2.0 CDTI 121kW, J Astra ST /combi/ automat alebo manuál

Astracius

2.0 CDTI 121kW, J Astra ST /combi/ automat alebo manuál

Příspěvek od Astracius » 17 dub 2017, 20:52

Zdravím, premýšlam nad kúpou J Astry ST ročník 2013-2014 s motorom 2.0 CDTi len ozaj neviem či manuál alebo automat, viete mi aspoň nejak poradiť výhody nevýhody atď nech sa viem rozhodnúť? Ďakujem!
Astra J ST 2.0 CDTi, 201 PS 147kW cosmo, 2014

Reklama

korwin

Re: 2.0 CDTI 121kW, J Astra ST /combi/ automat alebo manuál

Příspěvek od korwin » 20 dub 2017, 12:40

Ahoj.

No já ti moc neporadím, jelikož mám jen auto s manuálem. Pokud jezdíš často po dálnici a mimo město, tak bych se na automat vykašlal. Pokud však jezdíš dost město, tak bych ho vzal.

Jakej je automat v astře nevím. Ale mám přesně ten motor i verzi co si psal a je to dobré auto. Na dálnici v pohodě tech 130 - 160 se dá. Já jezdím většinou kolem 140. Jinak nějaký super rychlík to není, protože je to auto dost těžké. Ale spotřeba na počítači je furt 6 litrů, což je ok. S tím automatem bude možná trošku větší.

Každopádně pokud nepotřebuješ místo v zadu pro dvoumetrové lidi, tak je do daleko lepší volba jak oktávka. S tou výbavou co mám by oktávka stála tak o 100k více.

Astracius

Příspěvek od Astracius » 20 dub 2017, 15:35

korwin píše:Ahoj.

No já ti moc neporadím, jelikož mám jen auto s manuálem. Pokud jezdíš často po dálnici a mimo město, tak bych se na automat vykašlal. Pokud však jezdíš dost město, tak bych ho vzal.

Jakej je automat v astře nevím. Ale mám přesně ten motor i verzi co si psal a je to dobré auto. Na dálnici v pohodě tech 130 - 160 se dá. Já jezdím většinou kolem 140. Jinak nějaký super rychlík to není, protože je to auto dost těžké. Ale spotřeba na počítači je furt 6 litrů, což je ok. S tím automatem bude možná trošku větší.

Každopádně pokud nepotřebuješ místo v zadu pro dvoumetrové lidi, tak je do daleko lepší volba jak oktávka. S tou výbavou co mám by oktávka stála tak o 100k více.
Díky!
No ja mám 2 metre takže za mna si už nikto nesadne :D :D Chcem brať z nemecka, tu na SK sú Jčka v slabých výbavách, takže nech to má aspoň lepšie sedačky, navigáciu a xenóny a samozrejme 2.0 CDTI, tam ozaj menší motor nesedí, je to ťažký auták. Tak dúfam, že sa mi niečo podarí zohnať ak hej hodím sem fotky, Astra H caravan je predaná tak je čas na Jčko ST ;)

korwin

Příspěvek od korwin » 20 dub 2017, 17:58

Astracius píše:
Díky!
No ja mám 2 metre takže za mna si už nikto nesadne :D :D Chcem brať z nemecka, tu na SK sú Jčka v slabých výbavách, takže nech to má aspoň lepšie sedačky, navigáciu a xenóny a samozrejme 2.0 CDTI, tam ozaj menší motor nesedí, je to ťažký auták. Tak dúfam, že sa mi niečo podarí zohnať ak hej hodím sem fotky, Astra H caravan je predaná tak je čas na Jčko ST ;)

Já mám xenony, vyhřívání sedadel, navigaci. Vše je super. Jediné co mně chybí je vyhřívání volantu. To se v zimě dost hodí, ale jinak mi tam nic neschází. Super je ten asistent rozjezdu do kopce, kdy dáš jedničku a ono to v kopci brzdí pokud povolíš spojku. Tvůj rozjezd je pak ukázkový i když seš nemehlo :-D

Je teda dost na prd, že ty nejnovější modely Astry už mají jenom 1.6 Motory. Jak nafta tak benál a upřímně koupit si naftu 1.6 CDTI BiTURBO (118kW/158k). To radši budu mít ten starší dvoulitr než nějakou vyhoněnou a 2x oturbenou 1.6ku (která má paradoxně ještě menší výkon jak ten dvoulitr). Pak jsou zajímavé ty 1.6 Turbo benzín co mají asi 147kw. Ale stejně nechápu proč nedělají klasické dvoulitry bez turba. Životnost těch mini motorů asi nebude valná. A to ani nemluvím o 1.0 Turbo co má 105 koní. To nemá šanci vydržet hodně km.

Astracius

Příspěvek od Astracius » 20 dub 2017, 20:21

korwin píše:
Astracius píše:
Díky!

Já mám xenony, vyhřívání sedadel, navigaci. Vše je super. Jediné co mně chybí je vyhřívání volantu. To se v zimě dost hodí, ale jinak mi tam nic neschází. Super je ten asistent rozjezdu do kopce, kdy dáš jedničku a ono to v kopci brzdí pokud povolíš spojku. Tvůj rozjezd je pak ukázkový i když seš nemehlo :-D

Je teda dost na prd, že ty nejnovější modely Astry už mají jenom 1.6 Motory. Jak nafta tak benál a upřímně koupit si naftu 1.6 CDTI BiTURBO (118kW/158k). To radši budu mít ten starší dvoulitr než nějakou vyhoněnou a 2x oturbenou 1.6ku (která má paradoxně ještě menší výkon jak ten dvoulitr). Pak jsou zajímavé ty 1.6 Turbo benzín co mají asi 147kw. Ale stejně nechápu proč nedělají klasické dvoulitry bez turba. Životnost těch mini motorů asi nebude valná. A to ani nemluvím o 1.0 Turbo co má 105 koní. To nemá šanci vydržet hodně km.

