1,4 T 103kW-při akceleraci cuká-není výkon VYŘEŠENO
1,4 T 103kW-při akceleraci cuká-není výkon VYŘEŠENO
Zdravím, mám 1,4 T 103kW, 80tis, jel jsem delší cestu (natankována VERVA + VIF) a po cca 4h jízdy začalo auto při akceleraci pocukávat a chybí výkon. Když přidávám plyn pomalu, jede vše ok, ale nedá se s tím teď rychleji předjíždět. Po cca 30min kdy to začalo jsem předjížděl bus, zase pocukávání a vyskočila hláška SERVIS ESP. Když jsem zastavil, vypnul/nastartoval, chyba se již neukázala. Víkend jsem odjezdil dalších 700km, pořád stejné. když mu "šlápnu na krk", cuká - nechce jet. Jinak po dálnici 130-140 s lehkou nohou ok, pocukával ale chvílemi i při tempomatu, kdy si chtěl přidat ve stoupání, tak jsem jel raději s lehkou nohou. Zkoušel jsem na radu vytáhnout pojistku ABS, jestli to bude pořád blbnout...blbne. Než s tím skočím na diagnostiku jestli co ukáže, díky za nějaké tipy v čem by mohl být problém. Motor jinak žádné vibrace ani zvuky, vše se zdá normál dokud nechci zrychlit...
- Reklama
Re: 1,4 T 103kW - při akceleraci cuká-není výkon
Zkusil si natankovat jinde?
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
Po cca vyjetí víc než půl nádrže jsem dotankoval na Shell Nitro+ jestli to nebylo benzinem, stále přetrvává...
Tak potom vycist chybu diagnostikou. Chybove hlaseni o ESP se objevi pri kazdem problemu s motorem, ulozena chyba potom ukaze na konkretni problem. Na motor staci i univerzalni diagnostika.
Mne prijimaci technik v Opli povedal, ze do pamate sa neuklada nic, cize treba prist na diagnostiku, ked hlaska svieti na displeji. Udajne to je tak na novsich autach ( vseobecne ). Zda sa mi, ze je to hlupost ale uz som tu cital prispevky niektorych z nas, ze isli do servisu so svietiacou hlaskou na displeji.
Mne takisto pred casom na displeji vyskocila hlaska servis servoriadenia a potom servis esp. Po viacerych startoch to zhaslo, volal som do Opla, ze podme to napichnut na diagnostiku a chlapik mi povedal, co som napisal. Tak neviem.
Mne takisto pred casom na displeji vyskocila hlaska servis servoriadenia a potom servis esp. Po viacerych startoch to zhaslo, volal som do Opla, ze podme to napichnut na diagnostiku a chlapik mi povedal, co som napisal. Tak neviem.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
Na STK v CR teraz nacitavaju readiness kody. Nie som expert, ale to je podla mna ta pamat zavad. Ked som riesil u seba jeden problem s kontrolkou motora, tak aj ked nesvietila, tak diagnostika nasla chybu. Po case chyba zmizla sama. Takze asi je pravda niekde v strede. RJ si robi priebeznu kontrolu a ak sa chyba po x testoch nezopakuje, tak ju vymaze. V tomto pripadne moze servisak zobrat auto s napojenou diagnostikou a otestovat akceleraciu, mozno dostane chybovu hlasku a naviac bude mat live data.
Readiness kódy by měli být paměť závad, ale jak to má přesně Opel, tak s tím žádnou zkušenost nemám. Vlastním VAG a předchozí dvě auta jsem měl z koncernu, kde chyba která přestala signalizovat mezi kontrolkami, tak zůstala v paměti závad jako sporadická.
Astra - 07/2015 - 103kW
jj sporadic mi neco rika.
diagnostika... detekováno vynechávání ... cosi od spínače spojky ... smáznuto, vyresetována korekce směsi a stále to samé. Mám vyjezdit benzín, nalít nový a pak zase diagnostika. Tož se uvidí za pár dní.
Tak vyjezdi a dej vedet jak to dopadlo.