update: identifikoval jsem automat, je to: http://en.wikipedia.org/wiki/GM_6T40_transmission
Tak abych si odpověděl, v 224 kkm automat umřel a vyžadoval celkovou repasi za 70 tisíc Kč. Pravděpodobná příčina byla netěsnost v olejovém okruhu a ztráta oleje.tnemec píše:Ahoj vespolek... jsem tu naprosto nový, protože utíkám od Volva, a to do Astry ST 1,4T, 103 kW... výbava v pohodě, do budgetu se mi vejde vše... ale řeším (a to čistě technicky a uživatelsky, nikoli finančně), jestli manuál nebo automat... Manuál je v Astře skvostný..., ale automat je automat... máte tucha, co je to zač a jak je na tom se spolehlivostí a funkcí? Láká mě to... Díky...
update: identifikoval jsem automat, je to: http://en.wikipedia.org/wiki/GM_6T40_transmission
Jsem si taky myslel, že tam mám Aisin AF40-6, ale servisák mě vyvedl z omylu, je to ta GM sračka a přestože mám automaty rád, tak tohle se prostě nechová dobře... Dá se s tím jezdit, ale nic o čem psát domů.dusan992 píše:Na ja mam automat ale v kombinacii s 2.0cdti
Ak je sucast vybavy aj flexride tak vies vyuzit aj sportovejsi charakter auta.
Nie je to GM ale AISIN af40. A pouziva tuto prevodovku aj ford aj volvo a neviem kto este...
Ma nejake neduhy ale ci je to od vyroby alebo len nejakym "opotrebenim" neviem.kupoval som ako jazdenku.
Neduhy: pri prudkom brzdeni je schopna zo 6. Preradit az do 1. Alebo 2. Stupna aj napriek tomu ze nezastavim a velmi dlho drzi tu rychlost zaradenu. Ako by sa vyplasila![]()
Pri ustalenej rychlosti 90-100km/h v rezimoch normal a tour radi 6.° a dusi motor doslova. Otacky kolisu a auto trasie. Nechce podratit do 5.° ci je vadna prevodovka alebo je to dosledok prilisneho eko nastavenia neviem. SW tam mam najnovsi a aj olej bol vymeneny preplachom nie refreshom.
V rezime sport sa nic take nedeje. Ten vseobecne drzi vyssie otacky a aj radi akcnejsie....
Spotrebu neriesim.
Radi plynule bez trhania i ked sa obcas zadari ale nie je to casto.
Akurat neviem ci je ta ista prevodovka aj pri benzine...
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |