Ćím pečujete o interiér a exteriér Astry

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
meiki
Kontaktovat uživatele:

Ćím pečujete o interiér a exteriér Astry

Příspěvek od meiki » 31 led 2015, 23:31

Ke kůži: Nastříkáš čistič, vydrbeš pořádně (ale jemně) kartáčkem a utřeš mikrovláknem a vysušíš všechny cákance okolo, jinak ti zůstanou fleky. Čištění můžeš klidně opakovat.
Pak nechat vyschnout a aplikovat výživu nebo kondicionér. Dobře se s ním dělá s bavlněným aplikátorem. Necháš chvíli vsáknout (ideálně pár dní) a pak přetřeš mikrovláknem, aby ti kůže nezůstala lesklá a mastná. Poté můžeš aplikovat ochranu.

Toť vše :). Můžeš dál čekat a těšit se, až se kůže zašpiní, abys moh čistit znova :D Výživu můžeš přimáznout třeba jednou za 1/4 roku, ochranu dávej jak často chceš, nic tím nezkazíš. Přesné produkty jsou o preferencích a hlavně finančních možnostech.

Podobné je to při péči o karoserii. Lak se musí pořádně vyčistit i od mikro částic. Pořádně vyleštit ručně nebo strojně. Celé to konzervovat voskem. To se dělá 2x ročně, jinak se myje jen ph neutrálním šamponem. Podívej se ke mě do vlákna o autě, mám tam pár fotek z mytí.

Kojotí vosk je fajn, ale Finish Kare 1000p má stejné vlastnosti a je při aplikaci daleko shovívavější k nezkušenému uživateli, nepřeschne.

Odesláno pomocí TAPATALK
Všechno jde, jen malé děti se musí nosit.
Opel Astra J Hatchback, 1.4, 103 kW, LPG: astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=380
DetailingClub.cz

Reklama

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Re: Ćím pečujete o interiér a exteriér Astry

Příspěvek od Astra - R@SAG » 29 dub 2016, 11:49

Tak troch oživím toto téma :D :D , hecnul jsme se nakoupil jsme si pár věcí na ošetření Astry, poprvé budu zkoušet voskovat tuhým voskem a ne tekutým a vyměnil jsme značku SONAX za něco lepšího snad nebudu zklamán, když to stálo mnohem více.

Bílý aplikátor z bavlny 1ks
Collinite Super Doublecoat Auto Wax 476s 250ml C476-250 Collinite Super Doublecoat Auto Wax 476s 250ml
Gyeon Q2M Silk Dryer 50x55cm sušící ručník 9384 Gyeon Q2M Silk Dryer 50x55cm sušící ručník
Pěnový aplikátor 1ks 3512 Pěnový aplikátor

Nadále jsem objednal retušovací tužku na opravu, v Oplu no a musím zadelat ťukanec na hraně dveří. Pak se do toho pustím.
Přílohy
Autokosmetika.jpg
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory

divinityivo

Příspěvek od divinityivo » 03 kvě 2016, 08:22

R@SAG - potom(po oprave laku) to prosimta rozpis a pofot co si ako presne robil.
Tiez to chcem nejak podobne, svojpomocne, kedze mne zas kazdy radi nieco uplne ine pripadne za navoskovanie pytaju 30e..

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 03 kvě 2016, 08:57

Auta jsem si vždy voskoval sám, není to jak od firmy. Problém je že 1000 lidí, 1000 jiných odpovědí a tak člověk musí zkoušet sám. Vždy jsem používal značku SONAX, ale tentokrát jsem se švihl přes kapsu a rozhodl se, že se trochu na to vybavím. Tak že 1000Kč padlo a to jsem na začátku. Snad se to oplatí, ale poprvé se budu seznamovat s tuhým voskem :D :D :D .

Na Astře G jsem vždy tot děla skoro 6 hod.

- Týden přes jsem odmastil a retušovací tužkou opravil vše potřebné
- Ráno jsem pořádně umyl Astru + vysál interiér
- Pak důkladně vysušil jelenicí
- Nadále všechny černé plasty olepil a nebo jsme použil ořivovač plastů (po nanášení vosku to pak na plastech nenechává bíle mapy
- Na bavlněnou hadr jsem nalil tekuty vosk, a začal jsem od střechy - nechal zaschnout cca 7 min. (prostě až to bylo matné a rozleštil suchou bavlněnou hadrou)
- Pak jsem se pustil i do voskování dveří a prahů
- Oživil jsme interiérové plasty

Vím že to nění zcela ono, ale i tak potom Astra vypadala o 200% lépe :D :D :D . Jen mě pak 2 dny boleli ruce a nezvedl jsme je do urovně ramen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

Snad najdu čas a bude to brzo, momentálně čakám na VOSK, nemajího skladem. Pak samo že dám vědět, jak to dopadlo.

