hláška "engine power reduced"
Ahoj,
jsem tu nový a hned s problémem .
Partnerky Astra, 1,7DT, 81kW. Normálně jsme v dnešním vedru zaparkovali, šli něco nakoupit, pak nastartujeme auto (klima zaplá na plno) a po chvilce (auto běží na volnoběh, nakládáme) svítí na display "engine power reduced". Motor má divný zvuk, jako by jel na tři válce.
Vypnu motor, nastartuju znova, všechno v pořádku. Jedeme dál, po chvíli - jízda v koloně, pomalá rychlost - opět stejná chyba. Vypnu motor, nastartuju, tentokrát bez klima, všechno zdá se v pořádku. celou dobu v poho, zapne se znova klima, zase chvilku v poho, jakmile se sníží otáčky v nějakým kopci, opět stejný problém.
Partnerka tvrdí že motor ani když hláška nesvítí netáhne na 100%, ale třeba tak 85%. Já to nepoznám, podle mě netáhne ani když jede na 100% .
A nyní dva dotazy.
1) Netuší někdo co by to mohlo být? S autem nikdy jinak problém nebyl, najeto 50t, ale již po záruce (nepřiplácela se prodloužená)....
2) dokáže někdo doporučit nějaký servis v Praze nebo na Praze východ, kde nebudou měnit celé díly, ale spíš se podívají na to co je s tím potenciálně rozbitým (asi víte co mám na mysli, někoho kdo tomu fakt rozumí, kdo např. nebude hned měnit škrtící klapku, když ji stačí jen vyčistit). Někdo kdo má diagnostiku a už pár opelů viděl....
Předem díky za pomoc
jsem tu nový a hned s problémem .
Partnerky Astra, 1,7DT, 81kW. Normálně jsme v dnešním vedru zaparkovali, šli něco nakoupit, pak nastartujeme auto (klima zaplá na plno) a po chvilce (auto běží na volnoběh, nakládáme) svítí na display "engine power reduced". Motor má divný zvuk, jako by jel na tři válce.
Vypnu motor, nastartuju znova, všechno v pořádku. Jedeme dál, po chvíli - jízda v koloně, pomalá rychlost - opět stejná chyba. Vypnu motor, nastartuju, tentokrát bez klima, všechno zdá se v pořádku. celou dobu v poho, zapne se znova klima, zase chvilku v poho, jakmile se sníží otáčky v nějakým kopci, opět stejný problém.
Partnerka tvrdí že motor ani když hláška nesvítí netáhne na 100%, ale třeba tak 85%. Já to nepoznám, podle mě netáhne ani když jede na 100% .
A nyní dva dotazy.
1) Netuší někdo co by to mohlo být? S autem nikdy jinak problém nebyl, najeto 50t, ale již po záruce (nepřiplácela se prodloužená)....
2) dokáže někdo doporučit nějaký servis v Praze nebo na Praze východ, kde nebudou měnit celé díly, ale spíš se podívají na to co je s tím potenciálně rozbitým (asi víte co mám na mysli, někoho kdo tomu fakt rozumí, kdo např. nebude hned měnit škrtící klapku, když ji stačí jen vyčistit). Někdo kdo má diagnostiku a už pár opelů viděl....
