PSA Peugeot Citroen chce kúpiť automobilku Opel!
Re: PSA Peugeot Citroen chce kúpiť automobilku Opel!
Ponechat ponechsju...prechodove obdobie, ci dostane tienoveho z psa, potom sa to vymeni, bude on hlavny a ide sa
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
- Reklama
80 rokov vlastnia Opel (Vauxhall este dlhsie). Posledne roky maju problem so ziskom, ale postupne sa to zlepsuje. Nepredali ani v krizovych rokoch, ked sam GM mal problemy. Nepredali ani v 70tych rokoch pri ropnej krize. Preco teraz? Co je inak? Tento rok sa uz ucakaval zisk. Su spokojni aj s riadiletom.
Nevidim iny dovod nez Brexit plus minus Trump, kde tlaci na domace firmy, aby sa stiahli domov a odmeni ich nizkymi danami (Ford uz vycuval z novej mexickej tovarne). Bez toho odchodu by mali o 10% vysie dane, nez ich najvacsi konkurent, a to by ich v US polozilo.
http://www.auto.cz/prodej-opelu-kolik-n ... kem-103619
http://www.auto.cz/nemecko-zatim-od-psa ... elu-103632
Celkovo tie tovarne su nejake chaoticke - 2x Britania, ale tam nie komplet iba dodavky a Astra ST, naviac stare tehelne budovy, zavreli Bochum, maju este Russelsheim. Potom Polsko, ale motory su z Madarska a prevodovky z Rakuska a potom este Spanielsko. Chcelo by to max 3 zavody, kde sa robi vsetko a nemusi sa presuvat. No a potom ten chaos, co predviedli s kolesami napriklad na astre, kde diesel a benzin maju ine rozmery alebo 30 verzii palubnych pocitacov, prepinacov svetiel a paciek pod volantom....
Nevidim iny dovod nez Brexit plus minus Trump, kde tlaci na domace firmy, aby sa stiahli domov a odmeni ich nizkymi danami (Ford uz vycuval z novej mexickej tovarne). Bez toho odchodu by mali o 10% vysie dane, nez ich najvacsi konkurent, a to by ich v US polozilo.
http://www.auto.cz/prodej-opelu-kolik-n ... kem-103619
http://www.auto.cz/nemecko-zatim-od-psa ... elu-103632
Celkovo tie tovarne su nejake chaoticke - 2x Britania, ale tam nie komplet iba dodavky a Astra ST, naviac stare tehelne budovy, zavreli Bochum, maju este Russelsheim. Potom Polsko, ale motory su z Madarska a prevodovky z Rakuska a potom este Spanielsko. Chcelo by to max 3 zavody, kde sa robi vsetko a nemusi sa presuvat. No a potom ten chaos, co predviedli s kolesami napriklad na astre, kde diesel a benzin maju ine rozmery alebo 30 verzii palubnych pocitacov, prepinacov svetiel a paciek pod volantom....
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
No jak to tak pročítám na netu, vždy jsem byl věrný Opelu a to od 1998, kdy jsem uděla řidičák. Při koupi auta, vždy jsem si projel pár jiných značek, ale díky zdravotním komplikacím, mi vždy nakonec vyhovoval Opel a to umístěním plynového pedálu , nadále se mi vždy líbil a byl finančně dostupny a kvalitní. Vlastnil jsme Astru F z roku 1992 (žrala olej a přesto to bylo super auto), pak Astru G a teď Jčko. Pokud by ale to šlo do kytek, tak nevím jakou značku pořídit, ale co určitě ne, tak Škoda / WW a Seat ne , důvod jasny kradou se a máto dkoro každý. Koupě nového vozu mě čeká cca za 7 - 8 let, tak uvidím.
Momentálně OPEL hodně zapracoval za poslední roky aje to vidět.
