Měl bych jeden dotaz/problém, před 2 lety jsem koupil Astru J 1,6 Turbo,2010, byla po operativním leasingu, auto jako nový, pouze autorizovaný servis, najeto 58tkm, plná výbava.
Maximální spokojenost, nikdy sebemenší problémy s ničím.
Někdy loni v létě jsem na parkovišti před obchoďákem koukal, že se kouří z motoru a byla prasklá hadička od nádržky s chladící kapalinou. A tím to začlo. Věměnila se komplet sada hadiček,páč byly uplně zpuchřelý a samy se uplně rozpadaly s tím, že bude klid. Nebyl. Po nějaké době jsem si všimnul, že chladící kapalina z nádržky mizí (cca 5tkm a auto hlásí dolití).
Vyměnili jsme novou nádržku i s víčkem a opět, pár tisíc km a zase dolití, přitom nikam v motoru
nic neteče, není vidět, že by hadička kapala, uvnitř v autě žádné mokro také není, avška v motoru po otevření kapoty je cejtit ta chladící kapalina. Zatím jsem to nijak extra neřešil a prostě vždycky něco dolil. V servise mi doporučili zkusit dolít kapalinu, co má vyšší bod varu, jelikož v nádržce se vždy kapalina jakoby vaří, všude jsou v nádržce bubliny, v servisu říkali, že tam je prostě asi větší tlak, než v jiných autech, nevědí s i s tím rady. Teď má auto najeto 100tkm a měl bych měnit olej,
nicméně když jsem dojel do servisu, tak si kluci všimli, že v nádržce s chladící kapalinou je kapalina na povrchu zbarvená do hněda a už není jasné růžová a vypadá to, jako kdyby tam šel olej. Nicméně nijak extra mastný voka tam nejsou pod víčkem vidět.
V servisu mi řekli, at zatím jezdím,že vyměníme olej a filtry a pak se časem uvidí, jestli není prasklé těsnění pod hlavou. Nemáte někdo podobné zkušenosti, fakt nevím co s tím? Vyměnit olej a pak čekat, jestli se něco stane? Nebo zkusit to rozebrat? Kolik to může stát výměna těsnění pod hlavou?
Nebo to může být něčím jiným? Díky předem za pomoc

Ještě možn technická - jezdím s autem krátký trasy cca 12km denně do práce, tam a zpět + občas větší cesty někam o víkendu,ale nevím ,jestli to na to může mít vliv..