Nejde zapnout parkovaci asistent
Stala se mi ted o vikend nasledujici vec. Dal jsem uz jako po nekolikate na kouli nosic na kola a jeli jsme na vikend pryc.
Po jednom dni stani jsem prisel k autu a chtel vlezt do kufru a ejhle, kufr je zamceny. Rikam si co je to za blbost, vzdyt byl odemceny.
Vzal jsem klicek a chci auto zamknout a znova odemknout a ono nic. Vlezu do auta a chci nastartovat a ono nic. Budiky mrtvy. Pres kabely jsme Astru nastartovali a nechal jsem ji 4 minuty bezet. Pote jsem ji chcipnul a a hned pote bezproblemu nastartoval. Nachapal jsem ale budiz. Auto stalo dalsi dva dny a po tu dobu jako by se nic nedelo. Vse fungovalo, zamykalo, odemykalo atd.
Vcera jsme se chystali domu a pri startovani bylo slyset ze baterka proste neni v kondici. Auto chytlo ale starter proste netocil jako jindy.
Prijedeme domu, sundam nosic, odpojim zasuvku a BC mi hlasi ze je parkovaci asistent odpojen. Nechapu to, zkousim ho tlacitkem na stredovem panelu zapnout ale nic se nedeje. Pichnu do OBD zasuvky adapter a nechavam vycist chyby a nic. Zkousim opet do zasuvky zapojit nosic a nic, stale asistent nejde. Zkusil jsme take odpojit na minutu baterii a opet bez vysledku. Jinak vse funguje, jen ten asistent nejde.
Nemate nekdo tip kde by mohl byt zakopany pes?
Jinak tazny bylo delany v Opel servisu, po zastrceni konektoru do zasuvky se automaticky vypinaji zadny parkovaci cidla. Dosud vse fungovalo jak ma. Po odpojeni se zase vzdy parovaci cidla zapnou. Baterie je stale origos, 3 leta a dosud maka jak cert a pojistky parkovaciho asistentu jsou v poradku.
Samozrejme nechci okamzite jezdit do Opel servisu protoze je proste beru az jako posledni moznost, cili to zkousim nejdriv tady
Po jednom dni stani jsem prisel k autu a chtel vlezt do kufru a ejhle, kufr je zamceny. Rikam si co je to za blbost, vzdyt byl odemceny.
Vzal jsem klicek a chci auto zamknout a znova odemknout a ono nic. Vlezu do auta a chci nastartovat a ono nic. Budiky mrtvy. Pres kabely jsme Astru nastartovali a nechal jsem ji 4 minuty bezet. Pote jsem ji chcipnul a a hned pote bezproblemu nastartoval. Nachapal jsem ale budiz. Auto stalo dalsi dva dny a po tu dobu jako by se nic nedelo. Vse fungovalo, zamykalo, odemykalo atd.
Vcera jsme se chystali domu a pri startovani bylo slyset ze baterka proste neni v kondici. Auto chytlo ale starter proste netocil jako jindy.
Prijedeme domu, sundam nosic, odpojim zasuvku a BC mi hlasi ze je parkovaci asistent odpojen. Nechapu to, zkousim ho tlacitkem na stredovem panelu zapnout ale nic se nedeje. Pichnu do OBD zasuvky adapter a nechavam vycist chyby a nic. Zkousim opet do zasuvky zapojit nosic a nic, stale asistent nejde. Zkusil jsme take odpojit na minutu baterii a opet bez vysledku. Jinak vse funguje, jen ten asistent nejde.
Nemate nekdo tip kde by mohl byt zakopany pes?
Jinak tazny bylo delany v Opel servisu, po zastrceni konektoru do zasuvky se automaticky vypinaji zadny parkovaci cidla. Dosud vse fungovalo jak ma. Po odpojeni se zase vzdy parovaci cidla zapnou. Baterie je stale origos, 3 leta a dosud maka jak cert a pojistky parkovaciho asistentu jsou v poradku.
Samozrejme nechci okamzite jezdit do Opel servisu protoze je proste beru az jako posledni moznost, cili to zkousim nejdriv tady
Astra G 3 dv. X16XEL
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
- Reklama
Podla mna sisi napisal aj odpoved. Chyba bude niekde v alebo okolo zasuvky.
