Čerpací stanice CZ / SK
Re: Čerpací stanice CZ / SK
mol je slovnaft- odkúpili ich pred pár rokmi. predpokladám že kvalita bude podobná.Tankoval som na mol-ke pred mesiacom plnú cestou do Budapešti a nepocitoval som žiadne rozdiely vacšina cesty bola po dialnici.
Na SK Mol nieje asi dohoda so slovnaftom.
Ja tankujem prakticky len na slovnafte. kedže agip z SK trhu odišiel a prebral to slovnaft tak na skoro 80Km trase má slovnaft monopol...7 čerpajúcich staníc (bez zachádzania/odbočenia) z hlavnej cesty KE-RV
Na SK Mol nieje asi dohoda so slovnaftom.
Ja tankujem prakticky len na slovnafte. kedže agip z SK trhu odišiel a prebral to slovnaft tak na skoro 80Km trase má slovnaft monopol...7 čerpajúcich staníc (bez zachádzania/odbočenia) z hlavnej cesty KE-RV
OPEL Astra J.....2.0 CDTI 118kW.....6°AT.....r.v. 2011.....http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=652
- Reklama
MOL (maďarská firma) kúpila podiel (predpokladám 49%) v slovnafte. Slovenský štát má podiel 51% slovnaftu (ak sa nemýlim).dusan992 píše:mol je slovnaft- odkúpili ich pred pár rokmi.
Zafira-C Cosmo 1.4T 103kW LPG ( B14NET ) 8/2015
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
Keď už sme u tých "benzínových púmp" - viete niekto niečo bližšie o čerpacích staniciach LUKOIL?
Ceny majú stabilne o dosť nižšie ako Shell, OMV či Slovnaft, no neviem ako sú na tom s kvalitou PHM.
Tesco má tiež podobné ceny PHM ako Lukoil, ale tam som natankoval ešte do starého auta len raz a od vtedy už nikdy viac ani do kosačky (nechcem si zničiť Hondu motor).
Obsluhu a predajňu Lukoil-u neriešim, tam sú porovnateľní s ostatnými čerpačkami, no "bojím" sa isť tam natankovať, aby som si náhodou nezarobil na nejaký problém s motorom. Ja tankujem vždy Shell, príp. OMV a "nebál" by som sa v prípade núdze aj na Slovnaftke, no nie na každej - aj preto ma zaujíma Lukoil, že ako sú na tom s kvalitou PHM. Na SK by ich malo byť cca 17 staníc.
A ktorá spoločnosť a krajina je vlastne majiteľom Lukoil-u, niekde som čítal že Rusko, no veľmi tomu neverím.
Ceny majú stabilne o dosť nižšie ako Shell, OMV či Slovnaft, no neviem ako sú na tom s kvalitou PHM.
Tesco má tiež podobné ceny PHM ako Lukoil, ale tam som natankoval ešte do starého auta len raz a od vtedy už nikdy viac ani do kosačky (nechcem si zničiť Hondu motor).
Obsluhu a predajňu Lukoil-u neriešim, tam sú porovnateľní s ostatnými čerpačkami, no "bojím" sa isť tam natankovať, aby som si náhodou nezarobil na nejaký problém s motorom. Ja tankujem vždy Shell, príp. OMV a "nebál" by som sa v prípade núdze aj na Slovnaftke, no nie na každej - aj preto ma zaujíma Lukoil, že ako sú na tom s kvalitou PHM. Na SK by ich malo byť cca 17 staníc.
A ktorá spoločnosť a krajina je vlastne majiteľom Lukoil-u, niekde som čítal že Rusko, no veľmi tomu neverím.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
mater píše:MOL (maďarská firma) kúpila podiel (predpokladám 49%) v slovnafte. Slovenský štát má podiel 51% slovnaftu (ak sa nemýlim).dusan992 píše:mol je slovnaft- odkúpili ich pred pár rokmi.
OPEL Astra J.....2.0 CDTI 118kW.....6°AT.....r.v. 2011.....http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=652
Ano.zle som to napisal.mol kupil slovnaft...tak ako som to naposal ja to znie naopak.mater píše:MOL (maďarská firma) kúpila podiel (predpokladám 49%) v slovnafte. Slovenský štát má podiel 51% slovnaftu (ak sa nemýlim).dusan992 píše:mol je slovnaft- odkúpili ich pred pár rokmi.
Lukoil je ukrajinská firma.z casu na csa tam tankujem naftu ked som v meste.nezaznamenal som problem len nizsii ucet za palivo.predtym do astri g som tam tankoval benzin bežne.
Lokoil je z Ruska. Niekedy som tam tankovaval, nebol ziadny problem, v CR prevzal ich benzinky MOL.
Kde sa berie nafta alebo benzín, na ktorý jazdíte
Pre Slovensko, Českú republiku a Poľsko odoberá LUKOIL pohonné hmoty z terminálov, ktoré patria miestnym rafinériám. V Maďarsku okrem dodávok od tretích strán predáva LUKOIL na čerpacích staniciach aj produkt z vlastných zdrojov – v posledných rokoch výrazne zmodernizovanej rumunskej rafinérie PETROTEL. Lodnou prepravou po Dunaji ich dopravuje do vlastného skladu Dunafolvár a z neho ich distribuuje na svoje čerpacie stanice.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
No na MOLu jsem tankoval také, v Ostravě jich máme mnoho, protože tím, že koupil Agip a Lukoil, tak jich tu je dost. Převážně tankuji na OMV, ale tu nejbližší cca 30m od domu mi předelali na Benzinu a tak mám možnost jen cca 3km na Shell nebo MOLL.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
No a ještě k té OMV. Asi bych se měl zeptat přímo na benzínce, ale ten nejdražší benzín
MaxxMotion 100 plus je 98 okt nebo 100? Název nic neznamená.
MaxxMotion 100 plus je 98 okt nebo 100? Název nic neznamená.
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
Myslim, ze ten jejich 100 je skutecne 100 mozna jeste trochu vic cca 102 a asi tyto vyssi oktany vozi ze Schwechatu, tudiz jsou ze saudske bezsirne ropy, i kdyz u benzinu to az takovy vyznam nema. Saudska ropa lip maze u dieselu.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
Mna by zaujimalo, kto dodava naftu pre metro. Parkrat som davnejsie tankoval aj to.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L