PSA Peugeot Citroen chce kúpiť automobilku Opel!
Re: PSA Peugeot Citroen chce kúpiť automobilku Opel!
Cital dobry clanok o historii spoluprace PSA - Opel, neuveritelne preslapy a mrhanie penazi. Zacalo to niekde v 2012, ked Opel kupil akcie PSA. 4 dni nato PSA zverejnilo, ze straca miliony Eur kazdy den, ich akcie klesli o 70%. GM skoro roztrhlo, vykopli vtedajsieho riadietel Opelu, nastupil sucasny Neumann, ktory, sudim podla jeho krokov, nemal PSA rad.
Stary riaditel dohodol Insigniu a Corsu na spolocnej platforme s PSA. Neumann vsetko zrusil a predal akcie PSA so stratou a vyjadril sa, ze s PSA nebude nikdy spolupracovat a ze sa ma lepsie vyuzivat potencial GM. Pouzil dost tvrde slova na managera.
Dnes?
PSA prebera Opel
Uz hotova Corsa sa rusi a pojde na platformu C3/208.
A PSA chvali Neumanna, ze ma dobre vysledky a moze ostat.
Toto chapem ako uplatok z GM Neumanovi, nech este vydrzi a dotiahne to a potom moze ist:
https://www.etrend.sk/firmy/manazeri-ma ... dmeny.html
Inak PSA dost prekvapivo sam prisnal (ustami jedneho z majitelov z rodiny Peugeotovcov), ze PSA nema dobre meno v Nem. a Skandinavii. Preto tam chcu vyuzit nemecke auto.
Lenze ak to bude rovnaka platforma, elektronika a PSA motory, tak to uz nebude nemecke auto ale francuzske.
Stary riaditel dohodol Insigniu a Corsu na spolocnej platforme s PSA. Neumann vsetko zrusil a predal akcie PSA so stratou a vyjadril sa, ze s PSA nebude nikdy spolupracovat a ze sa ma lepsie vyuzivat potencial GM. Pouzil dost tvrde slova na managera.
Dnes?
PSA prebera Opel
Uz hotova Corsa sa rusi a pojde na platformu C3/208.
A PSA chvali Neumanna, ze ma dobre vysledky a moze ostat.
Toto chapem ako uplatok z GM Neumanovi, nech este vydrzi a dotiahne to a potom moze ist:
https://www.etrend.sk/firmy/manazeri-ma ... dmeny.html
Inak PSA dost prekvapivo sam prisnal (ustami jedneho z majitelov z rodiny Peugeotovcov), ze PSA nema dobre meno v Nem. a Skandinavii. Preto tam chcu vyuzit nemecke auto.
Lenze ak to bude rovnaka platforma, elektronika a PSA motory, tak to uz nebude nemecke auto ale francuzske.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
- Reklama
Přetisk z fora Astra K: http://www.opel-forum.cz/viewtopic.php? ... start=2130kotek píše:Ano, bylo to přechodové období, kdy se vyprodávaly skladové "J" a čekalo se na "K". Bylo doslova řečeno - u té silnější verze je problém s jedním válcem. Tak koupila skladové "J".blesk píše:kotek to te fakt nekdo upozornil na ten problem jeste pred prichodem K? Jakoze Opel o tom vedel jeste pred uvedenim na trh
Jerry92 píše:
Ahojte, takze motor to nakoniec nevydrzal, praskol piest a aj kruzky. Servis zistil nizku kompresiu na 1 valci. Najazdene 12000km, jazdene stylom zohriat olej a po 10-15km aj troska svyznejsie jazdenie ale ziadne NFS, cize 3000-3500 otacok bolo maximum pri beznej jazde, podtacaniu som sa vyhybal...
Zabeh motora bol dodrzani... po 5000km najazde som motor vytocil par krat do 5000-5500 otacok, ale ziadne 10 minutove drzanie v tomto rozsahu otacok...
Tankovane len premiove paliva...
Trhanie posledny mesiac bolo sprevadzane kovovym zvukom ale starat vykonu nebola az tak vyrazna.
V servise sa tvarili ze je to ok a moze sa toto stat. Nakoniec priznal ze je to 4 pripad na sk kedy menili piesty. Trvam na vymene komplet motora ale servis od opla nedostal povolenie tak som napisal na centralu.. po 2 tyzdnoch uvidim co napisu... dufam ze to nebude ze je to bezny jav motora...
