Úbytek chladící kapaliny a olej v nádržce Astra J 1,6T

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
Duff

Úbytek chladící kapaliny a olej v nádržce Astra J 1,6T

Příspěvek od Duff » 26 črc 2016, 08:57

Zdravíčko kolegové Astravci :)
Měl bych jeden dotaz/problém, před 2 lety jsem koupil Astru J 1,6 Turbo,2010, byla po operativním leasingu, auto jako nový, pouze autorizovaný servis, najeto 58tkm, plná výbava.
Maximální spokojenost, nikdy sebemenší problémy s ničím.
Někdy loni v létě jsem na parkovišti před obchoďákem koukal, že se kouří z motoru a byla prasklá hadička od nádržky s chladící kapalinou. A tím to začlo. Věměnila se komplet sada hadiček,páč byly uplně zpuchřelý a samy se uplně rozpadaly s tím, že bude klid. Nebyl. Po nějaké době jsem si všimnul, že chladící kapalina z nádržky mizí (cca 5tkm a auto hlásí dolití).
Vyměnili jsme novou nádržku i s víčkem a opět, pár tisíc km a zase dolití, přitom nikam v motoru
nic neteče, není vidět, že by hadička kapala, uvnitř v autě žádné mokro také není, avška v motoru po otevření kapoty je cejtit ta chladící kapalina. Zatím jsem to nijak extra neřešil a prostě vždycky něco dolil. V servise mi doporučili zkusit dolít kapalinu, co má vyšší bod varu, jelikož v nádržce se vždy kapalina jakoby vaří, všude jsou v nádržce bubliny, v servisu říkali, že tam je prostě asi větší tlak, než v jiných autech, nevědí s i s tím rady. Teď má auto najeto 100tkm a měl bych měnit olej,
nicméně když jsem dojel do servisu, tak si kluci všimli, že v nádržce s chladící kapalinou je kapalina na povrchu zbarvená do hněda a už není jasné růžová a vypadá to, jako kdyby tam šel olej. Nicméně nijak extra mastný voka tam nejsou pod víčkem vidět.
V servisu mi řekli, at zatím jezdím,že vyměníme olej a filtry a pak se časem uvidí, jestli není prasklé těsnění pod hlavou. Nemáte někdo podobné zkušenosti, fakt nevím co s tím? Vyměnit olej a pak čekat, jestli se něco stane? Nebo zkusit to rozebrat? Kolik to může stát výměna těsnění pod hlavou?
Nebo to může být něčím jiným? Díky předem za pomoc :-)
Ještě možn technická - jezdím s autem krátký trasy cca 12km denně do práce, tam a zpět + občas větší cesty někam o víkendu,ale nevím ,jestli to na to může mít vliv.. 

Reklama

blesk

Re: Úbytek chladící kapaliny a olej v nádržce Astra J 1,6T

Příspěvek od blesk » 26 črc 2016, 09:52

Ahoj vitej. Za prve je zvlastni, ze spuchreli hadicky za 4 roky, bud tam nekdo neco nalil - napriklad tekl chladic, tak to chtel necim ucpat a rozezralo to hadicky, nebo to udelal olej v kapaline, ale to se mi nezda. Jeste si udelej kapkovou zkousku oleje, jestli nemas kapalinu v oleji -to bych potom fakt nejezdil.
Samotna vymena tesneni neni moc draha - usetris pouzitim neoriginalneho dilu, neco navic mozna zaplatis, pokud bude potreba narovnat hlavu. Jinak i mne v original servisu rikali, ze Astra ma vyssi teplotu chlad kapaliny, nez jina auta. Ukazuje mi to 104C, coz uz vre voda. Unik kapaliny je alespon u 1.4T bezna "vlastnost", unik pres vodni pumpu. Je to ale rekneme 1cm za 10tisic km. Dale auta 2009-2011 mela svolavacku na vadne cidlo v nadrzce. Ted te asi nekdy cekaji rozvody, tak zjistis stav vodni pumpy, jestli tece do rovodu.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011

Duff

Příspěvek od Duff » 26 črc 2016, 12:50

Ahoj, díky, zkusim poznatek předat klukům do servisu, ať udělají ten test oleje a kouknou na zbytek. Nicméne pokud by se nakupilo s rozvody těsnení pod hlavou, vodní pumpa, atd, tak to snad radši prodám a koupim něco novějšího..

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 26 črc 2016, 14:13

No podíval bych se ještě na měrku oleje, jak přes noc Astra bude stat, zda na ni neni bíla emulze na měrce od oleje. Tím pádem by šla do oleje voda a signalizovalo by to pravděpodobně těsnění pod hlavou, případně i nerovnou hlavu, případným přehřátí motoru.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory

kovpal71

Příspěvek od kovpal71 » 26 črc 2016, 20:58

Na diagnostice voda 104 C je normalni teplota, jinak po peti letech mi praskly obe zadni pruziny
v autorizaku chteji za ne 10000kc coz se mi zda moc nemate zkusenosti s vymenou
a jake tam dat dival jsem se na SACHS u Dufy autodily za 1500kc/kus.najeto mam 45000km
nikde jsem nevlit do diry ani nepretezoval.
Astra J 1.4 XER / Enjoy / Edice 20 let / Opel 500 / model 2012

blesk

Příspěvek od blesk » 27 črc 2016, 09:50

Si je musel nechavat zasolene v zimne, ze moc nevydrzely.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011

Duff

Příspěvek od Duff » 27 črc 2016, 11:04

Astra - R@SAG píše:No podíval bych se ještě na měrku oleje, jak přes noc Astra bude stat, zda na ni neni bíla emulze na měrce od oleje. Tím pádem by šla do oleje voda a signalizovalo by to pravděpodobně těsnění pod hlavou, případně i nerovnou hlavu, případným přehřátí motoru.
díky, vyzkoušim!

Odpovědět