Ćím pečujete o interiér a exteriér Astry
Re: Ćím pečujete o interiér a exteriér Astry
Aj ja to tak praktizujem - letné obdobie-turtle / na zimu Collinite. Koncom októbra umyjem, napastujem 2x s voskom Collinite a vydrží do marca, potom poriadne umyjem šampónom, popozerám prípadné škrábance, oderky, .... a napastujem "korytnákom", v lete aj viackrát podľa potreby. Tento "systém" sa mi výborne osvedčil už na treťom aute.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
- Reklama
kde kupujete?
ked je auto navoskovane, umyvate ako? iba s vodou? alebo samponom?
skla tiez voskujete?
celne sklo treba asi castejsie prevoskovat? stierace to casom zosuchaju ...
ked je auto navoskovane, umyvate ako? iba s vodou? alebo samponom?
skla tiez voskujete?
celne sklo treba asi castejsie prevoskovat? stierace to casom zosuchaju ...
Zafira-C Cosmo 1.4T 103kW LPG ( B14NET ) 8/2015
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
Ten vosk som kúpil v jednej predajni s autodoplnkami (oleje, akumulátory, .....)
Auto najprv dôkladne umyjem kvalitným autošampónom, nie Jarom na riad či nejakým obyčajným saponátom na podlahy (aj to som už videl ), vysuším jelenicou (kožená "handra") a potom postupne po malých plôškach dôkladne navoskujem a preleštím. V lete podľa potreby (ak častejšie umývam auto, no pokiaľ to ide, tak bez šampónu) cca raz za dva mesiace navoskujem znova, no záleží od stavu navoskovania (vidno pri pokropení vodou alebo cítiť pri "potiahnutí prstom").
A ešte používam na ten čierny sajrajt na alu diskoch a na hmyz na prednej maske nastriekam pred umývaním na to určené prípravky.
Sklo a plasty nevoskovať v žiadnom prípade (aj je to uvedené v návode), ja sklo len spolu s karosériou umyjem, utriem dosucha a nastriekam "tekutými stieračmi" (výborná vec).
V zime, keď to mám navoskované voskom Collinite, len umývam (ostriekam) celé auto na bezdotykovej umyvárni. Vosk mi vydrží od konca októbra do začiatku marca - odskúšané.
Auto najprv dôkladne umyjem kvalitným autošampónom, nie Jarom na riad či nejakým obyčajným saponátom na podlahy (aj to som už videl ), vysuším jelenicou (kožená "handra") a potom postupne po malých plôškach dôkladne navoskujem a preleštím. V lete podľa potreby (ak častejšie umývam auto, no pokiaľ to ide, tak bez šampónu) cca raz za dva mesiace navoskujem znova, no záleží od stavu navoskovania (vidno pri pokropení vodou alebo cítiť pri "potiahnutí prstom").
A ešte používam na ten čierny sajrajt na alu diskoch a na hmyz na prednej maske nastriekam pred umývaním na to určené prípravky.
Sklo a plasty nevoskovať v žiadnom prípade (aj je to uvedené v návode), ja sklo len spolu s karosériou umyjem, utriem dosucha a nastriekam "tekutými stieračmi" (výborná vec).
V zime, keď to mám navoskované voskom Collinite, len umývam (ostriekam) celé auto na bezdotykovej umyvárni. Vosk mi vydrží od konca októbra do začiatku marca - odskúšané.
Chtěl bych i svému autu dopřát trochu toho vosku na zimu aby bylo ochráněno před vlivy počasí a proto se chci zeptat, jestli výše uvedené vosky doporučujete i na metalízu, nebo je na metalízu určeno něco speciálního. Díky.
Opel Astra J 1,4 turbo 103kW/140k notchback-SEDAN - drive - 2015
Veď ja mám tiež metalický lak, v tom problém nevidím - dokonca je to tam (pokiaľ sa nemýlim) aj napísané, že je vhodný na metalické laky. V súčasnosti sú skoro všetky takéto prostriedky vhodné na metalické laky, jedine niektoré prostriedky určené na oživenie a obnovu lesku zvetralých lakov nedoporučujú aplikovať na metalízu.
posledne dni badam / hladam a dostal som sa na tuto web stranku:
http://profiautokozmetika.sk/obchod/sup ... -carnauby/
maju tam vsetko co treba k autu
nerobim reklamu, ale je to jednoduchy web s dobrym popisom pripadne videom a zda sami ze produkty za dobru cenu ...
http://profiautokozmetika.sk/obchod/sup ... -carnauby/
maju tam vsetko co treba k autu
nerobim reklamu, ale je to jednoduchy web s dobrym popisom pripadne videom a zda sami ze produkty za dobru cenu ...
