Desinfekce klimatizace.
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Re: Desinfekce klimatizace.
Tak zde servisní plány co mám k mání - http://astra-rasag.maweb.eu/?page_id=1264
Jinak z dlouholeté praxe a mechaniků, se klima má kontrolovat a doplňovat co 2 roky a desinfekce každý rok, pokud se klima používá pravidelně.
Jinak z dlouholeté praxe a mechaniků, se klima má kontrolovat a doplňovat co 2 roky a desinfekce každý rok, pokud se klima používá pravidelně.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
- Reklama
Astra - R@SAG, mam skusenost, ze pokial to v servise vyslovne nepoviem, tak rozhodne klimu nekontroluju. Nedavno som bol na 4. garancke a akurat mi dezinfikovali klimu ale ziadna kontrola tesnosti + doplnenie.
Zaujimave je, ze synovi na Kcku ( manualna klima ) zacala smrdiet po prvych 200 km a festovo. Aj na predvadzacke smrdela klima, tak neviem, kde udelali soudruzi chybu.
Zaujimave je, ze synovi na Kcku ( manualna klima ) zacala smrdiet po prvych 200 km a festovo. Aj na predvadzacke smrdela klima, tak neviem, kde udelali soudruzi chybu.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
Ahoj.
Můžete mi ještě poradit s desinfekcí?
Nesmějte se, že to tak řeším. Jen mě to zajímá a možná i další čtenáře.
Na Géčku jsem strkal hadičku do výduchů, tady taky můžu, ale chci zkusit něco jiného.
Vyndám kabinový filtr, zklopím přední sedadla a dám samoproudící sprej někam:...
1. mezi přední a zadní sedadla, jak píše návod? (třeba na Do Opla CZ), snad tam nevadí loketka
2. nebo spíš před sedadlo spolujezdce na zem, aby to fučelo někam tam, kde je filtr?
Všude čtu, otočit topení na nejchladnější, zapnout vnitřní okruh, dát max ventilátor, na 15 min. - OK.
3. Mám zapínat i chlazení kompresorem (vločku)? (aby to pak hned po vypnutí nekondenzovalo)
4. Jak nastavit okruhy? Na auto, nebo manuálně všechny rozsvítit, nebo manuálně, ale bez ofuku noh?
Když to bude foukat dolů do noh, tak tam tudy by se to spíš mělo nasávat do okruhu a ne aby to ten ofuk nohou nějak přetlačoval.
Anebo si to myslím všechno blbě... Nikde to není nějak víc rozpitváno.
Díky za váš čas, jako vždy.
Můžete mi ještě poradit s desinfekcí?
Nesmějte se, že to tak řeším. Jen mě to zajímá a možná i další čtenáře.
Na Géčku jsem strkal hadičku do výduchů, tady taky můžu, ale chci zkusit něco jiného.
Vyndám kabinový filtr, zklopím přední sedadla a dám samoproudící sprej někam:...
1. mezi přední a zadní sedadla, jak píše návod? (třeba na Do Opla CZ), snad tam nevadí loketka
2. nebo spíš před sedadlo spolujezdce na zem, aby to fučelo někam tam, kde je filtr?
Všude čtu, otočit topení na nejchladnější, zapnout vnitřní okruh, dát max ventilátor, na 15 min. - OK.
3. Mám zapínat i chlazení kompresorem (vločku)? (aby to pak hned po vypnutí nekondenzovalo)
4. Jak nastavit okruhy? Na auto, nebo manuálně všechny rozsvítit, nebo manuálně, ale bez ofuku noh?
Když to bude foukat dolů do noh, tak tam tudy by se to spíš mělo nasávat do okruhu a ne aby to ten ofuk nohou nějak přetlačoval.
Anebo si to myslím všechno blbě... Nikde to není nějak víc rozpitváno.
Díky za váš čas, jako vždy.
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Neboj rád ti sepíši postup, který používám osobně už řadu let.
Pokud koupíš spréj bez té hadičky, kterou to stříkáš do výdechů, tak jsem postupoval následovně.
- vytáhl jsem filtr a vložil nový.
- identifikační spréj jsem vždy umístil na podlahu spolujezdce.
- pak zapl klimatizaci naplno (pokud je auto vybavenou aut. klimou, tak přepnout na manuál).
- Ventilátor v Astře J nastavit na max. to je na 6ku.
- Zapl bych v Astře J všechny volby výdechů (3 tlačítka všechny).
- zapnou vločku (klimatizaci)
- v tomto nastavení to nechat běžet min. 15min. (já nechávám 20min., pro lepší pocit ).
Pokud si pamatuji kupuji desinfekci VALEO a to o 400ml, ten menší nemá smysl.