Předem díky za pomoc
- Reklama
- matusbelusak
Re: hláška "engine power reduced"
nazdar, tak už to je asi neskoro ale reagujem na toto vlákno kedže aj ja som mal rovnaký problém, kupil som astru pred rokom a pol v marci 2015 s autom som jazdil no mal som menšie podozrenie že niečo nie je v poriadku kedže som na 95km/h dal 6 a s autom triaslo jak drbnuté prestalo to cca od 100 a viac, mam 81KW 1,7 2011 ročník, tak som to neriešil a jazdil som s tym dalej, raz som šiel na dlhšiu trasu s autom ale to nebolo moc možno 160km, pomedzi tym auto na rozjazdoch zdochynalo nech som robil so spojkou čo som chcel, s autom triaslo, po ceste domov vypísalo hlašku ENGINE POWER REDUCED, po tomto akoby autu odišlo turbo, malo divný zvuk akoby šlo len na tri valce, auto šlo ale bez výkonu, bez nakopnutia, odviezol som auto do oplu či by nevedeli čo to može byť a rovno tam aj ostalo pobočka OPEL MICHALOVCE, tak a začala sa práca na aute, auto začali robiť a postupne som sa dozvedal info že odišiel vstrek, dali nové, žhaviče tesnenia a podobne, všetko zmontovali no po naštartovaní nič moc, pri premeraní im ukazovalo na PC že v 3 a 4 valci či ako nie je tlak aky by mal byť či čo (nie som mechanik), tak že musia rozobrať motor, po rozobratí mi volali aby som sa osobne na to prišiel pozrieť, v motore bola akoby vypálená diera, spálilo to aj tesnenie, vid foto, pýtal som sa čo to mohlo spraviť netušili ešte sa s tym nikdy nestretli, hlavu poslali na opravu niekam preč oprava hlavy len, vyplnenie tej dierky 500€, hlava prišla zmontovali všetko a auto šľapalo jak hodinky, prišiel som si po auto nechal tam 2 200€ s tým že som 500€yzobral od autobazaru ako odskodnenie zo skrytej zaruky, auto som prevzal bez hlášky všetko super, cestou domov po 20km cca auto znova vypísalo tu hlašku, okamžite otočka a naspäť do servisu a bolo mi povedané že auto neregenerovalo tak preto to vypísalo, musel to spraviť on manuálne cez PC a po vypálení všetko ide ako má už cez rok, takže dávam do povedomia čo sa aj može stať
Opel Astra ST 1,7 CDTI 81kw 2011 ( 208 000 km )
No 2200 € dat za opravu, mna by trafilo
A co 5 rocna zaruka na motor ? Naco potom je ???
A co 5 rocna zaruka na motor ? Naco potom je ???
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
Mas koniec roku 2016. Mozno uz skoncila ... A tam klesa kazdym rokom a poctom km aj tak vyska ich spoluucasti.
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Pise marec 2015
riadny krater. za 2200 by som ho asi ukamenoval, myslim to auto na mieste a vratil ho bazaru, nech si ho strcia.
a 5rocna zaruka...pico pobavil si ma..to je zaruka pre dochodcov, co za 5rokov nenajazdia 30-40tis. uz po uplynuti 2 rokch mi co mame diesel sa neoplati davat predlzenu, lebo po prekroceni 80-100tisic platis 80% tusim z dielu. pracu sice nie, ale ani nie je treba, ak diel je 3x drahsi ako kvalitny aftermarket. ta zaruka je len proforma, aby mohli dat do reklamy, ze 5rokov.
skutocna zaruka je podla mna taka, ako sused ma u hondy, ze do 8rokov bez obmedzenia km na motor. a ako som uz pisal v inom vlakne. po 4 rokoch vobec nemal problem si ju uplatnit a tu sumu, co tu dal kolega oplak, ma on vo vacku vdaka zaruke
a 5rocna zaruka...pico pobavil si ma..to je zaruka pre dochodcov, co za 5rokov nenajazdia 30-40tis. uz po uplynuti 2 rokch mi co mame diesel sa neoplati davat predlzenu, lebo po prekroceni 80-100tisic platis 80% tusim z dielu. pracu sice nie, ale ani nie je treba, ak diel je 3x drahsi ako kvalitny aftermarket. ta zaruka je len proforma, aby mohli dat do reklamy, ze 5rokov.