Zafira-C Cosmo 1.4T 103kW LPG ( B14NET ) 8/2015
..no vyber maju velky, ale ceny nie su nejak extra..akurat, ze vsetko na jednom mieste
Opel Astra J 1,4T 103kW [9/2010]
U mna sa zatial osvedcilo umyt auto odmastujucim samponom (bez vosku), v pripade potreby clay bar, nasledne vosk. Ja pouzivam 3M Synthetic Wax Protectant. Da autu pekny lesk a a jednoducho sa rozlestuje.
Staci urobit 3-4x za rok a medzitym uz len wapkovat demineralizovanou vodou, pripadne pouzit sampon ktory nezmyje vosk.
Na interier PRO-TEC INTERIOR CARE . Zatial co som vyskusal najvacsia spokojnost. Na platovy kryt ktory je nad budikmi Coyote sprej do interieru s matnym efektom.
Na predne sklo Turtle ClearVue rain repellent.
Na plasty a gumy, nejaky pripravok, ktory prave padne pod ruku.
Staci urobit 3-4x za rok a medzitym uz len wapkovat demineralizovanou vodou, pripadne pouzit sampon ktory nezmyje vosk.
Na interier PRO-TEC INTERIOR CARE . Zatial co som vyskusal najvacsia spokojnost. Na platovy kryt ktory je nad budikmi Coyote sprej do interieru s matnym efektom.
Na predne sklo Turtle ClearVue rain repellent.
Na plasty a gumy, nejaky pripravok, ktory prave padne pod ruku.
Opel Astra J Cosmo HB MY2015 1.6 CDTI
Opel Mokka Cosmo MY2014 1.4T 4x4
Opel Corsa E 5dv 1.4 Excite MY2018 + vela vybavy
ex *Opel Astra J Enjoy HB 2010 1.6*
ex *Opel Astra J ST Cosmo 2012 1.4T*
Opel Mokka Cosmo MY2014 1.4T 4x4
Opel Corsa E 5dv 1.4 Excite MY2018 + vela vybavy
ex *Opel Astra J Enjoy HB 2010 1.6*
ex *Opel Astra J ST Cosmo 2012 1.4T*
keďže som taký menší autodetailing fanúšik, mal som cez týždeň deň voľna tak som si povedal,že sa trochu povenujem Astričke...
postup som zvolil nasledovný
- čistenie diskov SONAX XTREME Wheel cleaner
- čistenie medzidveria
- ručné umytie ph neutrálnym šampónom
- usušenie
- chemická dekontaminácia laku - kovový, brzdný prach a náletová hrdza.. keďže toto asi na astre nebolo robené nikdy predtým, tej náletovej hrdze bolo dosť veľa. Z diaľky to až tak nevidno, z blízka bolo tých fliačikov požehnane. takže som musel robiť komplet celé auto, nie len lokálne. použitý CarPro Iron X
- chemická dekontaminácia laku - asfalt. našlo sa samozrejme aj toto. Hlavne za kolesami (u mňa viac za zadnými, teda na nárazníku).
- rýchle umytie ph neutral šampónom
- mechanická dekontaminácia laku - clay + lubrikant. Použil som čo som doma ešte mal, teda značku Sonus, Clay sa už ku koncu začal rozpadávať, teda na čase kúpiť nový
- umytie + usušenie auta
- leštenie laku - leštičku ešte nemám, no stále o nej uvažujem.. takže iba ručne, použitý Gtechniq P1 + Tri Foam Polish Pad
- odstrániť zbytky po leštení (handričkou alebo trochu vody + handra)
- keďže sa leštilo tak som odmastnenie laku nerobil, inak by som teda prebehol auto roztokom IPA+voda (obvyklý pomer 25/75)
- aplikácia vosku. tentokrát padlo rozhodnutie na zimu použiť syntetický vosk. A to konkrétne som chcel vyskúšať SOFT99 Fusso Coat 12 Months Wax Light. Ako názov napovedá malo by ísť o dosť trvácnu ochranu, aj skúsenosti na internete sú celkom dobré. Tak uvidím, ak vydrží aspoň 5-6 mesiacov, budem spokojný. Pribelaný aplikátor je však dosť tvrdý, použil som svoj, značky zimol. Aplikované boli dve vrstvy.
