Příspěvek
od blesk » 29 bře 2016, 22:48
U nepriameho vstreku benzin (a aditivum v nom) omyva nasavacie venily, takze tie sa daju takto cistit. 1.4T sice nema EGR, ale ma variabilne vacky, ktore recirkuluju spaliny, takze k nejakemu zakarbonovaniu dochadza. A vlaste k nemu dochadza casom u kazdeho motora. Dalsi zdroj karbonu je jazda na nizke otacky, kedy je recirkulacia najvacsia - vacky su posunute inak, nez na vykon. A treti zdroj je olej - pretahovanie vymeny a teplotne pretazovanie - turbo je blizko olejovych trubiek a chladica oleja, co je asi z dovodu emisii - turbo (spojene s katom) rychlo ohreje olej a cely blok, takze v normovanom cykle dosiahne rychlejsie prevadzkovu teplotu. Jasne ze tym znizuje zivotnost, ale 5rokov zaruky to vydrzi. (Podobne u TSI rychle zahrievanie katu plamenom pri studenom starte alebo chladenie ventilov benzinom pri rychlej jazde, to len ze Opel v tom nie je sam). Takze zrojov na karbon tam je dost, preto zvazujem nejaku dekarbonizaciu, ktora uvolni piestne kruzky a prida nejaky ten kilowat, co sa za tu dobu stratil. Pripadne usetrim a dam nejaky preplach motora, co rozpusta karbon pred vymenou oleja. 2800otacok asi nebude stacit, neviem, pri akych sa posuva vacka, aby nerecirkulovala (u atmo Hondy myslim az niekde okolo 4000otacok), skor by som daval aspon tych 3500. Na predoslej atmosfere som jazdil dialnice na 3800otacok na neaditivovany benzin a to ju vzdy dobre precistilo, aj ked teda nemala ziadnu recirkulaciu.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011