Stěrače
- Reklama
Re: Stěrače
Ako vymeniť gumičku v zadnom stierači ST? Pokúšal som sa stierač rozobrať ale neúspešne, obávam sa že to zlomím. Inak tie čierne plasty stoja za prd. Mám už odlomený kryt 0-ku na baterke, pravé osvetelenie ŠPZ a tú srandu čo držala víko nádrže.
[b]EX Astra Sportstourer 1.4 103kW [/b]
[size=75]GreyTechnical Cosmo + AFL CD500Navi BThandsfree vyhriev.sedadlá+volant zadné el.okná zadná lakť.opierka FlexOrganizer Alarm park.asist.P+Z zatm.okná dojazd.rezerva 5/2011[/size]
[img]http://images.spritmonitor.de/456530_5.png[/img]
[size=75]GreyTechnical Cosmo + AFL CD500Navi BThandsfree vyhriev.sedadlá+volant zadné el.okná zadná lakť.opierka FlexOrganizer Alarm park.asist.P+Z zatm.okná dojazd.rezerva 5/2011[/size]
[img]http://images.spritmonitor.de/456530_5.png[/img]
2markpp: je potreba ten sterac rozebrat na jednotlive kusy (nebo alespon jednu cast), je to do sebe zacvakany, plast dost vydrzi, gumicku jsem daval z predniho sterace, bohuzel se tam nevesla, jemne opilovani drzacku to vyresilo......
Nedavno jsem musel vymenit zadni sterac na ST. Demontaz a montaz probehla v pohode (je treba se nebat a trochu zabrat, jak se tu uz psalo).
Koupil jsem tenhle: za 99,-
http://mlparts.cz/autodily/opel/astra-j ... steni-skel
Koupil jsem tenhle: za 99,-
http://mlparts.cz/autodily/opel/astra-j ... steni-skel
Astra J Sports Tourer, 1.7 CDTi, 81 kW
Arwy píše:Máš nejaký odkaz na tie Valea?
Ja som našiel na nete len SWF, alebo Bosch A540S. Cena za Bosch na SK závratná (od 41 EUR hore), tak som ich kúpil na Allegru (cena do 30 EUR aj s doručením na SK).
Boli mi ponúkané v predajni ešte jedni univerzálne, ale pravý stierač sa nedal nasadiť, pretože astra má ramienko zrkadlovo otočené.
Takový dotaz na funkci zadního stěrače, když je v autě dešťový senzor.
Tlačítko zadního stěrače má na pravé páčce tři polohy: ON - OFF - INT.
Co je poloha INT, mělo by to být podle intenzity deště? Ptám se proto, že to stírá sice v delších intervalech, ale nazávisle na nastavení předních stěračů a stírá to, ikdyž neprší.
Potvrdíte?
Tlačítko zadního stěrače má na pravé páčce tři polohy: ON - OFF - INT.
Co je poloha INT, mělo by to být podle intenzity deště? Ptám se proto, že to stírá sice v delších intervalech, ale nazávisle na nastavení předních stěračů a stírá to, ikdyž neprší.
Potvrdíte?
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
INT znamená INTERVAL alias CYKLOVAČ - stiera to v intervaloch - cykloch, ale neviem či pevne určených alebo sa dajú nastaviť - ja v Sedane zadný stierač nemám, veď sa pozri v Návode, je (malo by) to tam popísané.
V návode píšu (str.108), že "zadný stierač sa automaticky zapne, ak sú zapnuté stierače čelného skla a zaradíte spiatočku. Aktivácia a deaktivácia tejto funkcie je možné zmeniť v ponuke Nastavenia na inf. displeji"(str 138).
Zadný stierač si zapínaš (okrem hore uvedeného prípadu) sám, nezávislé na predných stieračoch, čiže mal by sa potom dať aj samostatne vypnúť.
V návode píšu (str.108), že "zadný stierač sa automaticky zapne, ak sú zapnuté stierače čelného skla a zaradíte spiatočku. Aktivácia a deaktivácia tejto funkcie je možné zmeniť v ponuke Nastavenia na inf. displeji"(str 138).
Zadný stierač si zapínaš (okrem hore uvedeného prípadu) sám, nezávislé na predných stieračoch, čiže mal by sa potom dať aj samostatne vypnúť.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Stěrače
Zadny stierac a dazdovy senzor nemaju spolu nic spolocne. Len pri tom cuvani ked zaradis spiatocku a prsi to funguje.
Inak je to len klasicky interval/cyklovac.
By sa zislo tam dat aspon 2-3 stupne rychlosti.
Inak je to len klasicky interval/cyklovac.
By sa zislo tam dat aspon 2-3 stupne rychlosti.
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
HM. Mě asi zarazil ten nápis INT, myslel jsem,že je to intenzita.
Ale podle manuálu je to jen delší prodleva bez reakce na dešťový senzor.
Funkce zadního stěrače při zpátečce je jasná. OK. A mohl by mít i delší prodlevu nebo stupně.
Ale podle manuálu je to jen delší prodleva bez reakce na dešťový senzor.
Funkce zadního stěrače při zpátečce je jasná. OK. A mohl by mít i delší prodlevu nebo stupně.
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
cez radio / config som nastavil automaticky zadny stierac.
takze ked mam zapnute predne stierace a zaradim spiatocku tak sa pusti zadny stierac.
inak zadny stierac ani nepustam ...
takze ked mam zapnute predne stierace a zaradim spiatocku tak sa pusti zadny stierac.
inak zadny stierac ani nepustam ...
Zafira-C Cosmo 1.4T 103kW LPG ( B14NET ) 8/2015
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012