Měrka oleje

Odpovědět
Lukas178

Měrka oleje

Příspěvek od Lukas178 » 13 črc 2016, 21:07

Ahoj
asi budu za uplnýho blbce, ale když měřím olej tak na jedne straně měrce je asi 3cm nad ryskou ale z druhé strany měrky je akorát u rysky max. Tak by mě zajímalo co mám brát kolik toho oleje tam je. :oops: Motor mám 2.0 CDTI 2013

Reklama

jack

Re: Měrka oleje

Příspěvek od jack » 14 črc 2016, 10:30

Neviem ako u "dvojlitru", ale u 1.6-ky je mierka oleja riešena "dosť nešťastne" - tzn. zasúvanie do oleja je šikmo a tým pádom to trochu skresľuje. Ja to robím tak, že vytiahnem mierku, dobre do sucha ju poutieram od oleja, počkám cca 2-3min. (z dôvodu, aby olej stiekol, pretože keď pri kontrole hladiny vyťahuješ mierku von, tak do tej rúrky, v ktorej mierka je "vytiahneš" aj trošku oleja, ktorý sa potom obtrie o utretú mierku a tiež to skresľuje) a zastrčím mierku tak, že rysky na zasunutej mierke smerujú akoby smerom hore od hladiny oleja - u mňa (1.6) zasúvam mierku s ryskami smerujúcimi k motoru.
A pri výmene oleja nenalievam motor olejom do plna, ale len 3/4 max. náplne - t.j. 4.0 litre (predpísaná náplň oleja max. 4,5 litra)
(dúfam, že som to napísal zrozumiteľne)
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo

kpetr

Re: Měrka oleje

Příspěvek od kpetr » 13 zář 2016, 12:34

Ahoj,
je to poněkud nešťastně řešeno výrobcem, protože měrka ukazuje správně pouze když je žluté oko rovnoběžně se spojnicí předních světlometů (čili oko měrky se "dívá před auto"). Jinak dělá přesně popsanou situaci - mám taky 2.0 CDTI a řešil jsem stejnou otázku.

Petr

Odpovědět