Mozno sa to tu niekde riesilo, ale je to niekde zapotrosene ...
Co je lepsie: Mat dve sady komplet kolies alebo prezuvat zimne letne na jednych diskoch?
Moj pohlad:
Na predoslej astre-g som mal 2 sady kolies: ALU letne, Plech zimne. Prehodil som si to doma sam a kedy som chcel. Popri tom som spravil udrzbu brzd ak bolo treba.
Teraz na Zafire trosku vaham. Povodne som chcel na zimu Plech R16 ale zistil som ze to nieje mozne. V TP mam zapisane R17 18 a 19 a R16 sa nedaju zapisat. Takze som patral dalej a zistil ze na Zafiru nieto PLECH R17. V preuservisoch maju katalog na plechove disky podla Aut a buhuzial existuje iba R16. Cenovo to vychadza priblizne takto: 4xALU disk {minimalne 100euro} 4XTPMS ventil {minimalne 50euro} = 600euro minimalne a velmi lahko to moze byt 750euro. Cena prezutia minimalne 30euro. To znamena ze ked neinvestujem do zimnych diskov tak mozem prezut cca 20krat co je 10rokov navratnost investicie. Predpokladam ze letne budem musiet vymenit po 6rokoch, dalej je dobre ak sa kolesa aspon raz za dva roky prevazia, co tiez stoji nejake to euro.
Moj zaver je, ze z ekonomickeho pohladu sa to neoplati. Urcite je praktickejsie mat dve sady. Pri predoslej astre som to neriesil, mal som 10rokov menej a bol slobodny

dik za nazory, komenty, postrehy. Zimne gumy su uz v pneuservise prichystane, tak toto je posledna zavahanie.