skutocna zaruka je podla mna taka, ako sused ma u hondy, ze do 8rokov bez obmedzenia km na motor. a ako som uz pisal v inom vlakne. po 4 rokoch vobec nemal problem si ju uplatnit a tu sumu, co tu dal kolega oplak, ma on vo vacku vdaka zaruke
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Vtedy on tu jazdenku kupil ... Dalej pise ze ma rocnik 2011pico píše:Pise marec 2015
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Nerád niečo komentujem "len tak" bez podrobnejších informácií, no podľa tvojho popisu činností servisu pravdepodobne tiež len hádali a typovali chybu, keď najprv menili vstrek, potom žhaviče, tesnenie a čo ja viem ešte čo a až potom to premeriavali a diagnostikovali - nebolo by lepšie všetko najprv premerať, urobiť diagnostiku na PC (ako píšeš) a od konkrétnych výsledkov sa tzv. "odraziť"? Nem-hápem taký postup!!!matusbelusak píše:... len na tri valce, auto šlo ale bez výkonu, bez nakopnutia, odviezol som auto do OPEL MICHALOVCE, tak a začala sa práca na aute, auto začali robiť a postupne som sa dozvedal info že odišiel vstrek, dali nové, žhaviče tesnenia a podobne, všetko zmontovali no po naštartovaní nič moc, pri premeraní im ukazovalo na PC že v 3 a 4 valci či ako nie je tlak aky by mal byť či čo (nie som mechanik), tak že musia rozobrať motor, po rozobratí mi volali aby som sa osobne na to prišiel pozrieť, v motore bola akoby vypálená diera, spálilo to aj tesnenie, pýtal som sa čo to mohlo spraviť netušili ešte sa s tym nikdy nestretli,.... hlava prišla zmontovali všetko a auto šľapalo jak hodinky, prišiel som si po auto, auto som prevzal bez hlášky všetko super, cestou domov po 20km cca auto znova vypísalo tu hlašku, okamžite otočka a naspäť do servisu a bolo mi povedané že auto neregenerovalo tak preto to vypísalo, musel to spraviť on manuálne cez PC a po vypálení všetko ide ako má už cez rok, takže dávam do povedomia čo sa aj može stať
A tu manuálnu regeneráciu pomocou PC mohli urobiť aj bez "tvojho zásahu", veď o tom vedeli keď Ti to povedali a mohli aj predpokladať - ale načo robiť niečo naviac pre spokojnosť zákazníka, veď keď bude mať problém, tak sa vráti a ešte to aj naviac zaplatí a oni budú mať o "dobre zaplatenú robotu" postarané.
Podľa mňa "je to celé nejaké choré"!
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Eisy, v zavere svojho prispevku pise, ze mu auto slape viacej ako rok, takze to v case zavady musel mat v tej uzasnej zaruke na motor.
Irituje ma to preto, ze nechavam si do Astry liat hyper predrazeny olej zo servisu lebo mi vzdy pripkmenu moznost neuznania zaruky na motor, ak by som to porusil. Nech si potom taku zaruku niekam strcia
Irituje ma to preto, ze nechavam si do Astry liat hyper predrazeny olej zo servisu lebo mi vzdy pripkmenu moznost neuznania zaruky na motor, ak by som to porusil. Nech si potom taku zaruku niekam strcia
Je pravda, že většinou tu každý žasne nad postupem autorizovaného servisu.
Jenže kdo se přetrhne za 15tis. čistého. Potom to tam vypadá, jakou zrovna variantu vytáhnou z osudí.
Jak to tak čtu, tak se asi po dvou letech na ně vykašlu, protože mi sice o nějaké 5 leté záruce na motor básnili, ale nic jsem nepřiplácel.
Jenže kdo se přetrhne za 15tis. čistého. Potom to tam vypadá, jakou zrovna variantu vytáhnou z osudí.
Jak to tak čtu, tak se asi po dvou letech na ně vykašlu, protože mi sice o nějaké 5 leté záruce na motor básnili, ale nic jsem nepřiplácel.
Astra - 07/2015 - 103kW