No snad jsem na nic nezapoměl .
Pokud koupíš spréj bez té hadičky, kterou to stříkáš do výdechů, tak jsem postupoval následovně.
- vytáhl jsem filtr a vložil nový.
- identifikační spréj jsem vždy umístil na podlahu spolujezdce.
- pak zapl klimatizaci naplno (pokud je auto vybavenou aut. klimou, tak přepnout na manuál).
- Ventilátor v Astře J nastavit na max. to je na 6ku.
- Zapl bych v Astře J všechny volby výdechů (3 tlačítka všechny).
- zapnou vločku (klimatizaci)
- v tomto nastavení to nechat běžet min. 15min. (já nechávám 20min., pro lepší pocit ).
Pokud si pamatuji kupuji desinfekci VALEO a to o 400ml, ten menší nemá smysl.
No snad jsem na nic nezapoměl .
@rasag
- vyduch na nohy by som asi nezapinal
- a zabudol si zapnut vnutorny okruh
proste ide o to aby to co sa vyfukne zo spreju prebehlo cez vsetky hadice / otvory ...
Podla mna "vlocku" cize hladenie netreba zapinat.
- bud to nastavis manualne: zapnut ventilator na plno + zapnut vsetky vyduchy okrem noh
- alebo das auto a nas najnizsiu teplotu, predpokladajme ze auto bude chcet schladit na najnizsiu teplotu tak pusti ventilator naplno + otvory vyduchy ...
tento trik http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=16&t=388#p16481 sa mi celkom zapacil.
- vyduch na nohy by som asi nezapinal
- a zabudol si zapnut vnutorny okruh
proste ide o to aby to co sa vyfukne zo spreju prebehlo cez vsetky hadice / otvory ...
Podla mna "vlocku" cize hladenie netreba zapinat.
- bud to nastavis manualne: zapnut ventilator na plno + zapnut vsetky vyduchy okrem noh
- alebo das auto a nas najnizsiu teplotu, predpokladajme ze auto bude chcet schladit na najnizsiu teplotu tak pusti ventilator naplno + otvory vyduchy ...
tento trik http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=16&t=388#p16481 sa mi celkom zapacil.
Zafira-C Cosmo 1.4T 103kW LPG ( B14NET ) 8/2015
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Jo ten vnitřní okruh jsem zapoměl.
Uz som pisal vyssie moj postup. Inak v sobotu alebo zajtrs vecer to budem robit, tak spravim foto. Filter tam novy nedavaj, kym nevydezinfikujes system a bombu pusti rovno do kastlika bez filtra cez vysavacovu trubku. Tam je na spodku otvor do vetracie okruhu a krasne to vtiahne dnu obsah spreja. Okruh zavri a daj na plne gule vsetky vetraky, okruhy. Takto ti sprej vtiahne vsade aj do trubiek pod sedackou s mas to vydezinfikovane. A zbavene bakterii.A kedze ja vedla hadice vsuniem na par cm filter po sirke s kratsou stranou, tak nic z kastlika von nejde a ide vsetko cez trubky vetrania a plus sj filter sa dezinfikuje sucasne. Potom vyvetras, zarazis filter ako ma byt a hotovko, uz len kastlik. Pol hodka i s montazou a vetranim.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Xavier..ten tvoj postup je fajny
sprav prosim foto a napis aj nazov tej pouzitej dezinfekcie, chcem to aj ja spravit..
sprav prosim foto a napis aj nazov tej pouzitej dezinfekcie, chcem to aj ja spravit..
Opel Astra J 1,4T 103kW [9/2010]
teraz mam sonax klima spray ci tak nejak, 1. krat lebo nikdy sa neda objednat filter a dezinfekcie s inymi dielmi z jednej strany. vzdy nemaju jedno z nich. ale doteraz najlepsi co som mal, bol jednoznacne valeo clim SPRAY.
este musim kupit 7ku orech, lebo pomocnik so mnou dokopy to zapatrosil tak preto uz 3dni nosim veci v aute, len niet ako dat dole kastlik
este musim kupit 7ku orech, lebo pomocnik so mnou dokopy to zapatrosil tak preto uz 3dni nosim veci v aute, len niet ako dat dole kastlik
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
kukam to VALEO, ma fajn recenzie..ale je to len 125ml, staci to na dezinfikovanie?
dalsie su vacsie, niektore az 500ml..
a orech mozno najdes niekde medzi hrackami je to take pekne leskle, bolo by skoda to nechavat v aute
dalsie su vacsie, niektore az 500ml..
a orech mozno najdes niekde medzi hrackami je to take pekne leskle, bolo by skoda to nechavat v aute
Opel Astra J 1,4T 103kW [9/2010]