Finská škrabka na sklo
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Finská škrabka na sklo
Ahoj kolegové.
nastane zina a je před námi škrábání čelního okna, už se toho napsalo mnoho, ale nalezl jsem škrabku s názvem FINSKÁ a je kovová. Vždy jsem od kovových škrabek dával ruce pryč, ale toto prý je pecka.
https://www.alfa.cz/product.php?eid=105 ... archType=1
Máte s tím už jekdo praxi, že opravdu to nepoškrábe okno.
Info ze stránek: Finská škrabka pro odstranění ledu z povrchu autoskel jedním tahem. Díky unikátní hlavě nezáleží na teplotě ani tloušťce ledu! Hlava finské škrabky je vyrobena ze speciální slitiny, která má nižší tvrdost než sklo a proto není možné sklo poškrábat! Škrabky jsou vyvíjeny a vyráběny ve Skandinávii, kde jsou úspěšně používány několik let! Pozor nepoužívat na skla, které jsou upravené fóliemi, popřípadě plastové části vozu!
nastane zina a je před námi škrábání čelního okna, už se toho napsalo mnoho, ale nalezl jsem škrabku s názvem FINSKÁ a je kovová. Vždy jsem od kovových škrabek dával ruce pryč, ale toto prý je pecka.
https://www.alfa.cz/product.php?eid=105 ... archType=1
Máte s tím už jekdo praxi, že opravdu to nepoškrábe okno.
Info ze stránek: Finská škrabka pro odstranění ledu z povrchu autoskel jedním tahem. Díky unikátní hlavě nezáleží na teplotě ani tloušťce ledu! Hlava finské škrabky je vyrobena ze speciální slitiny, která má nižší tvrdost než sklo a proto není možné sklo poškrábat! Škrabky jsou vyvíjeny a vyráběny ve Skandinávii, kde jsou úspěšně používány několik let! Pozor nepoužívat na skla, které jsou upravené fóliemi, popřípadě plastové části vozu!
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
- Reklama
Re: Finská škrabka na sklo
Mno, nevim, nevim, rika se, ze u Opela maji docela mekka skla, takze bych radeji neriskoval.
Na Octavce mam poskrabane sklo (silne) a jakmile v protismeru sviti slunce, tak skoro nic nevidim a nervozita mi stoupa o stosest. Stoji za to?
A mimochodem, za tech 56 Kc za skrabku, jo? Bojim se, ze to bude made in Poland nebo o to horsi made in China. Skandinávské státy mají drahé pracovní síly a služeb, a za 56 Kč vcetne dovozu, marze dealera a prodejce? To se mi nezda.
Na Octavce mam poskrabane sklo (silne) a jakmile v protismeru sviti slunce, tak skoro nic nevidim a nervozita mi stoupa o stosest. Stoji za to?
A mimochodem, za tech 56 Kc za skrabku, jo? Bojim se, ze to bude made in Poland nebo o to horsi made in China. Skandinávské státy mají drahé pracovní síly a služeb, a za 56 Kč vcetne dovozu, marze dealera a prodejce? To se mi nezda.
Naposledy upravil(a) JeanK3 dne 19 lis 2015, 13:13, celkem upraveno 1 x.
Opel Astra ST J Cosmo 1.6 CDTI - 100 kW
ex: Škoda Octavia I Combi Elegance 1.9 TDI - 81 kW
ex: Peugeot 406 Combi 1.9TD - 66 kW
ex: Škoda Felicia LX 1.9D - 47 kW
ex: Renault 21 TXE 2.2i - 81 kW
ex: Škoda 120L - 36,7 kW
Myslim ze Finsko neni az tak drahe jako Norsko nebo Dansko a za 56 korun to stoji za vyzkouseni. R@SAG otestujes to pro nas?
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
Presne tak, az R@SAG vyzkousi, napise, zda neni ani mikroskopicke ryhy a mozna tuhle skrabku koupim. Ted zatim muj strach mi nedovoli koupit. Mame R@SAG jako pokusneho kralika
Opel Astra ST J Cosmo 1.6 CDTI - 100 kW
JeanK3, ved nevies, ze co je vyrobene mimo CN je fake
Za 56 zo 100% marzou, mno..akurat to bude klasicka skrabka s mosadznou cepelou a nie platovou...takze bude skrabat lepsie. a podla mna, ak je cepel dobra neni dovod, aby to spravilo ryhu na okne.