EDIT: Našel jsem fotky focené mobilem a musel jsem je zmenšit aby zde šli vložit. Astra má na fotografiích 8 a půl roku v té době a použil jsem SONAX, ale už nevím který přesně.
Přílohy
Moje_Astra_G_3x.jpg
Moje_Astra_G_2x.jpg
Moje_Astra_G_1x.jpg
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory

divinityivo

Příspěvek od divinityivo » 06 kvě 2016, 12:09

Dobre vdaka za navod, nejak takto to spravim aj ja, ale len docasne. Lebo o dva tyzdne som nechal prestriekat auto, stvu ma tie odrvence z parkovisk atd. Ked to spravia, zadovazim Collinite a spravim to uz naostro.

Inak dnes som prisiel do obchodu s putacom "mame vsetko pre Vase auto", pytam Collinite - pozera namna zenska ze co chcem..

PS: to tvoje stare auto vypada ako zo salonu :shock: len ked nato poprsi hned je to spinave, teda aspon moje :roll:

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 21 kvě 2016, 21:01

Tak jsem dnes ráno v 8hod. se pustil na seznámení s novou volbou vosku a to od tekuté narianty k tuhému vosku. Byl jsem mile překvapen, že to šlo jako po másle :D :D .

- Kompletní očistu jsem provedl na ruční myčce vapkou cca 60min.
- Pak jsem si našel místo ve stínu, kde jsem astru usušil ručníkem, který jsem si počídil a super investice, foto 1.
- Pak jsem se pustil do voskování pomocí zakoupené houbičky, je sice větší spotřeba vosku, ale šlo to perfektně.
- Nechal jsem cca 5 - 7min pusobit a pak se pustil na rozleztění bsvlněným hadrem.

Voskování celé Astra zabralo cca 3hod. práce. Astra je teď jako velké jedno zdcadlo a pokud vezmu hard a dám ho např. na kaptu, ihned sjede dolů :D :D :D .

Tak že jsem velice překvapen s tohoto vosku a teď uvidíme jak dlouho na Astře vydrží. Voskoval jsem při teplotě 13 - 15 st.. Jen se pak otočilo slunce a tak to ještě není dokolané :D :D :D . jsou tam male nedodělky. Hold voskování na sídlišti před domem není to indeální místo.
Přílohy
01_Po umytí.jpg
02_Naneseny vosk na strese.jpg
03_Po navoskovani strechy.jpg

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 21 kvě 2016, 21:16

Výsledek
Přílohy
04_Po kompletním navoskovani.jpg
05_Po kompletním navoskovani.jpg
06_Po kompletním navoskovani.jpg

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 21 kvě 2016, 21:23

Pokračování.
Přílohy
07_Po kompletním navoskovani.jpg
08_Po kompletním navoskovani.jpg
09_Po kompletním navoskovani.jpg

Mimo

Příspěvek od Mimo » 21 kvě 2016, 22:05

pekná práca, potom napíš report ako si spokojný časom..

ja som kúpil vosk
Chemical Guys XXX Hardcore Paste Wax.. a tak trochu ma sklamal, čakal som viac... pár dažďov a vosk dosť strácal účinnosť, a to som ho vždy vrstvil, teda min 2 vrstvy...

odporúčam pozrieť tu
http://www.lestenieaut.sk/testy.html

- napr na oživovanie plastov je ten car system refinish restorer totálna paráda, odporúčam ;-)
Astra J ST 1,7CDTI Cosmo 9/2011
veľa železa za málo peňazí :)

Astra - R@SAG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG » 22 kvě 2016, 17:45

Jasně že dám vědět :D :D , dnes jsem našel jen pár míst kde byly mezi spárama kousky vosku. Tak jsem to dnes dodělal :D :D :D . Jinak je to nádhera, jak svítí slunce na Astru a je jako zrcadlo.

Odpovědět