Xavier píše:Tak včera dorazila astrička a máme za sebou prvých 120km. Viem je skoro hodnotiť spotrebu. No zatiaľ cca 10%mesto, 60%mimo mesta, 40% dialnica. Spotreba 5.7l podľa PC. Akurát by som rád poprosil rady ohľadom radenia rýchlostných stupňov, nakoľko je to môj prvý diesel a iba tápam ako radiť. Zatiaľ sa riadim viac menej sebou, no dosť často mi na displeyi vyhodí šípku a shift, že mám dať vyšší stupeň. Napríklad pri 90-ke to po pár sekundách pýta 6ku a otáčky klesnú na 1200. Poprosil by som poradiť ohľadom tohto. A na akom prevodovom stupni jazdíte v obci a meste pri 50km?
Zdravim ja mam sice 92kW ale nafta ako nafta.
Nedavno som testoval presnost BC ze som par nadrzi natankoval od plnej do plnej a pozeral co ukazuje a po prepocitani to sedelo.
S mojim motorom nie je problem jazdit aj za 5,3 pri jazde po dialnici 100km/h som dal aj 4,8 ale prestalo ma to bavit. Samozrejme po este zase nie e problem jazdit aj za 7-8l Ked sa vypaluje filter co je pri tychto motoroch cca 350km aj menej ide ta spotrba samozrejme hore.
K tomu radeniu jedna dolezita rada ak nechces menit dvojhmoty zotrvacnik tak by som ti dlhodob pod 1500 otacok neodporucal chodit potom velmi trpy a casom odide.
V meste jazdim na TROJKE lebo stvorku to uz dusi a je pod 1500otacok. dalsie prevody radim pod 2500otacok to uplne staci potom je ten motor uz hlucnejsi ako u inych naftakov. Sestku davam az nad 100km/h lebo zase padnu otacky pod 1500.
Ak mas nejake otazky kludne napis rad odpoviem.