Ja som zastanca spreju..a to ked musim 2x do roka oskrabat hrubsi lad zvladnem
Za 56 zo 100% marzou, mno..akurat to bude klasicka skrabka s mosadznou cepelou a nie platovou...takze bude skrabat lepsie. a podla mna, ak je cepel dobra neni dovod, aby to spravilo ryhu na okne.
Ja som zastanca spreju..a to ked musim 2x do roka oskrabat hrubsi lad zvladnem
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Neškrabu sklo na žádném autě už asi 18 let. Ráno kouknu z ložnice, pod kterým parkuji Alfu a jak je na ní jinovatka, mám nachystanou PETku, napustím si teplou vodu a jen poleju skla a setřu stěračem. Navíc se mi nikdy nezamlží okno zevnitř ani při velkém mrazu. Čím víc je zima, tím si dávám teplejší náplň.
ex.Astra OPC 2013 280k 12,2/100 downpipe, HJS cat, M-Tech Byla moc fajn
Fiat Scudo II Multijet 2015 130k 7,2/100
2016 Ford Mustang V8 5.0 14/100 ale ten styl
2017 Ford Kuga 1.5 turbo benzin 7,3/100
www.rcfunrace.cz www.prcars.cz
Ano ale jak ta voda vychladne (za 15-60sec podle teploty), tak hned zacne opet namrzat, stejne je to i s rozmrazovaci kapalinou nebo s folii. Kdezto po oskrabani ti to hned opet nezamrzne.
No neviem-neviem či s tou teplou vodou je dobré riešenie. Niekde som o tom čítal, že to sklo môže prasknúť, pretože sklo je zlý vodič tepla a keď na studené naleješ teplú (teplejšiu, "horúcu") vodu, rozťažnosť materiálu, atď. -fyzika nepustí. Ale vlastné skúsenosti s tým nemám.
Ja som používal (a mám ho aj teraz pre prípad potreby po ruke) klasicky Glykosol alias rozmrazovač - nastriekal som, počkal som 2-3 min. a išlo to pekne zotrieť buď plastovou škrabkou alebo normálne stieračmi. Teraz bývam v rodinnom dome, mám garáž tak podobné problémy mi väčšinou odpadávajú, no pokiaľ nastane takýto prípad, tak nosím ten spomínaný Glykosol. Ku kovovej škrabke veľa dôvery nemám.
Apropó - veľmi pomáha, keď sa dá na predné okno obyčajná fólia prichytená stieračmi a koncoch "privretá" do dverí - len ju nesmie nikto v noci strhnúť dole. Nedávno sa dala kúpiť fólia proti zamrzaniu okien na aute v Lídli - jednu mám zloženú v kufri pri rezerve.
Ja som používal (a mám ho aj teraz pre prípad potreby po ruke) klasicky Glykosol alias rozmrazovač - nastriekal som, počkal som 2-3 min. a išlo to pekne zotrieť buď plastovou škrabkou alebo normálne stieračmi. Teraz bývam v rodinnom dome, mám garáž tak podobné problémy mi väčšinou odpadávajú, no pokiaľ nastane takýto prípad, tak nosím ten spomínaný Glykosol. Ku kovovej škrabke veľa dôvery nemám.
Apropó - veľmi pomáha, keď sa dá na predné okno obyčajná fólia prichytená stieračmi a koncoch "privretá" do dverí - len ju nesmie nikto v noci strhnúť dole. Nedávno sa dala kúpiť fólia proti zamrzaniu okien na aute v Lídli - jednu mám zloženú v kufri pri rezerve.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Nikdy nic neprasklo a nezamrzne to, protože poleju a hned stírám stěrači, naprosto čisté sklo a boční poleju a setřu gumovou škrabkou.
ex.Astra OPC 2013 280k 12,2/100 downpipe, HJS cat, M-Tech Byla moc fajn
Ne 100C ale staci i 10C (studenou z vodovodu) kdyz je venku -5C