Nestabilni vozidlo, tahne ke strane, nedrzi rovny smer
Zdravím, setkal jste se někdo s podobným problémem?
při jízdě rovno, nedrží rovný směr - nutné neustálé korekce volantem. Citelné táhnutí doprava. Problém udržet se v pruhu při bočním větru. Již provedena geometrie v servise, ale nepomohlo (dle protokolu hodnoty se pomerovaly dle modelu Astra-H Estate. Other Models - coz nevim jestli je stav ideal). Brzdy se nadměrně nezahřívají. Nové vyvážené letní pneu Hankook. Zlobilo i na zimácích.
Uvítám jakýkoliv kontakt na někoho kdo se zabývá servisem aster J. Jen RomanK je mi znám.
Díky
při jízdě rovno, nedrží rovný směr - nutné neustálé korekce volantem. Citelné táhnutí doprava. Problém udržet se v pruhu při bočním větru. Již provedena geometrie v servise, ale nepomohlo (dle protokolu hodnoty se pomerovaly dle modelu Astra-H Estate. Other Models - coz nevim jestli je stav ideal). Brzdy se nadměrně nezahřívají. Nové vyvážené letní pneu Hankook. Zlobilo i na zimácích.
Uvítám jakýkoliv kontakt na někoho kdo se zabývá servisem aster J. Jen RomanK je mi znám.
Díky
Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTI 100kW
- Reklama
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nestabilni vozidlo, tahne ke strane, nedrzi rovny smer
Podle mě nelze provádět geometrii na Astru H, když vlastníš Astru J a proto bych se poohlédl po jiné firmě na geometrii. Případně i v autorizovaném service dělají geometrii a cena je cca 700Kč, aspoň u nás v Ostravě.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
tzn. cena plus minus jako každá jiná...taky bych s tím valil do origo.
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
Ty čekací doby na autorizák tady v Brně 3 týdny jsou šílený.
Dle mě to dělá čepy, je tam vůle. Stačí slabší boční větry a vozidlo nedrží směr, musí koordinovat.
Opel Astra ST J Cosmo 1.6 CDTI - 100 kW
ex: Škoda Octavia I Combi Elegance 1.9 TDI - 81 kW
ex: Peugeot 406 Combi 1.9TD - 66 kW
ex: Škoda Felicia LX 1.9D - 47 kW
ex: Renault 21 TXE 2.2i - 81 kW
ex: Škoda 120L - 36,7 kW
ex: Škoda Octavia I Combi Elegance 1.9 TDI - 81 kW
ex: Peugeot 406 Combi 1.9TD - 66 kW
ex: Škoda Felicia LX 1.9D - 47 kW
ex: Renault 21 TXE 2.2i - 81 kW
ex: Škoda 120L - 36,7 kW
Co je nenormalne na tom ze ked fuka bocny vietor tak auto bere zo sebou do strany?
Aky rozmer kolies mas ?
Ake pneu? Vzor? Nahustenie. 100 faktorov nato posobi ...
A hlavne ako tu pisali. Daj zrobit poriadnu geometriu ...
Aky rozmer kolies mas ?
Ake pneu? Vzor? Nahustenie. 100 faktorov nato posobi ...
A hlavne ako tu pisali. Daj zrobit poriadnu geometriu ...
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Pokud fouka vitr, je to ještě tak 3x horsi to tahnuti, nutnost korekce volantem, oproti bezvetri. Auto se houpe jakoby lehce zleva doprava - plave. Pocitove jakoby naprava podemnou u ridice nalevo.
Pneu Hankook Kinergy Eco K425 205/60 R16 - ty jsou fungl novy, tahlo i na zimnich Kleber Krisalp (stejného rozmeru). Tlak za studena cca 2,1 za provozu 2,3 ATM a drzi na všech kolech cca stejne - lita cca desetina ATM.
No min. kontrola podvozku, rizeni a geo, ješte check brzd a rucni nejspis (ale kdyby se pridiraly trmeny, zahrivalo by se dany kolo a rostl by tlak oproti jinym kolum ne?) Kola bych vyloucil jsou vyvazeny a disky zkontrolovany - byl jsem celou dobu u vymeny.
No jsem objednanej do BS Auto Brno ale cekaci doby neskutecny.
Pneu Hankook Kinergy Eco K425 205/60 R16 - ty jsou fungl novy, tahlo i na zimnich Kleber Krisalp (stejného rozmeru). Tlak za studena cca 2,1 za provozu 2,3 ATM a drzi na všech kolech cca stejne - lita cca desetina ATM.
No min. kontrola podvozku, rizeni a geo, ješte check brzd a rucni nejspis (ale kdyby se pridiraly trmeny, zahrivalo by se dany kolo a rostl by tlak oproti jinym kolum ne?) Kola bych vyloucil jsou vyvazeny a disky zkontrolovany - byl jsem celou dobu u vymeny.
No jsem objednanej do BS Auto Brno ale cekaci doby neskutecny.
Podle toho jak to popisuješ mě napadlo prasklá tyčka stabilizátoru, ale by sis asi všimnul. Tak snad už jen vymlácené tlumiče.
Astra J Sports Tourer, A20DTH, 2012
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003
Tycka stabilizatoru by klepala. Vymlacene cepy poznas, kdyz zvednes auto (staci predni kolo na heveru) a zatreses (testuji je i na STK, pokud si nedavno byl). Spatne tlumice zase houpou autem po prejezdu nerovnosti. Merit to podle Astry H je spatne. Servis asi nemel nejnovejsi data. Je dokoce rozdil, kyz mas sportovni tlumice na Jcku, nez bezne tlumice. Muzes i do Renocaru, maji originalni data na Opel. Ja jsem byl v www.autoservis-autoskla-myti-aut.cz a dobry. Nebo muzes do velkych pneucenter jako Bily a Syn, Tasy, Bestdrive, Firststop, jenom ted bude asi vsude naval kvuli prezouvani.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
Děkuji za tipy. Koukám že STK tady v brně dělá individuální služby např.
Kontrola podvozku a řízení na žádost zákazníka 150,– Kč
Test tlumičů 150,–Kč
Takže to ještě testnu před samotným servisem tady za ty peníze to jde.
Kontrola podvozku a řízení na žádost zákazníka 150,– Kč
Test tlumičů 150,–Kč
Takže to ještě testnu před samotným servisem tady za ty peníze to jde.