- ďalej ako experiment som to všetko skúsil zakončiť detailerom SONAX Extreme Brilliant Shine Detailer
- ošetrenie plastov a gumových tesnení
- ošetrenie pneumatík
- umytie okien + rain OFF tekuté stierače.. no na zimu uvažujem nad gTechniq G1
tak to je asi všetko. Práca na celý deň, skončil som už pomaly v noci a ruky som si už fakt necítil takže fotku mám len jednu z druhého dňa pred odchodom do práce
postup som zvolil nasledovný
- čistenie diskov SONAX XTREME Wheel cleaner
- čistenie medzidveria
- ručné umytie ph neutrálnym šampónom
- usušenie
- chemická dekontaminácia laku - kovový, brzdný prach a náletová hrdza.. keďže toto asi na astre nebolo robené nikdy predtým, tej náletovej hrdze bolo dosť veľa. Z diaľky to až tak nevidno, z blízka bolo tých fliačikov požehnane. takže som musel robiť komplet celé auto, nie len lokálne. použitý CarPro Iron X
- chemická dekontaminácia laku - asfalt. našlo sa samozrejme aj toto. Hlavne za kolesami (u mňa viac za zadnými, teda na nárazníku).
- rýchle umytie ph neutral šampónom
- mechanická dekontaminácia laku - clay + lubrikant. Použil som čo som doma ešte mal, teda značku Sonus, Clay sa už ku koncu začal rozpadávať, teda na čase kúpiť nový
- umytie + usušenie auta
- leštenie laku - leštičku ešte nemám, no stále o nej uvažujem.. takže iba ručne, použitý Gtechniq P1 + Tri Foam Polish Pad
- odstrániť zbytky po leštení (handričkou alebo trochu vody + handra)
- keďže sa leštilo tak som odmastnenie laku nerobil, inak by som teda prebehol auto roztokom IPA+voda (obvyklý pomer 25/75)
- aplikácia vosku. tentokrát padlo rozhodnutie na zimu použiť syntetický vosk. A to konkrétne som chcel vyskúšať SOFT99 Fusso Coat 12 Months Wax Light. Ako názov napovedá malo by ísť o dosť trvácnu ochranu, aj skúsenosti na internete sú celkom dobré. Tak uvidím, ak vydrží aspoň 5-6 mesiacov, budem spokojný. Pribelaný aplikátor je však dosť tvrdý, použil som svoj, značky zimol. Aplikované boli dve vrstvy.
- ďalej ako experiment som to všetko skúsil zakončiť detailerom SONAX Extreme Brilliant Shine Detailer
- ošetrenie plastov a gumových tesnení
- ošetrenie pneumatík
- umytie okien + rain OFF tekuté stierače.. no na zimu uvažujem nad gTechniq G1
tak to je asi všetko. Práca na celý deň, skončil som už pomaly v noci a ruky som si už fakt necítil takže fotku mám len jednu z druhého dňa pred odchodom do práce
Astra J ST 1,7CDTI Cosmo 9/2011
veľa železa za málo peňazí :)
veľa železa za málo peňazí :)
tak skoda, ze nemas viac fotiek..kukol by som ten vysledok, ale aj tato fotka naznacuje, ze si sa tomu riadne povenoval!
ak by si mal este jeden taky den volna, tak ti rad pristavim aj moju astricku
..ja by som sa na taketo nedal, ale dole klobuk
ak by si mal este jeden taky den volna, tak ti rad pristavim aj moju astricku
..ja by som sa na taketo nedal, ale dole klobuk
Opel Astra J 1,4T 103kW [9/2010]