Jak udělat: Osvětlení madla dveří
Re: Jak udělat: Osvětlení madla dveří
No a potom si nekup j cko
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
- Reklama
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Tak já mám Cosmo vyrobené v úroru 2015 a vše tam ještě naštěstí mám. Chromové lišty na prazích, osvětlení madel dveří a i okolo řadičky. Než jsem kupobal Astru J, zvažoval jsem výbavu Drive, ale ta právě osvětlení neměla a dost mi tam scházelo chromové ladění okolo oken, a tak jsme si připlatil.
Osobně pokud bych osvětlení madel neměl, šel bych do toho investice min. a zásah do auta.
Osobně pokud bych osvětlení madel neměl, šel bych do toho investice min. a zásah do auta.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Takže ako som sľúbil, doplňujem môj predchádzajúci príspevok:
- osvetlenie madiel dverí a stredovej konzoly okolo radiacej páky svieti len keď svietia pozičné (u mňa DRL LED, ale so slabšou intenzitou) a tlmené popr. diaľkové svetlá, nesvieti keď svietia DRL svetlá (denné svietenie - u mňa LED) - je to logické, pretože keď je denné svetlo, tak nepotrebuješ mať osvetlené ani dvere ani stredovú konzolu a ani jednotlivé spínače či ovládacie prvky.
- pri svietení "len" DRL svetiel (denné svietenie) svieti len stredový display a display medzi budíkmi, nesvietia ani tlačítka rádia, ani klímy a ani ostatných páčiek a spínačov - tiež logické.
Čiže pri svojpomocnom dorobení podsvietenia (pokiaľ tam nie je predpríprava) pravdepodobne to bude potrebné doprogramovať, no to len typujem - netvrdím.
- osvetlenie madiel dverí a stredovej konzoly okolo radiacej páky svieti len keď svietia pozičné (u mňa DRL LED, ale so slabšou intenzitou) a tlmené popr. diaľkové svetlá, nesvieti keď svietia DRL svetlá (denné svietenie - u mňa LED) - je to logické, pretože keď je denné svetlo, tak nepotrebuješ mať osvetlené ani dvere ani stredovú konzolu a ani jednotlivé spínače či ovládacie prvky.
- pri svietení "len" DRL svetiel (denné svietenie) svieti len stredový display a display medzi budíkmi, nesvietia ani tlačítka rádia, ani klímy a ani ostatných páčiek a spínačov - tiež logické.
Čiže pri svojpomocnom dorobení podsvietenia (pokiaľ tam nie je predpríprava) pravdepodobne to bude potrebné doprogramovať, no to len typujem - netvrdím.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
poopravim sa aj ja.mne nesvietia s dennym ale ani so stretavacimi, kym stvetelny senzor neregistruje ze je sero a stlmi palubovku. svieti ale pri kazdom vystupeni a nastupeni. prave teraz cestou z obedu som si to vsimol a vyskusal aj so stretavacimi.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
pokud není příprava tak napojit na podsvícení ovladačů oken ve dveřích (zrovna tak to bylo v háčku), žádný programování - není co programovat, zas tak daleko ty auta nejsou aby se programovaly ledky ve dveřích
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Chlapi, chtěl bych se zeptat. To podsvícení madel dveří je pouze u řidiče? Dneska jsem si po dloooouhé době prohlédl svoje auto z pohledu zadních sedaček a všiml jsem si, že tam není kam umístnit ty diody.
Dříve: Opel Astra F 1,4 16V 66kW 1997
Nyní: Opel Astra J 1,4 T 88kW 2014
Mne svieti aj mádlo spolujazdcových dverí a teraz "z hlavy" neviem či aj nie na zadných dverách (ja mám aj elektr. otváranie okien zadných dverí) - musel by som sa pozrieť v garáži.
Madlo osvetľuje jedna červená dioda, tu tam dáš, odkaz na dorábku: http://www.astra-faq.ru/electro/podsvet ... verei.html osvetlenia.
Madlo osvetľuje jedna červená dioda, tu tam dáš, odkaz na dorábku: http://www.astra-faq.ru/electro/podsvet ... verei.html osvetlenia.
Jacku díky za rychlou odpověď, ty zadní sedačky by mně zajímaly, ale nevím, kam by se ta dioda umístila. Ten článek jsem samozřejmě četl. Mám koupený jeden kus z opelmarketu a udělal jsem si 3 kusy další, teď čekám, až bude teplo, abych moc nepoškodil plasty a namontuju si ty diody. Jenom došlo k mírné panice, když jsem viděl zadní madla dveří. Jelikož v rodině mám řidičák jenom já, tak vzadu moc nesedávám.
Len poopravím môj predchádzajúci príspevok, lebo som sa bol v garáži na to pozrieť:
- vzadu na dverách sú iné madla ako v predu (tiež som ešte nikdy nesedel vzadu, tak som nevedel ) a tam mi svieti na tom madle len tlačítko otvárania a zatvárania okna - nič viac (foto nemám).
- vzadu na dverách sú iné madla ako v predu (tiež som ešte nikdy nesedel vzadu, tak som nevedel ) a tam mi svieti na tom madle len tlačítko otvárania a zatvárania okna - nič viac (foto nemám).
Hmmm, myslel jsem si to. já v zadu nemám elektrické stahování, tak mi tam nesvítí nic. Tak dva výrobky mi budou k ničemu.