Auto by som mal dostat najneskor v pondelok tak uvidim ako to bude jazdit... olej Dexos 1 2generacie budu mat koncom mesiaca, ale kedy bude aj u nas dostupny nevedia...
Opel nikdy viac...
Motor 1.4 turbo 92kw, M6, vyroba 6/2016
Ahoj.
Mám taky už druhé písty. Nečekej zlepšení. Prvních 500 km to bude OK a pak to začne znovu cukat.
Teď tam mám nalitý "prémiový" benzín a dnes to zacukalo i při mírném sešlápnutí plynu.
Tož tak nějak si představuji auto roku 2016 !!!
Simca Elyse, Škoda 120 Rapid, Škoda MB 100, Škoda 120, Škoda Forman,
WV Passat IV 1,9TDi combi, VW Passat V 1,9TDi combi,
Opel Astra G 2.0 Di caravan,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Astra J Sports Tourer 1,6 CDTI (100kW)
Opel Corsa D 1,4 16V,
Jako klepe jim to, ale klidne to mohla byt i vyrobni vada. U stare 1.4T jsou tu asi 3 pripady, kdy praskli krouzky a pisty. Dejete se to v male mire i u jinych motoru TDI, TSI, EcoBoost, TDCi,.... Kdyz uz klekne dazdy druhy motor, to je problem.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
U mňa žiadny problém. Darmo, spokojní ľudia, ktorí nemajú problémy sa neozvú a nebudú hľadať rôzne fóra, len jazdia. A keď to niekomu začne robiť, tak hľadá na internete ďalších s podobným problémom a potom to vyzerá, že problém je u každého. Aspoň z môjho pohľadu to tak je.
Opel Zafira Tourer Cosmo 2.0 CDTi (125 kW) Automat
Opel Astra K Innovation 1.4 Turbo (92 kW)
Opel Astra K Innovation 1.4 Turbo (92 kW)
Z Opelu mohla být lidová Tesla, s Francouzi přijde o oblíbenou Zafiru
Zdroj: http://auto.idnes.cz/budoucnost-opel-ps ... tomoto_fdv
Simca Elyse, Škoda 120 Rapid, Škoda MB 100, Škoda 120, Škoda Forman,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Uff no, uvidíme v realite čo príde..bola by to určite škoda..
Astra J ST 1,7CDTI Cosmo 9/2011
veľa železa za málo peňazí :)
veľa železa za málo peňazí :)
pozeram ze novinarske zdroje su zaujimavekotek píše:Z Opelu mohla být lidová Tesla, s Francouzi přijde o oblíbenou Zafiru
aktulana 208 a C3 maju rovnaku platformu (BVH) - su to aj prakticky rovnake auta
nasledujuce auto pre trnavu ma platformu CMP - takze 208 zmeni platformu, pod CMP bude aj cisty elektromobil
hlasky o tom ci pojde corsa do trnavy a bude na platforme PSA - mozno ano, zalezi od platformy
udrzanie platformy BVH pre trnavu po ukonceni vyroby C3 nie je planovane a bol by omyl na nej postavit corsu
trnava nedokaze vyrabat 208 C3 a corsu - ma len jeden system/linku a aktulna suma predaj tychto troch modelov vyrazne prevysuje moznosti zavodu (dokaze vyrabat 3 auta ale musia sa montovat aj v inych zavodoch)
Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTI 81kW 8/2014 cosmo ecoFLEX
Opel Astra G Caravan 2.0 DI 60kW
Opel Astra G Caravan 2.0 DI 60kW
co je to ludova tesla?
ak zoberu k-cko ako je, daju tam elektro a budem mat pri mojej jazde 350km dojazd a auto za cenu do 30tis bez statnej dotacie, tak si rezervujem
ak zoberu k-cko ako je, daju tam elektro a budem mat pri mojej jazde 350km dojazd a auto za cenu do 30tis bez statnej dotacie, tak si rezervujem
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
ale to sa da spravit s lubovolnym autom, mislim ze golf uz je v takejto verzii.Xavier píše:co je to ludova tesla?
Zafira-C Cosmo 1.4T 103kW LPG ( B14NET ) 8/2015
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
mater, lenze ma realny dojazd 120km. a focus ma polku kufra zadrbanu bateriou a tak. proste plnohodnotne auto, ktore by dalo 350km za normalnu cenu nie je. tam bude prelom
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019