Momentálně OPEL hodně zapracoval za poslední roky aje to vidět.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
ved to je na tom super, ze sa kradnu ak sa nemylim, bez tak mas poistku...tak by si skor vymenil auto teda ak mas aj gap
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
Nepatřím k fanatikům jedné značky a to zrovna té, kterou vlastním. A tenhle nadnárodní byznys si žije svůj život jako klapky automatické klimatizace. A nářky a polemiky uživatelů jsou jen zabíjením volného času.
Nic méně bez ohledu na toto téma doporučuji všem pročíst martýrium tohoto fora http://www.opel-forum.cz/viewtopic.php? ... b6603ddf15 . Je to z mého pohledu ostudné !!! Na tento problém mě upozorňoval důvěrný zdroj ještě před příchodem modelu "K", hlavně u silnější verze 1,4. Tak že je nad čím brečet ??
Nic méně bez ohledu na toto téma doporučuji všem pročíst martýrium tohoto fora http://www.opel-forum.cz/viewtopic.php? ... b6603ddf15 . Je to z mého pohledu ostudné !!! Na tento problém mě upozorňoval důvěrný zdroj ještě před příchodem modelu "K", hlavně u silnější verze 1,4. Tak že je nad čím brečet ??
Simca Elyse, Škoda 120 Rapid, Škoda MB 100, Škoda 120, Škoda Forman,
WV Passat IV 1,9TDi combi, VW Passat V 1,9TDi combi,
Opel Astra G 2.0 Di caravan,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Astra J Sports Tourer 1,6 CDTI (100kW)
Opel Corsa D 1,4 16V,
kotek to te fakt nekdo upozornil na ten problem jeste pred prichodem K? Jakoze Opel o tom vedel jeste pred uvedenim na trh
to kotek: plakat neplaceme len konstatujeme co sa chysta Ako vravia nemci, opel je druhorade auto a aj nim ostane...
Pre mna je to vrak a kazdym dnom lutujem ze som to kupil a mam ho len 2 mesiace... Kebyze mozem, auto hned predam...(nebudem vysvetlovat ze preco nemozem predat, dakujem za pochopenie).... Nemam nervy pocuvat na 3 rocnom aute drnciace hydrozdvihatka ktore nedokazali za 20 rokov vylepsit, plus hruby chod motora a dalsie veci.....zlate hdi, nesmrtelny motor.....samozrejme moj nazor, moj boj a moje sklamanie...
Pre mna je to vrak a kazdym dnom lutujem ze som to kupil a mam ho len 2 mesiace... Kebyze mozem, auto hned predam...(nebudem vysvetlovat ze preco nemozem predat, dakujem za pochopenie).... Nemam nervy pocuvat na 3 rocnom aute drnciace hydrozdvihatka ktore nedokazali za 20 rokov vylepsit, plus hruby chod motora a dalsie veci.....zlate hdi, nesmrtelny motor.....samozrejme moj nazor, moj boj a moje sklamanie...
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013
Ano, bylo to přechodové období, kdy se vyprodávaly skladové "J" a čekalo se na "K". Bylo doslova řečeno - u té silnější verze je problém s jedním válcem. Tak koupila skladové "J".blesk píše:kotek to te fakt nekdo upozornil na ten problem jeste pred prichodem K? Jakoze Opel o tom vedel jeste pred uvedenim na trh
Simca Elyse, Škoda 120 Rapid, Škoda MB 100, Škoda 120, Škoda Forman,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Docela sila, se si to dovolili prodavat a prodavaji to dal a nechteji to uznat jako vadu. Kdyz ti motor odejte tak ok, pokud je v zaruce, dostanes novy, ale se stejnym problemem a snad to vydrzi do konce zaruky, potom si kup auto nove.
Tak a je to definitivne, Opel je predany. Prvym krokom zo zdrojov PSA je, znizenie vyrobnych kapacit a zdielanie spolocnych dielov kvoli setreniu Uz sa tesim za 5 rokov ake mišungi budu jazdit po cestach Samozrejme ako som pisal uz davnejsie moj Opel je prvy aj posledny a tato kauza mi je ukradnuta do buducna.. Len je to teraz zaujimave co sa deje
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013