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Re: Nejde zapnout parkovaci asistent
Diky za nazor. Dneska jsem musel nekam zajet a pri vyjeti z garaze se po chvilce senzory vzpamatovaly a asistent uz zase maka. Proste nechapu:-(
Zitra pro jistotu promerim jestli zapojeny nosic nebete z baterky vic nez je zdravo.
Holt jsou veci mezi nebem a zemi.....
Zitra pro jistotu promerim jestli zapojeny nosic nebete z baterky vic nez je zdravo.
Holt jsou veci mezi nebem a zemi.....
Astra G 3 dv. X16XEL
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
V tomto pripade bude asi nejlepsi origo servis a podani reklamace. Evidente mas neco spatne s elektrikou a v nejhorsim pripade ti auto zhori. Samozrejme ze nic nenajdou, tak ti zbude nejaky autoelektrikar, co to vsechno premeri a neco to bude stat.
Pokud si pripojitl jenom nejakou zakladni diagnostiku, tak ta cte jenom ECU (motor) a dalsi jednotky ti nevypise.
Pokud si pripojitl jenom nejakou zakladni diagnostiku, tak ta cte jenom ECU (motor) a dalsi jednotky ti nevypise.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
Odběr z baterky změří i levným měřákem a bude mít vlastní jistotu. Klidový odběr bych měřil po zamknutí auta + X minutách, kdy se vypnou přebytečné okruhy.
Co se týče zap/vyp toho parkovacího asistentu, tak je otázka, jestli tam je mechanický přepínač, nebo se to děje elektronicky?
Co se týče zap/vyp toho parkovacího asistentu, tak je otázka, jestli tam je mechanický přepínač, nebo se to děje elektronicky?
Astra - 07/2015 - 103kW
Hledal jsem info jaka diagnostika umi vycist ze je nejaky senzor spatnej a max. jsem nasel ze by to oplacka diagnostika mela umet. No kazdopadne po vcerejsim jezdeni senzory funguji.
Odber z baterky dneska zmerim a jsem zvedavej na vysledek. Odhaduju ze odber bude stejny jak v pripade zapojeni tak i odpojeni nosice, cili ze nic nezjistim:-)
Jinak senzory se odpojuji/zapojuji automaticky po pripojeni/odpojeni zasuvky.
Odber z baterky dneska zmerim a jsem zvedavej na vysledek. Odhaduju ze odber bude stejny jak v pripade zapojeni tak i odpojeni nosice, cili ze nic nezjistim:-)
Jinak senzory se odpojuji/zapojuji automaticky po pripojeni/odpojeni zasuvky.
Astra G 3 dv. X16XEL
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Dneska byl promeren odber z baterie. Pri zamcenem aute a aktivnim alarmu byl odber 0,26 A. S pripojenym nosicem na kola to same.
Ovsem je prdel sledovat jak litra odber kdyz se otevrou dvere, zamkne auto apod. To byl odber az 5 A
Cili problem nezjisten, tak tohle tema potichoucku polehoucku uzaviram
Ovsem je prdel sledovat jak litra odber kdyz se otevrou dvere, zamkne auto apod. To byl odber az 5 A
Cili problem nezjisten, tak tohle tema potichoucku polehoucku uzaviram
Astra G 3 dv. X16XEL
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Ja bych to neuzavíral, protože 0,26 A je hodně velký odběr. Po týdením stání (7x24x0,26=43,68) logicky nenastartuješ. A pokud jde baterka párkrát pod 10V, tak je na odpis.
Naposledy upravil(a) OldStanda dne 30 srp 2016, 16:57, celkem upraveno 1 x.
Astra - 07/2015 - 103kW
Dobraaa, cili hodte sem nekdo jaky mate odber pri klidovem stani. Samozrejme je jasny ze asi bude mit na odber vliv vybava auta, ale i tak by to bylo zajimavy jaky kdo bude mit cisla
Astra G 3 dv. X16XEL
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Astra H 5 dv. Z16XEP
Astra J ST A14NET
Doufám, žes počkal aspoň 20 minut, protože se během té doby odpojí přebytečné okruhy (to už jsem psal). Ten odběr by byl normální tak 10x menší, tzn. 26 mA (0,026 A).
Astra - 07/2015 - 103kW