Hlasenie vypalenej ziarovky predneho svetla

Od klimatizace až po xenony
snalim

Re: Hlasenie vypalenej ziarovky predneho svetla

Příspěvek od snalim » 01 pro 2015, 17:39

fidzi píše:
snalim píše:Vies mi povedat co vypodlozili, prichytili, ked uz to nerobi? Mne sa nezda, ze by som mal svetlomet nejako uvolneny. Ze by to bolo v kontaktoch uchytenia patice denneho svietenia?
Bohuzial neviem presnejsie, riesili to v Opel servise na roznavskej. A tam mi len povedali, ze to len skusili pritiahnut a vypodlozili aby sa to nehybalo a viac nevedia spravit.
Inak tiez mi to zacalo robit az ked tusim do mna niekto tukol pri parkovani.
Chybu mi hlasilo aj ked som vytiahol ziarovku denneho svietenia z reflektora.
Opel Astra J 1.4T 88 kW

Reklama

Xavier

Příspěvek od Xavier » 01 pro 2015, 21:09

Snalim. Ved ked ju vytiahnes tak samozrejme hlasi. Ved tam nie je, cize ako ked je vypalena. Zmeni sa odpor
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L

snalim

Příspěvek od snalim » 01 pro 2015, 21:40

Nemyslel som, ze ju vytiahnem z patice, ale ze vytiahnem paticu aj so ziarovkou z reflektoru, cize svieti mimo reflektor. Chcel som povedat, ze ak je tam nieco mechanicke, co sposobuje hlasenie chyby na tejto ziarovke, tak to asi nie je v tej patici, kde je ta ziarovka zastrcena. :-)
Opel Astra J 1.4T 88 kW

Xavier

Příspěvek od Xavier » 01 pro 2015, 22:13

Potom ma napada jedina vec. Ze ten merac odporu moze byt chybny. No neviem akym sposobom sa to meria. Teda, kde a cim.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L

snalim

Příspěvek od snalim » 24 úno 2016, 17:44

Dnes mi prestalo hlasit chybu praveho denneho svietenia.

Trochu z historie:
- chybu zacalo hlasit v juli 2015, ked som presiel umyvarkou
- nepomohla vymena zoaroviek denneho svietenia
- z casu na cas to nehlasilo chybu, tak cca 2 dni a potom to znovu zacalo (napr. prestalo na nejaky cas ked som mal zapnute stierace na cyklovac)
- auto som mal v servise (kvoli inej veci) a poziadal som ich, nech sa pozru aj na toto. Chybove hlasenie nebol nikde ulozene, proste sa objavi na dispeji ale nikde o nom nie je ani zmienka, aj vybrali reflektor a nic nezstili. Odporucali, nech necham este auto u nich, ze vsetko premeraju, ci niekde nie je nejaky skrat, co som odmietol nakolko som auto potreboval
- vcera sa mi vypalila ziarovka na lavom stretavacom svetlomete
- po vymene ziarovky HURAAAA, ziadna chyba sa uz nezobrazuje (zatial :D )

Nuz a co som ale dnes zistil je, ze mi poklesne jas ziaroviek, ked zastavim, napr, v zapche, vyradim do neutralu, pustim spojku a ked zaberu spojkove lamely, tak vidim evidentny pokles jasu stretavacich svetiel. Nepredpokladam, ze to suvisi s vymenou ziarovky, ale nebodaj s alternatorom? Baterku mam stale povodnu od kupy auta v 5/2011, startovanie uplne bez problemov. Nejaky napad/nazor/myslienka?

Vdaka

UPDATE: 28.2.
bez chyboveho hlasenia to vydrzao presne 4 dni. Potom standard a zase sa to hlasi. Zatial to ale bol najdlhsi cas, kedy sa chyba nehlasila.
Opel Astra J 1.4T 88 kW

snalim

Příspěvek od snalim » 18 dub 2016, 20:54

Chyba vyriešená. Stačilo vymeniť žiarovky zadného svetla na pravej strane. Aj keď obidve svietili a nejavili známky, že by sa mali čoskoro vypáliť, tak po ich výmene nehlási auto žiadnu chybu na pravom prednom DRL svetle.
Opel Astra J 1.4T 88 kW

luk!no

Příspěvek od luk!no » 18 dub 2016, 23:43

Tak to je malej narez,kdepak se stala chybicka? :twisted:
Astra J st 1.6 cdti 100kw,mahagon,cosmo

Arwy

Příspěvek od Arwy » 08 říj 2016, 22:20

Mne sa tento týždeň objavila hláška ľavého predného svetla - pri štarte odišlo vlákno v H7. Origo bola Osram, tak som kúpil na pumpe rovnakú. Po výmene žiarovka svietila, ale auto asi ďalšie 4 štarty hlásilo chybu svetla, aj keď svietilo v poadku.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, origo diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL

JakubM

Příspěvek od JakubM » 17 říj 2016, 12:58

Mám podobný problém - "check left position lamp".

Je to levé zadní světlo na kufru. Když se rozsvítí kontrolka, tak poté co otevřu kufr se světlo rozsvítí.

Nějspíše nějakej konktakt apod. jak je zmiňované v příspěvcích výše. Nestává se to vždy..

JakubM

Příspěvek od JakubM » 05 lis 2016, 22:57

Tak už je to kompletně celé levé zadní světlo. Sednu do auta, nastartuju -> Check left position lamp.

Vystoupím, poklepu na světla a je to OK.. :-D

Snad se k tomu co nejdříve dostanu a bych to rozebral a podíval se na to detailněji.

Setkal se s tím někdo, že by nejdřív světlo na dvěřích kufru a pak komplet celé zadní nesvítilo???

Kdo ví, co s tím?

Odpovědět