
na starom G-ecku som menil palivovy a vzdy bola strata len par kvapiek (samozrejme odporucam si nastudovat vymenu online, a az potom sa do toho pustit)
tu na J-cku som zatial palivovy nenasiel
na starom G-ecku som menil palivovy a vzdy bola strata len par kvapiek (samozrejme odporucam si nastudovat vymenu online, a az potom sa do toho pustit)
tu na J-cku som zatial palivovy nenasiel
Opel Astra J 1,4T 103kW [9/2010]
- matusbelusak
tak akože už som si to naštudoval vcelku ako to ma byť viem ako na to leeen nikde som nenašiel koľko musí byť nafty v nádrži ale ja to skusim aj tak ved ked prestane tiecť ta prestane potom dám info
Matúš - nafta Ti z nádrže nevytečie, nemá prečo - pokiaľ čerpadlo nepracuje, tak nafta sama nepotečie - maximálne môže vytiecť len množstvo, ktoré je v potrubí medzi palivovým filtrom a čerpadlom - viac nie.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
- matusbelusak
Jack, pozeral som sa na to dnes, tak miesto kde je uložený filter je asi 5cm od nádrže a je to puzdro prepojené s nádržou a skušal som vypušťať naftu možno že prestane tiecť ale aasi 10 tieklo a neprestávalo asi 7-8 litrov som vypustil a neprestávalo tak som to nechal tak a spravím to až budem mať menej nafty v nádrži
Ja som myslel toto: https://www.youtube.com/watch?v=G_FtDUxNQSQ , pokiaľ áno, tak z tohto by toho veľa vytiecť nemalo.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
- matusbelusak
Jack, áno to video som videl ale aj mne to nedalo a myslel som si aj ja že to je jedno koľko nafty tam je že to by nemalo tak vytiecť ale ta jak som ju povolil tu srubu stredovu ta 10 minut prudom tiekla nafta bez naznaku žeby prestávala takže nechcem riskovať že mi vytečie 30litrov...
- matusbelusak
takže, dnes som vymenil ten filter, v nádrži som mal cca nafty na 400km a šlo to už pohode, nafta tielka iba cca 2 minutky a prestala, výmena prešla bez problémov a pri štartovaní som použil to pretočenie kľučom do 1 polohy 5x aby čerpadlo natiahlo naftu a potom auto štartlo na prvý šup
Super....
Pocuj ak mas nastartovane auto na volnobehu a stojis pri nadrzi vedla filtra, pocujes aj ty ako bzuci a taha naftu? Mna to rozculuje uz...
Pocuj ak mas nastartovane auto na volnobehu a stojis pri nadrzi vedla filtra, pocujes aj ty ako bzuci a taha naftu? Mna to rozculuje uz...
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013
- matusbelusak
Dark, pozoroval som aj to ale je ticho pekne nic nie je pocut takze ja som spokojny