Len priznam sa, trochu mám obavu pred tým 2.0 CDTI, predsa je to FIAT, neviem co od neho ocakavat, s 1.7 CDTI 92kW od ISUZU v Hackovej Astre som nemal ziadny vacsi problem preto este tak maalinko zvazujem zobrat Jcko s 1.7 96kW motorom. No mam miernu dilemu ze co spravit, par ludi ma odhovaralo od toho motora ze je nakladny na opravy atd.. ale ako tak citam toto forum nejake extra ohromne zavady 2.0 cdti sa tu neriesia..

korwin

Příspěvek od korwin » 20 dub 2017, 20:45

No nevím ta moje má 210 tisíc a vlastně se nic moc neměnilo. Tak možná se to rozsype až teď :-D Jen mě teď zlobí pokles otáček na dálnici, když jsem to občas sešlápl, tak se to vrátilo cca o 500 zpět a pak zas pokračovalo dál - ale stalo se to tak 2x. Nevím no, třeba blbá nafta, tankoval jsem jinde než obvykle což jsem asi neměl. Tak uvidím, teď jsem tam dal jinou naftu tak snad ok.

dusan992

Příspěvek od dusan992 » 20 dub 2017, 23:43

Ahoj.ja mam 118kw s automatom. Nejazdim mesto a aj tak by som uz manual nekupil nikdy.naco. :D
Je to klasicky automat s hydrodynamickym menicom.radi dost rychlo a ak je v poriadku aj plynulo. Oproti manualu je trocha drahsia udrzba. Vymena oleja kazdych cca 60tis km cena aj s olejom okolo 220€. Lebo olej by sa mal menit komplet cca 7.5litra.cize treba to robit strojom na taku vymenu.a ten vsade nemaju...ani jeden opel servis na sk nema....oni menia len cca 3.5 litra oleja.to je asi tolko co vytecie a doleje sa.cize refresh. Na to aby vydrzal zaruku to staci a dalej ich to uz netrapi.

Motor.
oproti 1.7 je hlucnejsi.
Jedina taka vazna zavada je tvrdnuce tesnenie na olejovom cerpadle.ktore ak sa nevymeni vcas moze sposobit par tisicovu skodu....tesnenie stoji 15€ praca podla sikovnosti servisu. Takze ak ma auto okolo 150 tis a viac tak pre istotu treba vymenit. Ja mam 95 tis a teraz mi ho menili.pre istotu.
Moj a mozno aj pripad viacerich bolo suchot po nastartovani pri studenom motore.dost neprijemny zvuk...mne aj niektorim dalsim pomohla vymena rozvodov.
A este jedna vec. Neviem ci je at vzdy aj s podvozkom flexride.ja to mam a mam moznost nastavit si 3 rezimy SPORT-TOUR-NORMAL.ten upravuje spravanie podvozka-riadenie-motor a pri automatickej prevodovke aj radenie rychlosti.v rezime sport drzi vysie otacky preraduje neskor a podraduje rychlejsie...podla stlacenia plynoveho pedalu.jedinu nevyhodu v tomto vidim len v cene tlmicov ak by doslo k ich vymene.ale daju sa repasovat a to je o dost lacnejsie. Ale to je asi menej pravdepodobna oprava.
OPEL Astra J.....2.0 CDTI 118kW.....6°AT.....r.v. 2011.....http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=652

dusan992

Příspěvek od dusan992 » 20 dub 2017, 23:48

A eate jedna malickost.na original opel navigaciu by som sa nezatazoval.nestoji za vela a aktualizacie su dost drahe a rozdelene do veeelmi divnych balikov.jedine ze budes mat velky displej. Ja mam cd500navi a k tomu ani parkovaciu kameru nepripojim..ale ty sa obzeras po novsej astre tak tam neviem ake su tie radia....
OPEL Astra J.....2.0 CDTI 118kW.....6°AT.....r.v. 2011.....http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=652

korwin

Příspěvek od korwin » 21 dub 2017, 17:18

Tak já to myslel, jako že po městě automat více využiješ. Najet na dálnici a dat 6ku to mě moc neštve, spíše mě štve řazení ve městě, kde furt poskakuju jak blbec v koloně. Navigace je good, protože pak nemusím používat nějakou externí a furt se s tím tentovat a sundavat to nebo nandávat. Netrčí ti nikde kabely atd. Aktualizaci jsem nedělal a i tak mě to dovede kam potřebuji. Kdybych jezdil často do zahraničí, tak to asi udělám, ale tu v čr to zas tak smysl nemá.

Navíc ta Astra co mám byla v tom bazaru jediná a nikam jinam se mi už chodit nechtělo. Tak jsem to bral. Kdybych tam našel někde automat (jako, že jich moc asi není) tak bych to určitě zkusil a možná i koupil. Záleží ale zase na výbavě.

Astracius

Příspěvek od Astracius » 21 dub 2017, 17:57

Chlapi ak by tu bol niekto z okolia TN s Astrou J ST a 2.0 CDTI, prípadne v okruhu do 100 km to by ma potešilo ale ako tak pozerám všetci buď CZ alebo daleký východ :D ;)
P.S. Prevodovka AF-40 ozaj nemá filter?? To sa mi akosi nezdá..

Odpovědět