Astra J 1.4 Turbo (140 k)
Re: Astra J 1.4 Turbo (140 k)
Najazdené len 15500, poruchy žiadne, občas cukanie motora, ozýva sa interiér, spotreba o 1 l vyššia ako som čakal. Ked LPG urcite iba origo z Oplu - motor má z výroby inú hlavu, ventil + záruka...
[b]EX Astra Sportstourer 1.4 103kW [/b]
[size=75]GreyTechnical Cosmo + AFL CD500Navi BThandsfree vyhriev.sedadlá+volant zadné el.okná zadná lakť.opierka FlexOrganizer Alarm park.asist.P+Z zatm.okná dojazd.rezerva 5/2011[/size]
[img]http://images.spritmonitor.de/456530_5.png[/img]
[size=75]GreyTechnical Cosmo + AFL CD500Navi BThandsfree vyhriev.sedadlá+volant zadné el.okná zadná lakť.opierka FlexOrganizer Alarm park.asist.P+Z zatm.okná dojazd.rezerva 5/2011[/size]
- Reklama
Je otázne kto by to potom servisoval. Ja som sa na ňu pýtal, a bolo mi povedané že by na SK nemal kto robiť, lebo žiadny Opel servis nemá na to licenciu. A ak nemá na to licenciu, tak nemôže objednávať ani originálne diely pre LPG.
Je na hlavu, že ponúkajú 1.4, s predprípavou na LPG a zakážu Ti ju dať prerobiť. To môže byť len na SK.
Je na hlavu, že ponúkajú 1.4, s predprípavou na LPG a zakážu Ti ju dať prerobiť. To môže byť len na SK.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, origo diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
Ono to vůbec vypadá, že automobilky dělají vše proti tomu, aby došlo k rozšíření alternativních paliv, přestože tvrdí něco jiného. Stačí se podívat na Škodu s Citigo, avizované uvedení modelu s CNG pohonem se neustále odsouvá. Modely s LPG jsou zase naceněné tak, aby se běžnému kupujícímu nevyplatily.
Před dvěma týdny jsem přenechal auto přítelkyni a jezdím teď Renaultem, s Opel jsem tímto modelem asi skončil.
Před dvěma týdny jsem přenechal auto přítelkyni a jezdím teď Renaultem, s Opel jsem tímto modelem asi skončil.
-
hlavi:ahoj,chci se zeptat s astrou si skončil z jakeho duvodu?když tak mužeš napsat i sz,diky.Ja totiž uvažuji o koupi a sbiram tady poznatky o tomto vozitku nejlepe kdo ho ma s motorem 1.4t.Jinak cena origo Lpg z fabriky je dost velka- 50tis.Ale u nas už jsem našel servis co by to byl ochoten i servisovat,ted se jen rozhodnout zdali do toho jit.Mam celkem rozporuplne pocity s kvality auta po přečteni některych přispěvku.Nerad bych travil vice času v servisu než na cestach.Sam jsem zvědav jak to nakonec dopadne
to:bitttpower
Ja mam 1,4 bez turba ST verziu 20 rokov. Budem ju mat o chvilu rok. Predpokladam, ze do roka budem mat cca 20000km.
Nemam absolutne ziadne problemy a ked hovorim ziadne tak naozaj ziadne - nic - nula - 0 - nothing.
Ja mam 1,4 bez turba ST verziu 20 rokov. Budem ju mat o chvilu rok. Predpokladam, ze do roka budem mat cca 20000km.
Nemam absolutne ziadne problemy a ked hovorim ziadne tak naozaj ziadne - nic - nula - 0 - nothing.
Astra je krásná, ale kombinace motoru 1.4T a hmotnosti jeden a půl tuny mi nepřijde zrovna ideální. Momentálně je to asi nejtěžší kombík střední třídy. Při rozjezdech a do větších kopců pomáhá turbo, ale mám pocit, že motor trpí. Při normální jízdě osm litrů, při jízdě na spotřebu sedm a člověka předjede i stará škodovka. Chtělo by to LPG, ale je otázka, jak moc kvalitní jsou ventily a sedla. Trošku podezřelé je, že Fiat nabízí standartně přestavbu tohoto motoru, stejně jako ostatních a bez ztráty záruky. Buďto nabízí Opel motor nižší kvality nebo záměrně mlží.
Kvalita auta je srovnatelná s konkurencí, některé díly jsou od stejných dodavetelů, jako má Ford nebo Renault. Některé komponenty jsou kvalitní, na jiných se šetřilo. Opel musel s kvalitou dolů, aby mohl cenově konkurovat Korejcům, stejně jako ostatní.
Kvalita auta je srovnatelná s konkurencí, některé díly jsou od stejných dodavetelů, jako má Ford nebo Renault. Některé komponenty jsou kvalitní, na jiných se šetřilo. Opel musel s kvalitou dolů, aby mohl cenově konkurovat Korejcům, stejně jako ostatní.
Nemám sice kombíka (ST), ale nepřijde mi, že by se Astra s 1.4T nějak zadýchavala, naopak jezdí poměrně svižně. Dlouhé převody mi přijdou spíše jako výhoda, na dálnici ve vyšších rychlostech je krásný klid a podřadit se dá vždycky. Astru mám rok, najeto 15tis. a spotřeba se pohybuje mimo město okolo 6 a ve městě 7-8. A co se týká závad, tak nějaké drobnosti byly, s motorem ale nic. Takže u mě zatím spokojenost...
Astra J 1.4T | 103kW | Enjoy | Edice 20 let
Je isté, že pre LPG Opel dáva iné ventily, ale či je aj hlava iná .......?? Nedá sa objednať len samotná holá hlava, ponúkajú ju len komplet nastrojenú, tak že z katalógu sa to nedá zistiť.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, origo diagnostickým testerom GM MDI.
-
No ja se ptal u prodejce a ten mi tvrdil že jsou jine ventily i hlava v tovarni přestavbě na Lpg.Je ovšem otazkou jestli to vi přesně.
Motor stále trhá - naložené auto - biky na streche, zapnutá klíma - na 4-ke pridávam plyn od cca 1800 ot a motoru sa nechce, plynule nezrýchľuje, cítiť citeľné trhanie. Buď vydržím cez 2000 alebo podradím a potom je to OK. Je to porucha či vlastnosť tohoto skvelého turbomotora? Práve v týchto otáčkach (1800-2000) by sa s ním vraj malo jazdiť na ideálnu spotrebu. Moja "ideálna" je t.č 8,7
Naposledy upravil(a) markpp dne 10 črc 2012, 23:53, celkem upraveno 1 x.
[b]EX Astra Sportstourer 1.4 103kW [/b]