takže vážení, po najazdení asi 25 tisíc km už môžem zhrnúť skúsenosti s mojou astrou do kopy.
keď nerátam, že som ako zákazkovú astru dostal nové auto s poriadnym škrabancom na gume ktorá je pod predným sklom,
bol som s autom aj prístupom predávajúcich vísostne spokojný.
presadol som priamo z astry F do J a rozdiel bol viac než badateľný, tak som si užíval bestarostnej a pohodlnej jazdy.
po čase sa začali objavovať pazvuky, ale nie až tak hlasno, tak som tomu nevenoval pozornosť,
až sa mi raz rozsvietila kontrola servis a šiel som teda dať preveriť čo je vo veci.
na štasie to nebolo nič vážne, len nejaké nočné zviera mi prehrizlo kábliky, tak chlapci v servise vymenili a po 8 hodinovom čakaní som mohol zasa jazdiť , (najhoršie je, keď vám povedia že bude to za hodinu hotove, a potom za hodinu a hodinu až je z toho skoro celý deň

)
dlhšiu dobu bolo všetko ok, no po čase u nás pršalo tak 2 dni intenzívnejšie a ja som ráno pri každodennej ceste do práce auto ani neodomkol centrálom
baterka ani ťuk, tak som uvažoval ako je možné že na novom aute sa tak rýchlo vybije baterka,
nakopli sme ju pomocou štarovacích káblov a nechal 5 minut bežať, potom som vypol motor a vytiahol kľúč a klíma sa spustila na plné obrátky.
už som vedel prečo je batérija vybitá, klíma sa samovolne spúštala a nedala sa vypnúť, ale iba v tedy keď som zhasol motor a vybral kľúč.
na koniec sme došli do servisu na lane a tam mi povedali že som mal celú rozvodňu plnú vody, a pri spolujazdcovi plaval koberec
natieklo mi do auta okolo tesnenia stierača, (inak toto sa mi stalo v zahraničí, teda otestoval som aj medzinárodnú záruku a asistenciu, čo funguje perfektne!!!) , volal som na Slovensko že nové auto zateká a neplní základnú funkciu, ...
tam mi bolo povedané že je to sériová chyba a že sa to začína prejavovať častejšie,
tak ak niekto náhodou nenaštartuje,.... má v aute vodu
no a samozrejme pri 110 km/h sa prejavuje velmi hlučné vŕzkanie praskanie až to prehlučí rádio,
ako som sa dočítal, neni to len môj problém, tak hádam to budú len tie káble od svetiel
inak mám stále svoje auto rád

a so servisom a prístupom predajcu som stále velmi spokojný, je fakt že na Slovensku sa nenájde veľa ochotných a ústretových ľudí